6 luonnollista hoitoa raskausarpiin

Kaakaovoi on täynnä vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kosteuttamaan ihoa ja stimuloivat ihosolujen uudistumista: tämä ehkäisee raskausarpien muodostumista.
6 luonnollista hoitoa raskausarpiin

Viimeisin päivitys: 18 huhtikuuta, 2019

Raskausarpia syntyy, kun iho menettää kimmoisuuttaan kovan venymisen johdosta. Venyminen johtuu usein nopeasta lihomisesta tai raskaudenaikaisesta vatsan ja rintojen kasvusta. Raskausarvista ei ole terveydellistä haittaa, mutta ne voivat olla näkyviä ja aiheuttaa nolostumista. Monet etsivätkin keinoja raskausarpien häivyttämiseen ja ehkäisyyn jatkuvasti.

Raskausarvet ovat arpikudosta, joka syntyy kun iho venyy paljon lyhyessä ajassa. Arvet ilmenevät ihon keskimmäisessä kerroksessa, joten niitä on vaikeaa poistaa. Raskausarvet voivat olla väriltään näkyvän pinkkejä tai violetteja, ja usein ne vaalenevat ajan myötä. Raskausarpia esiintyy useimmiten niissä osissa kehoa, joissa keho varastoi rasvaa: käsivarsissa, rinnoissa, vatsassa, kyljissä ja reisissä. Arvet voivat olla kooltaan pieniä ja ohuita tai paksuja ja näkyviä.

Arpien hoitoon on monia kaupallisia valmisteita, mutta luonnolliset ainekset toimivat aivan yhtä hyvin ja ovat usein huomattavasti edullisempia. Luonnolliset aineet sopivat usein myös herkkäihoisille. Luonnonaineita hyödyntävät arpihoidot yhdistävät monia eri aineita, jotka korjaavat ihoa ja uudistavat sitä, mikä häivyttää raskausarpia säännöllisesti käytettynä.

Alta löydät kuusi ohjetta raskausarpien häivyttämiseen luonnollisilla aineksilla.

Perunamehu

 

perunaa raskausarpiin

Perunat sisältävät ominaisuuksia, jotka auttavat ihosoluja uudistumaan ja stimuloivat uuden ihosolukon kasvua.

Ohjeet

Tarvitset keskikokoisen perunan. Kuori ja raasta se.

Painele raastetun perunan mehu arpikudokselle kaksi kertaa päivässä: aamulla ja illalla. Anna mehun kuivua iholle ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.

Kananmunan valkuainen

Kananmunan valkuainen sisältää aminohappoja ja proteiineja, jotka soveltuvat raskausarpien häivyttämiseen. Käyttämällä tätä hoitoa säännöllisesti, alat huomata eron entiseen muutaman viikon kuluttua.

Käyttöohjeet

Erota keltuainen valkuaisesta ja vatkaa valkuainen vaahdoksi. Levitä esimerkiksi meikkisudilla arpeutuneelle iholle ja anna kuivahtaa.

Huuhtele lämpimällä vedellä ja levitä iholle tippa oliiviöljyä kuivuutta ehkäisemään.

Kaakaovoi

 

kaakaovoita raskausarpiin

Kaakaovoi on halpa aines, joka soveltuu ihanteellisesti ihon korjaamiseen ja arpien häivyttämiseen. Kaakaovoi sisältää tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka tehokosteuttavat ihoa ja uudistavat sitä.

Käyttö

Levitä pieni määrä kaakaovoita arpeutuneelle iholle kaksi kertaa päivässä (aamulla ja illalla). Hiero voi ihoon, niin että se sulaa ja imeytyy kokonaan. Ihoa ei tarvitse huuhdella jälkikäteen.

Manteliöljy, sokeri ja sitruuna

Tämä hoito kosteuttaa, kiinteyttää ja uudistaa ihoa. Raskausarvet muuttuvat vähemmän näkyviksi. Hoidon aineosat tunkeutuvat syvälle ihoon ja häivyttävät näkyvää arpikudosta nopeasti.

Käyttö

Sekoita ruokalusikallinen sokeria, puoli teelusikallista manteliöljyä ja puoli teelusikallista sitruunamehua muoviastiassa. Hiero kuorivaa sekoitusta arville 10 minuutin ajan ja huuhtele huolellisesti. Sokeri ja sitruuna kuorivat ja uudistavat ihoa, kun manteliöljy kosteuttaa. Toista hoito 2-3 kertaa viikossa.

Kotitekoinen raskausarpia ehkäisevä voide

Aloe vera auttaa raskausarpiin

Pitääksesi ihon kimmoisana ja arpikudoksen loitolla, on tärkeää kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja antaa sille kunnollinen määrä tärkeitä ravintoaineita. Tämä ehkäisee ihon repeämistä ja arpeutumista.

Tämä raskausarpien syntyä ehkäisevä voide antaa iholle riittävästi ravintoaineita ja hillitsee arpikudoksen muodostumista. Voide soveltuu etenkin raskaana olevien naisten käyttöön ja se sopii myös rajun painonnousun tai laihtumisen aiheuttaman arpikudoksen ehkäisyyn ja häivyttämiseen.

Käyttö

Sekoita saman verran oliiviöljyä, vehnänalkioöljyä ja aloe veraa yhteen muoviastiassa. Käytetty määrä riippuu hoidettavan alueen koosta. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja levitä arville kolme kertaa viikossa. Voit levittää voidetta myös ennaltaehkäisevästi niille alueille, joilla uskot arpikudosta syntyvän esimerkiksi raskauden yhteydessä: vatsalle, kylkiin, lantiolle ja rintoihin.

Manteliöljy ja kookosöljy

Nämä kaksi öljyä sopivat loistavasti ihon huoltoon, sillä ne kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Kumpikin öljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja muita tärkeitä ravintoaineita, jotka uudistavat ihoa ja eliminoivat raskausarpia.

Käyttö

Sekoita saman verran manteliöljyä ja kookosöljyä yhteen ja levitä seos hoitoa kaipaaville ihoalueille. Toista hoito joka päivä aamuin illoin.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 syytä käyttää aloe veraa ihonhoitoon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 syytä käyttää aloe veraa ihonhoitoon

Olet ehkä käyttänyt aloeta auringon polttamalle iholle, mutta tiesitkö että voit käyttää aloe veraa ihonhoitoon monien muidenkin oireiden helpottam...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.