6 luontaishoitoa bakteerivaginoosiin
Bakteerivaginoosi on tulehdus, joka kehittyy naisen intiimialueella, ja se johtuu epätasapainosta siinä bakteerikasvustossa, joka tätä aluetta suojaa. Onneksi bakteerivaginoosiin on olemassa helppoja, tehokkaita kotihoitoja. Lue parhaat vinkit tämän ikävän vaivan selättämiseksi!
Tehokkaat luonnolliset kotihoidot bakteerivaginoosiin
Kyseessä on hyvin epämukava häiriö, minkä sitä kärsineet jo hyvin tietävätkin, sillä haitalliset bakteerit lisäävät keltaisen vuodon erittymistä, jonka haju on yleisesti ottaen voimakas ja muistuttaa kalan hajua.
Itse asiassa tämä kiusallinen oire ilmaantuu polttavan tuntemuksen kera virtsatessa, ja lisäksi emättimen ulkoisella alueella on kutinaa.
Vaikka kyseessä ei olekaan mikään vakava ongelma, on tärkeää saada hoitoa ajoissa, jotta tämä sairaus ei kehity suuremmaksi häiriöksi, ja samoin hoito on tärkeää naisen itsevarmuuden kannalta.
Hyvä uutinen on se, että bakteerivaginoosiin on olemassa monia tehokkaita luonnollisia hoitoja, jotka eivät aiheuta ollenkaan sivuvaikutuksia, ja ne auttavat nopeuttamaan parantumisprosessia.
Seuraavaksi kerromme siis kuudesta vaihtoehtoisesta hoidosta, joita kannattaa kokeilla heti, kun huomaat ensimmäiset oireet bakteerivaginoosista – laita ohjeet muistiin ja hoida tätä ärsyttävää vaivaa luonnollisesti!
1. Teepuuöljy
Teepuun eteerinen öljy on yksi erinomainen vaihtoehto, kun haluat hoitaa intiimialueen tulehduksia.
Sen tehokkaat bakteereja ja sientä torjuvat ominaisuudet auttavat saattamaan bakteerien lisääntymisen päätökseen, ja samalla ne hallitsevat jo olemassa olevia tulehduksia.
Kuinka sitä käytetään?
- Sekoita kahdeksan pisaraa teepuuöljyä kuumaan kylpyveteen, ja pese sitten intiimialueesi nesteellä ulkoisesti.
- Toinen vaihtoehto on laittaa 3 pisaraa öljyä alushousuihin ennen kuin laitat ne päällesi aamulla.
2. Kookosöljy
Tällä öljyllä on antibioottisia ja sientä torjuvia ominaisuuksia, jotka voivat olla oiva apu bakteerivaginoosin hoitamiseksi luonnollisesti.
Kookosöljyn käyttö voi tehostaa bakteerien lisääntymisen hallintaa, ja se vähentää kutinaa sekä saa myös hajun katoamaan.
Kuinka sitä käytetään?
- Lämmitä ruokalusikallinen kookosöljyä, ja kun olet varmistanut että se on tarpeeksi viileää iholle laitettavaksi, laita sitä emättimen alueelle ulkoisesti pumpulin avulla.
- Toinen vaihtoehto on liottaa tamponia tässä öljyssä, ja laittaa se sitten emättimeen yhdeksi tai kahdeksi tunniksi.
3. Omenaviinietikka
Omenaviinietikka sisältää luonnollisia happoja, jotka säätelevät emättimen pH-arvoja, ja ne hallitsevat niiden bakteerien lisääntymistä, jotka aiheuttavat tämän tyypin tulehdusta.
Sen bakteereja ja sientä torjuvat ominaisuudet vaikuttavat suoraan vaarallisia mikro-organismeja halliten, ja ne estävät näiden tekijöiden lisääntymistä sekä vähentävät tulehduksen vaikutuksia.
