5 vaihtoehtoista hoitoa suonikohjuihin

Yksi kaikkein tavallisimmista verenkierron ongelmista ovat suonikohjut, ja nämä voivat syntyä monestakin syystä. Nyt kerromme luonnollisista hoidoista tämän ongelman lievittämiseksi - jatka lukemista, jos itsekin kärsit suonikohjuista.
5 vaihtoehtoista hoitoa suonikohjuihin

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jotta suonikohjuja voitaisiin hoitaa, ei aina tarvita avuksi lääkkeitä. Itse asiassa on olemassa myös monia luonnollisia ja vaihtoehtoisia hoitoja tähän pulmaan, ja niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lue ja ota kokeiluun nämä tehokkaat hoidot suonikohjuihin!

Suonikohjut eivät ole vain esteettinen ongelma, vaan lisäksi tässä on kyse elinten toiminnan häiriöistä. Suonikohjut aiheuttavat yleistä epämukavuutta ja huonoa oloa. Niiden oireena ilmenee usein jalkojen raskasta oloa – tämä onkin monen potilaan kuvaama ongelma.

Suonikohjuihin liittyen tulee pitää mielessä myös se, että tässä on kyseessä verisuonten laajeneminen, joka estää normaalin verenkierron kehon alaosaan. Tämän vuoksi sitten suonikohjut aiheuttavat haittaa myös verenkierrolle sydämeen paluun osalta.

Nyt kerromme lisää suonikohjuista ja  jaamme parhaat luonnolliset hoidot suonikohjuihin – jatka lukemista, jos tämä on pulma jonka kanssa itsekin kamppailet!

Syitä suonikohjujen kehittymiseen

ylipainoinen nainen sohvalla

Yleensä huono verenkierto on selityksenä suonikohjujen ilmaantumiselle. Ne voivat kuitenkin kehittyä myös epäsuorana tai suorana seurauksena näistä tekijöistä:

  • perinnöllinen taipumus
  • korkea kolesteroli
  • istuma-asentoon painottuva elämäntyyli
  • korkea verenpaine
  • liikalihavuus

Yksi merkittävä asia, joka tulee suonikohjuihin liittyen pitää mielessä, on sydämen ja verisuonten terveys. Me suosittelemmekin tähän liittyen vuosittaista terveystarkastusta. Kannattaisi tehdä näin etenkin siinä tapauksessa että suvussasi on ollut ongelmia tai mikäli itselläsi on minkäänlainen sydämen tai verisuonten häiriö.

Vaikka suonikohjujen hoito onkin mahdollista, on suositeltavampaa toteuttaa ennaltaehkäiseviä toimia, jotta voisit varjella ulkonäköäsi. On tarjolla monia vaihtoehtoisia ja luonnollisia hoitoja, jotka eivät ole niin vaikeasti toteutettavia kuin saatat luulla.

Suonikohjuja on mahdollista hoitaa kirurgisin toimenpitein, mutta se on vain kaikkein vakavimmissa tilanteissa käytetty ratkaisu. Lääkehoitoakin on olemassa, mutta jos suosit luonnollisia ja edullisempia tapoja, ota tästä vinkkejä!

Parhaat luonnolliset hoidot suonikohjuihin

juo paljon vettä, hoidot suonikohjuihin

Parasta minkä voit tehdä oman kehosi hoitamiseksi on se, että valitset terveellisiä elintapoja sekä pidät yllä tasapainoista elämäntyyliä. Tämä sisältää seuraavat asiat:

  • terveellisen ruokavalion noudattaminen
  • kehon nesteytyksestä huolehtiminen
  • säännöllinen liikunta
  • pitkiä aikoja kestävän seisomisen tai istumisen välttäminen

Lisäksi on tarpeen myös tehdä seuraavat asiat:

  • Venyttele joka toinen tunti (ainakin silloin, kun olet toimistolla koko päivän).
  • Vaihtele veden lämpötilaa kun olet suihkussa, jota voisit näin parantaa verenkiertoasi. Kun käytät kuumaa vettä, sen ei tulisi olla lämpimämpää kuin 38ºC.
  • Nosta jalkasi ylös aina silloin tällöin, jotta veresi pystyy virtaamaan takaisin helpommin.
  • Voit vaihtoehtoisesti hieroa jalkojasi millä tahansa eteerisellä öljyllä 15-20 minuutin ajan joka päivä.
  • Vältä liian tiukkojen vaatteiden käyttöä.
  • Käytä mukavia alusvaatteita.
  • Vältä jalkojesi altistamista liialliselle kuumuudelle. Jos olet rannalla tai ulkosalla, käytä aurinkosuojaa.

