5 ruokaa, jotka tekevät sinut väsyneen näköiseksi

· kesäkuu 27, 2017
Tiesitkö, että jotkut syömistäsi ruoista ja nauttimistasi juomista saattavat itse asiassa tehdä sinusta väsyneemmän näköisen? Tällä kertaa kerromme tällaisista tuotteista, joten jatka lukemista!

Miltä kasvosi ovat vaikuttaneet viimeaikoina? Ovatko ihmiset sanoneet sinulle, että näytät väsyneemmältä kuin yleensä? Oletko sitä mieltä, että ruokavaliosi on ollut terveellinen?

On mahdollista, että olet itse sabotoinut omaa ulkonäköäsi, mutta tietämättäsi. Olet nimittäin saattanut syödä sellaisia ruokia, jota tekevät sinusta väsyneemmän näköisen.

Olet saattanut olettaa, että liiallinen työnteko tai puutteellinen unensaanti ovat ne pahimmat vihollisesi tässä asiassa. Itse asiassa ruokavalio on myös erittäin tärkeä asia, jos haluat näyttää parhaalta mahdolliselta versiolta itsestäsi.

Siten haluammekin tällä kertaa kertoa viidestä ruoasta, jotka tekevät ihmisestä väsyneemmän näköisen.

Lue lisää ja mieti, voisitko ottaa omasta ruokavaliostasi ainakin osan näistä tuotteista pois. Kasvosi tulevat kiittämään sinua, jos näin teet!

7 Signs that You Need to Drink Water Immediately

1. Paistetut ruoat

Paistetut, ja etenkin uppopaistetut ruoat ovat yksi suurimmista syistä siihen, että ihminen ei näytä terveeltä. Ikävä kyllä ne ovat kuitenkin hyvin helposti saatavilla olevaa ravintoa.

Lähtien elokuvateattereiden popcornista ja aina äitien valmistamiin herkkuruokiin, paistettuja vaihtoehtoja on jatkuvasti tarjolla.

Huolimatta siitä, mitä nämä ruoat ovat, paistetussa ravinnossa on transrasvoja ja öljyjä, jotka suolistoon päästyään tekevät aineenvaihdunnasta hitaamman.

Lisäksi paistetut ruoat ovat yksi suurimmista syistä valtimoiden tukkeutumiseen ja liikalihavuuteen. Liiallinen tyydyttyneiden rasvojen syönti vaikuttaa suoranaisesti myös kasvojesi ulkonäköön. Tämä tapahtuu seuraavalla tavalla:

 • Se rikkoo kollageenia ihossasi.
 • Se kuivattaa ihoasi, vaikka joisitkin tarpeeksi vettä.
 • Se edistää näppylöiden ja mustapäiden syntyä.

2. Kahvi

kahvi tekee väsyneen näköiseksi

Tiedämme, että tämä kuulostaa melkoisen ristiriitaiselta, mutta kahvi on juoma, joka saa ihmisen väsyneemmän näköiseksi, vaikka se tunnetaan juuri päinvastaisesta vaikutuksestaan, eli energian lisäämisestä.

Oletko koskaan sitten miettinyt, mitä kahvin energiaa lisäävä vaikutus tarkemmin ottaen saa kehossasi aikaan?

Tosiasiassa kofeiinilla on hyötynsä ja haittansa. On esimerkiksi hyödyllistä ottaa kupillinen kahvia tuntia ennen liikuntaa, jotta voisit saada kehosi paremmin liikkeelle sekä polttamaan enemmän kaloreita.

Toisaalta liiallinen kofeiinin saanti saa kehon olemaan jatkuvasti töissä silloinkin, kun sillä ei ole tähän resursseja.

Tämä tarkoittaa sitä, että menetät unta jos juot kahvia mutta et sen jälkeen harrasta liikuntaa, tai jos juot sitä illalla. Tämä johtaa sitten seuraaviin ilmiöihin:

 • pusseihin silmien alla
 • uupumukseen
 • stressiin

Kofeiini saa aikaan myös kosteutta vähentävän vaikutuksen kehossa, joten jos et nauti tarpeeksi vettä kahvin juonnin jälkeisinä tunteina, koet seuraavat ilmiöt:

 • nesteytyksen puutteellisuus
 • hitaus
 • energian vähäisyys

3. Liikaa maustettu ruoka

Jos syömäsi ruoka on liian voimakkaasti maustettua, saatat tulla väsyneemmän näköiseksi, sillä seurauksena voi olla ihon läikikkyyttä ja sävyn muuttumista.