Omenaviinietikan virkistävä vaikutus voi rauhoittaa kutinaa ja ärtymistä, jota emättimen ulkoisella alueella bakteerivaginoosin aikana ilmenee.
Kuinka sitä käytetään?
- Sekoita kupillinen luonnonmukaisesti tuotettua omenaviinietikkaa kylpyveteen, ja ole vedessä 20-30 minuutin ajan.
- Ota kylpy kahdesti päivässä, kunnes tulehdus häviää.
4. Maustamaton jogurtti
Maustamaton jogurtti, jossa on probiootteja, auttaa vähentämään niitä muutoksia, joita emättimen bakteerikasvustossa on tapahtunut. Sillä se sisältää runsaasti eläviä bakteereja, se auttaa tasapainottamaan terveellisten bakteerien määrää.
Jogurtin sisältämä maitohappo muuttaa sitä ympäristöä, jonka haitalliset bakteerit tarvitsevat elääkseen, ja samalla se neutralisoi huonoja hajuja.
Kuinka sitä käytetään?
- Liota puuvillavanua maustamattomassa jogurtissa, ja laita sitten emättimen ärtyneille alueille.
- Nauti lasillisen verran maustamatonta jogurttia joka päivä.
5. Kehäkukkatee
Kehäkukka on yksi kaikkein tunnetuimmista kasveista, mitä tulee naisen intiimialueen vaivojen hoitoon.
Sillä on tulehtuneisuutta ja bakteereja torjuvia ominaisuuksia, ja se toimii virkistävänä tuotteena, joka pystyy lievittämään ärtymistä ja epämiellyttävää hajua, jotka liittyvät bakteerivaginoosiin.
Kuinka sitä käytetään?
- Valmista tiivistetty hauduke kehäkukasta, ja käytä nestettä emättimen alueen pesemiseksi.
- Toista tätä hoitoa kaksi kertaa päivässä, kunnes saat tulehduksen hallintaan.
6. Salviatee
Salvialla on antiseptisia ja bakteereja torjuvia ominaisuuksia, joiden vuoksi se helpottaa niiden bakteerien hallintaa, jotka aiheuttavat emättimen alueen tulehduksia.
Jos käytät tätä hauduketta siten, että istut sillä täytettyyn matalaan ämpäriin, voit lievittää alueen kutina, ja samalla vähennät tulehduksen aiheuttamaa huonoa hajua.
Kuinka sitä käytetään?
- Valmista hauduke salvianlehdistä, ja kun neste on lämpötilaltaan sopivaa iholle laitettavaksi, kaada se ämpäriin, johon sitten upotat lantiosi alueen.
- Toista tätä hoitoa päivittäin, kunnes tulehdus katoaa täysin.
Valitse mikä tahansa näistä hoidoista, ja toista joka päivä, kunnes pääset eroon tulehduksestasi. Voit myös tehdä hoidot yksi kerrallaan, ja selvittää sillä tavoin, saatko mistään sivuvaikutuksia.
Lisäksi muista, että saadaksesi näistä hoidoista paremmat tulokset, kannattaa yrittää syödä sellaisia ruokia, jotka ovat hyväksi vastustuskyvyn lisäämiseksi.
Kokeile näitä luontaishoitoja bakteerivaginoosiin, ja hankkiudu eroon tästä kiusallisesta vaivasta kotikonstein.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Onderdonk, A. B., Delaney, M. L., & Fichorova, R. N. (2016). The human microbiome during bacterial vaginosis. Clinical microbiology reviews, 29(2), 223-238.
- Srinivasan, S., Morgan, M. T., Fiedler, T. L., Djukovic, D., Hoffman, N. G., Raftery, D., … & Fredricks, D. N. (2015). Metabolic signatures of bacterial vaginosis. MBio, 6(2), e00204-15.
- Verstraelen, H., & Swidsinski, A. (2019). The biofilm in bacterial vaginosis: implications for epidemiology, diagnosis and treatment: 2018 update. Current opinion in infectious diseases, 32(1), 38-42.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.