Lievitä suonikohjuja luonnollisesti

luonnosta hoidot suonikohjuihin

Vaikka tarjolla onkin suuri määrä erilaisia lääkkeitä, mutta tämän ikävän esteettisen vaivan lievitykseen on saatavilla myös luonnolliset hoidot suonikohjuihin. Niiden tehokkuus riippuu siitä, kuinka usein kyseisiä hoitoja käytät.

Seuraavat luonnolliset tuotteet löytyvät myös monesta suonikohjulääkkeestä, sillä ne on todistettu verenkiertoa stimuloiviksi. Lisäksi monella näistä on tulehtuneisuutta torjuvia vaikutuksia kehossa (kuten koskee esimerkiksi valkosipulia):

  1. valkosipuli
  2. minttu
  3. laakerinlehti
  4. eukalyptus
  5. kehäkukka
  6. aloe vera
  7. porkkana
  8. merisuola
  9. korte
  10. hevoskastanja

Luonnollisiin hoitoihin suonikohjujen lievittämiseksi kuuluu siis myös kuuluisa aloe vera -kasvi. Tästä kasvista saadaan kaikkein suurimmat esteettiset hyödyt. Sen käyttö kylmän geelin muodossa suoraan jaloilla aktivoi verenkiertoa.

Kuinka käytät niitä?

voiteista hoidot suonikohjuihin

Jos katsotaan sitten muita tuotteita; minttu, laakerinlehti ja eukalyptus ovat kasveja joilla on virkistävä vaikutus, ja tämä on suuri apu silloin kun tavoitteena on suonikohjujen lievitys. Niitä voidaan käyttää vartalovoiteina suoraan iholla.

Sekä laakerinlehti että kehäkukan terälehdet ovat hyviä apuja suonikohjuihin, ja niistä voidaan valmistaa tahnaa. Laita tätä tahnaa illalla ja jätä se vaikuttamaan aamuun asti. Voit myös käyttää hyödyksesi kasvin varren ja valmistaa siitä virkistävän hauteen.

Suolavedessä otetut kylvyt ovat hyvin rentouttavia, ja niiden avulla pystyt parantamaan verenkiertoasi merkittävästi. Laita mukaan hiukan omenaviinietikkaa, jotta voisit maksimoida kylpysi hoitavat vaikutukset.

Loistava hyöty näiden luonnollisten ainesten kohdalla on se, että ne ovat paljon edullisempia kuin niiden apteekeissa myytävät vastineet.

Haluamme kuitenkin korostaa sitä, että näiden hoitojen ei tulisi olla ainoa tapa hoitaa suonikohjuja. Niitä tulisi käyttää vain lisinä siihen hoitoon, jota lääkäri sinulle suosittelee.

Jos suonikohjut ovat ongelma omallakin kohdallasi, ota avuksi nämä luonnolliset hoidot suonikohjuihin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Arora M. Management of varicose veins. JK Science 2017. Available at: https://doi.org/10.9738/INTSURG-D-14-00084.1. Accessed 01/29, 2019.
  • Bootun R, Onida S, Lane TRA, Davies AH. Varicose veins and their management. Surgery (United Kingdom) 2016. Available at: https://doi.org/10.1016/j.mpsur.2016.02.002. Accessed 01/29, 2019.
  • Mandavia R, Anwar MA, Davies AH. Varicose veins. Metabolism of Human Diseases: Organ Physiology and Pathophysiology 2014. Available at: https://doi.org/10.1007/978-3-7091-0715-7_40. Accessed 01/29, 2019.
  • Muley, B. P., Khadabadi, S. S., & Banarase, N. B. (2009). Phytochemical constituents and pharmacological activities of Calendula officinalis Linn (Asteraceae): A review. Tropical Journal of Pharmaceutical Research. Pharmacotherapy

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.