7 ohjetta emättimen sienitulehdusten hoitamiseksi

marraskuu 29, 2016

Vaikka onkin aivan välttämätöntä pitää emättimen alue kuivana ja hygieenisenä, jotta voisit saada pisteen sienitulehduksille, lisäksi täytyy ottaa huomioon myös luonnollisen kosteuden tarve kyseisellä alueella. Näin voit välttää kosteustasapainon järkkymisestä aiheutuvat ongelmat.

Sienen aiheuttamat emätintulehdukset käsittävät tietynlaisia lääketieteellisiä ilmiöitä. Ne aiheutuvat usean tyyppisten mikro-organismien vaikutuksesta, joita voi elää naisen sukuelinten alueella. Yleisin syy tällaiseen tulehdukseen on Candida Albicans -nimisen sienen lisääntyminen, ja se kasvaa helposti kosteissa ja lämpimissä ympäristöissä.

Ongelma on epämukava kenelle tahansa naiselle, sillä siihen kuuluu yleisesti ottaen sellaisia oireita kuten kutina, epämiellyttävän hajuinen vuoto ja häpyhuulten punoitus.

Ja jos tämä ei vielä riitä, tilanne voi paheta ajan kuluessa, ja tämän myötä oireita voi tulla lisää – näitä voivat olla esimerkiksi kipu, ärtyneisyys ja vaikeudet harrastaa seksiä.

Apteekin tuotteiden lisäksi on kuitenkin olemassa muutamia luonnollisia hoitoja, joita kannattaa kokeilla oireiden hillitsemiseksi tulehdusta hoitaessasi.

Tällä kertaa kerromme siis 7 tärkeimmästä ohjeesta, jotka kannattaa ottaa huomioon, mikäli kärsit tämän tyyppisistä intiimialueen ongelmista. Jatka lukemista, jos emättimen sienitulehdukset ovat tuttu vaiva omalla kohdallasi!

1. Pidä alue kuivana

Tekstailua sohvalla

Tulehdukset, jotka aiheutuvat sienestä, kehittyvät helpommin liian kosteissa ympäristöissä. Jotta voisit pitää ulkoiset emättimen alueet kuivina, varmista suihkun jälkeen, että kuivaat itsesi hyvin, ja tee samoin myös vessassa käytyäsi.

Muista lisäksi se, että tämä intiimialue luo itse oman luonnollisen kosteutensa, mikä ei ole kuitenkaan ongelma tulehduksen syntyä ajatellen. Tämä kosteus tulee siis jättää sikseen, sillä mikä tahansa muutos sen tasossa lisää todennäköisyyttäsi saada sairauksia.

2. Puuvillaisten alushousujen käyttö

Kangas, josta alushoususi on valmistettu, on yleisesti ottaen tiiviisti yhteydessä tämän terveysongelman syntyyn. Sellainen kangas, joka imee kosteutta sekä estää aluetta hengittämistä, on nimittäin mahdollinen sienen kasvukeskus.

Puuvillasta valmistetut alushousut ovat kaikkein parhaat intiimialueen hygienian kannalta, ja ne estävät liiallista kosteutta ja kuumuutta.

Sinun tulisi myös välttää uima-asujen käyttöä vedestä jo lähdettyäsi, sillä mitä pidempään pidät märkää uimapukua päälläsi, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat jonkinlaisen tulehduksen.

Kannattaisi myös kokeilla löysien vaateiden käyttöä etenkin silloin, jos sinulla on kandidiaasin oireita.

3. Paranna henkilökohtaista hygieniaasi

Hygienia

Päivittäinen hygienia on tärkein tekijä sen kannalta, että voisit nauttia hyvästä emättimen terveydestä. Pese tulehtunut alue hellävaraisella ja hajusteettomalla saippualla kaksi kertaa päivässä.

Varmista, että pidät alushoususi puhtaina ja kuivina etenkin silloin, jos huomaat emättimesi vuodon olevan runsasta.

Yritä myös varmistaa, että pyyhit edestä taaksepäin kun käyt vessassa. Näin voit välttää sienen ja bakteerien leviämistä.

4. Vältä seksisuhteita

Sienitulehdukset eivät tietenkään ole mikään äärimmäisen vakava terveysongelma, mutta on silti parasta välttää seksin harrastamista silloin, kun olet vielä paranemisvaiheessa.

Jos kuitenkin harrastat seksiä ennen kuin hoidat sienitulehduksen, ongelma saattaa kestää pidempään. Ja joskus tuloksena voi jopa olla epämukavuutta kumppanillakin.

5. Älä käytä hajusteita

Hajuvedet

Hajusteet, deodorantit ja muut hajustetut tuotteet intiimialueellla käytettyinä vaikuttavat emättimen mikrobikasvustoon sekä edistävät sienen kasvua.

Kemikaaliaineet, joita tällaisissa tuotteissa käytetään, eivät sovi emättimen pH-arvolle, ja siten ne aiheuttavat usein haitallisia epätasapainotiloja tällä alueella.

6. Maustamaton jogurtti

Maustamaton jogurtti sisältää runsaasti eläviä organismeja ja luonnollisia happoja, jotka säätelevät emättimen luonnollista pH-arvoa.

Tämä on yksi kaikkein suosituimmista hoidoista candidiasista ja bakteeritulehduksia vastaan, sillä hyvälaatuiset bakteerit kykenevät estämään niitä haitallisia vaikutuksia, jotka ovat pahanlaatuisten mikro-organismien aikaansaamia.

Jotta emättimen sienitulehduksen voisi hoitaa, suosittelemme yhden jogurttiannoksen syöntiä päivittäin. Jogurttia voi myös laittaa paikallisesti emättimen ulkoiselle alueelle.

7. Huuhtele alue omenaviinietikalla

Omenaviinietikka

Omenaviinietikan mikrobeja ja bakteereja torjuvat ominaisuudet ovat hyväksi niiden mikro-organismien torjunnassa, jotka aiheuttavat tämän tyyppisen tulehduksen emättimessä. Hapot säätelevät emättimen pH-arvoa sekä muuttavat sitä ympäristöä, jota sienet tarvitsevat kehittyäkseen.

Tällä hoidolla voit lievittää kutinaa, punoitusta ja liiallista keltaista vuotoa.

Tarvittavat ainekset

Toimi näin

  • Laimenna kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa litrassa lämmintä vettä. Käytä sitten neste huuhdellaksesi emättimesi ulkoisen alueen.
  • Toista tätä hoitoa kaksi kertaa päivässä, kunnes tulehdus on parantunut.

Kaikki tässä artikkelissa mainitsemamme asiat ovat luonnollisia ja hyödyllisiä apuja emättimen sienitulehdusten karkottamiseksi.

Jos kuitenkin muutaman hoitopäivän jälkeen et saa toivomiasi tuloksia tulehduksen hoidossa, on parasta käydä lääkärin vastaanotolla, jotta voisit löytää muita ratkaisuja vaivaasi.

UUTISIA VERKOSSA