Näin käy siksi, että ruoan mausteikkuus vaikuttaa verenkierron järjestelmääsi, ja tuloksena on sitten mainitsemamme seuraukset.

Ja jos tämä ei vielä riitä, liian mausteikas ruoka saattaa myös laajentaa verisuonia sekä tehdä niistä isommat. Miksi tämä sitten on niin huono asia ulkonäön kannalta? Siksi, että suuremmat verisuonet ovat näkyvämmät iholla.

Joskus mausteikas ruoka saattaa saada aikaiseksi turvotusta.

4. Alkoholi

Aivan kuten paistettujen ruokienkin kohdalla, voit luopua tästä tuotteesta ilman, että sillä olisi vaikutuksia elämäntyyliisi.

Jos kuitenkaan et halua luopua alkoholista täysin, vaan haluat nauttia muutaman drinkin vaikkapa sosiaalisissa tilanteissa, muista kuitenkin että alkoholi on myös niiden tuotteiden listalla, jotka tekevät sinusta väsyneemmän näköisen.

alkoholi tekee väsyneen näköiseksi

Alkoholin ja kahvin yhtäläisyyksiin kuuluvat tietyt asiat, ja näistä suurin on nesteen vähentyminen.

 • Ongelma alkoholia koskien on se, että nestehävikki on suurempaa, ja on hyvin helppoa menettää taju siitä, kuinka paljon on jo juonut.
 • Mietipä vaikka sitä, että otat 2-3 kupillista kahvia päivän aikana, ja sosiaalisessa illanvietossa saatat juoda viisi olutta tai enemmän.
 • Jotta voisit saada nesteen vähentymisen hillityksi, juo kaksi kupillista vettä jokaista nauttimaasi alkoholijuomaa kohden.

5. Hiilihydraatit

Kuinka paljon ja minkä tyyppisiä hiilihydraatteja saat ravinnostasi päivittäin? Moni on päättänyt luopua näistä kokonaan, sillä he luulevat niiden olevan haitaksi.

Jos olet yksi näistä henkilöistä, voimme kertoa, että tämä ei ole hyvä valinta. On olemassa sellaisia hiilihydraatteja, joita tulisi syödä siksi että niistä saa runsaasti energiaa, kuten esimerkiksi palkokasvit.

Toisaalta taas ne hiilihydraatit, jotka tulisi jättää kokonaan pois ruokavaliosta, ovat sellaisia, jotka saavat sinut väsyneen näköiseksi ja jotka tuovat vain tyhjiä kaloreita – näitä ovat teollisesti käsitellyt jauhot ja sokerit.

Tyhjät hiilihydraatit saavat sinut väsyneemmän näköiseksi siksi, että ne ovat vaikeasti käsiteltäviä kehossa sekä vaativat paljon energiaa ruoansulatuksessa. Jos olet siis tullut uniseksi syötyäsi lautasellisen pastaa, tässä on selitys kyseiseen ilmiöön.

Lue aiheesta lisää: 4 parasta aamiaisviljaa

Mitä ”kiellettyjen” ruokien sijasta sitten kannattaisi sydä?

Paras tapa estää sitä että näytät väsyneeltä ruokavaliosi vuoksi, on pitää aina terveellistä ruokaa helposti saatavilla.

Sen sijaan, että söisit hiilihydraatteja tai liian maustettuja ja paistettuja ruokia, voit nauttia seuraavia:

 • hedelmät
 • pähkinät
 • siemenet
 • kasvikset

Ja mitä tulee kahvin ja alkoholin korvaamiseen muilla tuotteilla, mikään ei ole parempi vaihtoehto kuin vesi. Jos et kuitenkaan pidä pelkästä vedestä, voit kokeilla maustaa sitä tai juoda vaikka vihreää teetä tai yrttiteetä.