5 tapaa, jotka muuttavat kilpirauhasta

· kesäkuu 27, 2015

Kilpirauhanen on hyvin tärkeä rauhanen elimistössä, koska sen vastuulla on tuottaa tarvittavia hormoneja aineenvaihduntaasi. Se tarkoittaa, että jos nämä hormonit ovat riittämättömiä, kehosi ei kykene toimimaan asianmukaisesti, eikä polta kaloreita normaalisti. Tämän seurauksena kehosi kerää painoa; tilanne, joka monesti johtuu kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

On olemassa myös häiriö, joka on päinvastainen kuin kilpirauhasen vajaatoiminta, ja joka aiheutuu kilpirauhasen kilpirauhashormonin liiallisesta tuotannosta. Tämän aiheuttaa kilpirauhasen liikatoiminta.

Kilpirauhasen vajaatoiminnasta tai hypoaktiivisista kilpirauhasista kärsivien on taipumus lihoa, kärsiä kuivasta ihosta, hitaammasta sydämensykkeestä ja joskus myös ummetuksesta. Tämän aiheuttaa hidastunut aineenvaihdunta.

Joten jos huomaat että painosi nousee tai laskee ilman selvää syytä, on parasta ottaa yhteys lääkäriin. He tekevät tarvittavat testit, jotka osoittavat kärsitkö kilpirauhasten häiriöstä.

Hormonien tuotantopula sekä ylituotanto tarvitsevat asianmukaista hoitoa. Kun kyseessä on hypotyreoosi, on mahdollista että potilaan tulee ottaa lääkkeitä koko elämänsä ajan.

Vaikka on totta, että muutokset rauhasessa johtuvat yleensä autoimmuunisairaudesta, synnynnäisestä sairaudesta tai lääkityksestä, on tärkeää tietää, että jotkut elämäntavat myös muuttavat kilpirauhastesi toimintaa, vaikuttaen niin ikään aineenvaihduntaasi.

Mitä ovat nämä tavat

Vähäinen liikkuvuus

Vähäinen liikunta voi aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä, kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa. Jälleen kerran eteen tulee yksi syy, miksi päivittäinen liikunta on välttämätöntä terveelle keholle: ei ainoastaan hoikan kehon saavuttamiseksi, vaan myös estääksemme monia sairauksia ja negatiivisia muutoksia terveydessä.

Kofeiini

Kahvi

On tärkeää pitää mielessä, että minkä tahansa ruoka-aineen liiallinen kulutus on epäterveellistä. Jos juot kofeiinia liikaa, sinun pitäisi himmata kulutustasi. Liiallinen kulutus voi aiheuttaa kilpirauhasten erityksen epätasaisuutta.

Alkoholi

Alkoholin liiallinen juominen on yksi yleisistä tavoista, jotka muuttavat kilpirauhasiasi ja kehoa yleensäkin. Mutta, koska me keskitymme nyt kilpirauhasiin, haluamme painottaa, että alkoholi voi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa. 

Tupakka

Tupakointi

Jos olet tupakoitsija, me todella suosittelemme, että lopetat tämän tavan. Loputtomassa sairauslistassa, joita tämä tapa aiheuttaa, on myös riski heikentää kilpirauhasen toimintaa.

Jodi

Jodi on olennainen tekijä kilpirauhasen asianmukaisessa toiminnassa. Puutteellinen määrä jodia voi olla syynä kilpirauhasen toiminnan muutokseen.

Mistä ruoka-aineista saan sitä?

Saat jodia kalasta, äyriäisistä, valkosipulista, valkoisista pavuista, jogurtista, juustosta, lehmänmaidosta, merilevästä, appelsiineista, omenoista, punajuurista, lehtijuurikkaista, sipuleista, ananaksista jne. Muista aina sisällyttää jodia ruokavalioosi.

Jos olet epävarma, kuinka sisällytät jodin asianmukaisesti ruokavalioosi, on parasta ottaa yhteys ravitsemusterapeuttiin, joka osaa opastaa sinua kohti tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota, jättämättä pois tai käyttämästä väärin mitään ravintoaineita.

Tavat, joita edellä mainittiin, eivät pelkästään vaikuta kilpirauhasesi toimintaan. Totuus on, että kehollasi on tavallisesti taipumus pitää kiinni huonoista tavoista. Pitkällä aikavälillä se ottaa veronsa kehostasi. Pidä mielessä, että kaikella mitä teet tänään, on seuraamuksensa myöhemmin. Vahinkoja kertyy ja sinulla esiintyy terveysongelmia.

Poista kaikki vahingolliset elämäntavat. Valitse se, mikä on luonnollista ja terveellistä. Kehosi ei ole ikuinen. Huolehdi siitä sillä tavalla, että se olisi paras mahdollinen läpi koko elämäsi.