Logo image
Logo image

5 terveellistä ruokaa, joita laihduttajan tulisi välttää

2 minuuttia
Kaikki hedelmät eivät sovellu laihduttamiseen tai linjojen ylläpitämiseen, sillä jotkut niistä sisältävät runsaasti sokeria. Tässä artikkelissa katsomme hedelmiä, joita voit syödä reilusti, ja hedelmiä, joita on parempi nauttia kohtuudella.
5 terveellistä ruokaa, joita laihduttajan tulisi välttää
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Laihduttajan tulisi välttää vaikka mitä. Me kaikki tiedämme, kuinka vaikeaa on pysyä kunnossa tai noudattaa dieettiä. Se voi kuitenkin olla helpompaa kuin luulet.

Mitä sinun sitten tulisi tehdä, jos haluat pudottaa painoasi? Se on melko yksinkertaista: vältä ruokia, jotka lihottavat! Tässä artikkelissa kerromme viidestä terveellisestä ruoasta, joita laihduttajan tulisi välttää jos haluaa pudottaa painoa. Näillä suosituksilla saavutat tavoitteesi nopeasti ja tehokkaasti.

Terveelliset ruoat, joita laihduttajan tulisi välttää

1. Avokado vs. marjat

Some figure

Vaikka avokadoja pidetäänkin hyvien rasvojen lähteenä, niitä ei tulisi syödä liikaa. Jos nimittäin syöt niitä liian paljon, se voi estää laihtumista. Tämä johtuu niiden suuresta kaloripitoisuudesta: yhdessä avokadossa on noin 200 kcal. Tästä syystä laihduttajan tulisi välttää niitä ja syödä avokadoa vain pienissä määrissä, tai korvata avokado kourallisella marjoja.

Marjat ovat yksi parhaista vaihtoehdoista rasvanpolton, aineenvaihdunnan kiihdyttämisen ja näläntunteen hillitsemisen kannalta. Tämä johtuu niiden antioksidanttiominaisuuksista, jotka pitävät elimistön puhtaana myrkyistä ja estävät rasvan kerääntymistä.

2. Päärynät vs. vesimeloni ja muut melonit

Yksi vesimelonin ja muiden melonien hyödyistä on niiden suuri vesi- ja kuitupitoisuus, joka edistää muiden päivän aikana syömiesi ruokien sulamista. Tästä syystä meloneja kannattaa nauttia aamupalalla esimerkiksi hedelmäsalaatin joukossa. Tai valmista niistä halutessasi vaikka smoothie.

Päärynätkin sisältävät runsaasti kuitua, mutta niiden liiallista syömistä ei suositella, sillä ne voivat aiheuttaa ummetusta.

3. Aprikoosi vs. mansikat

Some figure

Aprikoosit ovat hyvin ravinteikkaita hedelmiä, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja sekä lukemattomia hyötyjä elimistölle. Niiden liiallinen syöminen voi kuitenkin aiheuttaa joukon ongelmia joten laiduttahan tulisi välttää niitä.

Itse asiassa jos tykkäät pureskella aprikoosin siementä, ole varovainen. Kiven on osoitettu sisältävän kemikaalia ja luonnollista ainetta nimeltä amygdaliiniTämä aine kiinnittyy helposti vatsan seinämiin suurissa määrin syötynä. Jälkeenpäin elimistön täytyy sitten pilkkoa se, ja saatat saada pahoinvointia.

Onkin näin ollen parempi valita mansikoita aprikoosien sijaan. Mansikat sisältävät vain vähän sokeria ja sulavat paljon helpommin. Lisäksi niistä saa lukemattomia antioksidanttihyötyjä, jotka voivat auttaa sinua pääsemään haluamiisi mittoihin.

4. Viinirypäleet vs. omenat

Oli tavoitteenasi sitten polttaa hieman rasvaa tai karistaa ylimääräisiä kiloja, omenoiden syöminen voi auttaa saavuttamaan tuon tavoitteen. Sen lisäksi, että ne auttavat ruoansulatuksessa runsaan kuitupitoisuutensa ansiosta, ne eivät sisällä myöskään kovinkaan paljon kaloreita: juuri ja juuri 100 kcal.

Sen sijaan viinirypäleet, vaikka ne eivät sisällä paljon sokeria, ovat hedelmiä, joista valmistetut mehut ovat suhteellisen kalori- ja sokeripitoisia. Niillä saattaa myös olla kyky syövyttää hammaskiillettä, ja niiden siemenet voivat muuttaa suoliston toimintaa liian usein syötyinä.

5. Banaanit vs. greippi

Some figure

Nopean painonpudotuksen kannalta on parempi valita greippi banaanin sijaan. Se on hedelmä, jolla on paljon tehokkaampia ominaisuuksia kuin banaaneilla. Banaaneissa on lisäksi enemmän kaloreita kuin greipissä.

Joka tapauksessa sinun tulisi pitää mielessä, että vain koska listalla olevat ruoat eivät ole suositeltavia laihdutusruokavaliossa, se ei tarkoita, etteikö niitä saisi syödä ollenkaan. Ne ovat terveellisiä ja sopivat mainiosti normaaliin ruokavalioon.

Kaikki hedelmät sisältävät tietyn määrän rasvaa ja sokeria. Avain on siinä, että niitä syödään sopivissa määrissä. Tasapainoisen ruokavalion noudattaminen ja liikunta ovat oleellisia asioita tulosten saavuttamisessa.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Better Health Chanel. Alcohol and weight gain. Department of Health. Victoria State Government. Noviembre 2017.
  • Dhaka V, Gulia N, et al. Trans fats-soruces, health risk and alternative approach. A review. Journal of Food Science and Technology. Octubre 2011. 48 (5): 534-41.
  • International Agency for Research on Cancer (IARC). IARC Monographes evaluate consumption of read meat and processed meat. World Health Organization. Octubre 2015.
  • Harvard T. H. Chan. Added Sugar. Harvard School of Public Health.
  • Malik V. S, Pan A, et al. Sugar-sweetened beverages and weight gain in children and adults: a systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition. Octubre 2013. 98 (4): 1084-102.
  • National Institutes of Health. Eating highly processed foods linked to weight gain. U. S. Department of Health and Human Services. Marzo 2019.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.