Logo image
Logo image

5 strategiaa suunnan löytämiseksi, kun olet hukassa elämässäsi

3 minuuttia
Jos tiesi ei ole sinulle itsestään selvä, on aika alkaa rakentaa sitä itse. Opettele 5 strategiaa, jotka auttavat sinua löytämään suunnan elämän labyrintissa.
5 strategiaa suunnan löytämiseksi, kun olet hukassa elämässäsi
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Joskus tulee hetkiä, jolloin tuntuu että olet täysin hukassa elämässäsi. Kyseessä saattaa olla epävarmuus uran suhteen, pelko työttömyyden jatkumisesta ja loputon määrä muita tilanteita, joiden ratkaisemiseksi koet ympäristön painetta.

Kun tämä tapahtuu, pidä mielessä seuraavat viisi strategiaa, jotka auttavat sinua löytämään suuntasi. Idea on siinä, että jos kuljettava tie ei aukene selkeänä edessäsi, sinun on poljettava sellainen itse.

Ota tämän artikkelin vinkit käyttöön, mikäli sinusta tuntuu että olet hukassa elämässäsi.

5 hyödyllistä strategiaa, kun olet hukassa elämässäsi

1. Kokeile mukavuusalueeltasi poistumista

Some figure

Jos jäät jumiin yhteen paikkaan, oman tien löytäminen tulee olemaan vaikeampaa kuin koskaan.

Mitä enemmän voit tehdä – opiskella, matkustaa, tutustua uusiin ystäviin tai aloittaa uusi harrastussen parempi.

Pysy liikkeellä ja kokeile uusia asioita. Tämä pitää sinut aktiivisena ja auttaa sinua poistumaan mukavuusalueeltasi, jossa tunnet olosi kyllä turvalliseksi, mutta kuitenkin turhautuneeksi.

Hyödynnä ympäristön painetta noustaksesi ylös sohvalta ja tunnusta, miten tyytymätön olet tuntiessasi olevasi ainoa, joka ei ole vielä löytänyt omaa tietään.

2. Kuuntelet itseäsi

Ehkä ne lannistavat ajatukset, jotka valtaavat mielesi ja saavat sinut tuntemaan ahdistusta tilanteestasi, estävät sinua kuuntelemasta itseäsi.

Joskus saatat pelätä kuunnella itseäsi tarkasti, koska se saattaa paljastaa sinulle hyvien puolien lisäksi myös huonot puolet senhetkisestä tilanteestasi.

Some figure

Jos huomaat olevasi eksyksissä, kuuntele “kuudetta aistiasi” ja anna intuitiosi johdattaa sinua. Et ehkä löydä tietäsi siksi, että analysoit liikaa kaikkea.

“Tämä ura on umpikuja” tai “en ikinä löydä työtä” ovat sellaisia ajatuksia, jotka kumpuavat aiheettomista, sinua rajoittavista peloista.

Päästä itsesi irti, äläkä ennakoi tulevaa. Se vain estää sinua näkemästä kaikkia mahdollisuuksiasi.

3. Älä yritä korjata vikojasi

Todennäköisesti olet useammankin kerran tuhlannut aikaasi yrittäen ratkaista kaikki ne asiat, joista et pidä itsessäsi tai jotka tekevät sinut epävarmaksi.

On aika lopettaa se, sillä tuhlaat vain kallista aikaasi! Pyri sen sijaan valjastamaan käyttöösi kaikki kykysi ja taitosi.

Ajatteletko, ettei sinulla ole sellaisia? Se johtuu siitä, että et ole koskaan kiinnittänyt niihin huomiota.

Älä aliarvioi itseäsi. Kiinnitä huomiota siihen, missä olet hyvä ja mikä saa sinut erottumaan muista. Vaikka kykysi olisi miten pieni tahansa, voit vahvistaa sitä ja tehdä siitä suuren.

Miksi et aloittaisi jo tänään?

4. Mieti, mitä haluat

Some figure

Tämä saattaa kuulostaa helpolta, mutta todellisuudessa suurin osa ihmisistä ei tiedä, mitä he todella haluavat.

Siksi saatat tuntea olevasi eksyksissä ja jumissa. Sinun on otettava oma aikasi ja annettava paineen työntää sinua eteenpäin sitten, kun olet löytänyt suunnan jota päätät kulkea.

Jos et tiedä mitä haluat, on mahdotonta lähteä etsimäänkään sitä. Tavoitteidesi on oltava konkreettisia.

Odottaminen ei tuo muuta kuin stressiä, kuten ei myöskään se, että antaa negatiivisten ajatusten vallata mielensä.

Sinun on aika vastata kysymykseen “mitä minä haluan?” ja alkaa liikkua sitä kohti.

5. Tähtää korkealle

Some figure

Jos unelmasi ovat pieniä, sinulla on vähemmän mahdollisuuksia ottaa riskejä ja tehdä suuria asioita. Ei ole kohtuutonta unelmoida suurista asioista, jos pidät jostakin ja haluat saavuttaa tietyn tavoitteen.

Haluatko työpaikan? Etsi parasta työtä, sitä mikä tekee sinut ylpeäksi. Älä vähättele itseäsi.

Haluaisitko uran? Tee sitä, minkä uskot olevan itsellesi parasta. Ei vain siksi, että kyseinen työ on saatavilla, vaan siksi, että se on sinulle mahdollisuus kasvaa ja oppia paljon uutta.

Kun unelmasi ovat suuria, etsit silloin omaa onneasi. Et mukaudu etkä ajattele keskinkertaisia asioita. Sinulla on kyky saada kaikki haluamasi.

Ehkä et ole vielä löytänyt omaa tietäsi siitä syystä, että olet haluton uskaltamaan kokeilla mahdotonta. Ehkä se on kuitenkin se tie, joka on aina odottanut sinua.

Noudata näitä ohjeita jos sinusta tuntuu, että olet hukassa elämässäsi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cirera Bianco, J. (2018). La Zona de Confort en Zygmunt Bauman: La Trampa de los Nuevos Medios de Comunicación Digital. Sapienza Organizacional, (9), 55-80.
  • Díaz Duarte, Daymara. (2005). Toma de decisiones: el imperativo diario de la vida en la organización moderna. ACIMED13(3), 1. Recuperado en 04 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1024-94352005000300010&lng=es&tlng=es.
  • MOLINA, HENRY. (2000). ESTABLECIMIENTO DE METAS, COMPORTAMIENTO Y DESEMPEÑO. Estudios Gerenciales16(75), 23-33. Retrieved February 04, 2019, from http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0123-59232000000200002&lng=en&tlng=es.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.