Värikäs sateenvarjo suojaksi pilviseen päivään

huhtikuu 4, 2017
Pilvisinä, myrskyisinä päivinä tarvitset psyykkisen sateenvarjon, jolla voit suojata itseäsi ja jatkaa yrittämistä. Tässä artikkelissa näytämme sinulle miten se on mahdollista.

Värikäs sateenvarjo harmaata päivää vastaan… Joskus vaikeudet kasaantuvat moniksi harmaiksi, ja jopa synkemmiksi päiviksi, jolloin päätä voi olla vaikea pitää pinnalla ja tuntuu siltä kuin hukkuisit harmauteen. Tämä on täysin normaalia. Et ole todellakaan ainoa ihminen maailmassa, josta asiat tuntuvat välillä vaikeilta tai epämukavilta.

Jokainen meistä käy läpi henkilökohtaisia hankaluuksia ja kipua. Paistoipa aurinko kuinka korkealta tahansa, se ei tunnu lämmittävän kasvoja masennuksen tai murheen keskellä. Aina alakulo ei välttämättä edes liity mihinkään suureen, negatiiviseen tapahtumaan, vaan apatia ottaa kiinni hitaasti ja syvältä, lähes huomaamatta. Joskus olo voi tuntua täysin toivottomalta.

Tällaisina päivinä tarvitset ehdottomasti käyttöösi psyykkisen sateenvarjon. Sateenvarjo on näkymätön suoja, joka pitää sinut turvassa myrkyllisiltä ihmisiltä, negatiivisilta ajatuksilta, peloilta ja murheelta. Avaa sateenvarjoasi suuremmaksi päivä päivältä, ja olotilasi alkaa helpottaa.

Henkinen sateenvarjo mielen suojaksi

Henkinen sateenvarjo on läpäisemätön suoja, joka pitää itseluottamuksen turvassa ja lisää väriä harmaisiin, tylsiin tunteisiin ja ajatuksiin.

On tärkeää muistaa, että jokaisella on oikeus kokea mustia päiviä, kun mikään ei tunnu onnistuvan, eikä tunteitaan tule yrittää kieltää. Kun hyväksyt omat mörkösi ja tunnistat pelkosi, tulee kokemuksesta ahdistavan sijaan terapeuttinen, ja syvennät samalla itsetuntemustasi.

Kun iskeydyt pohjamutiin, on ehdottoman tärkeää nousta sieltä. Ainoa tie on ylöspäin. Peli on menetetty, jos sisimmästä ei löydy enää ollenkaan toivoa.

Nainen tuulessa

Psykologi Martin Seligman edustaa positiivisen ajattelun psykologiaa. Seligman aloitti uransa hoitamalla masennuspotilaita ja hänen työnsä keskittyi pitkälti masennuksen tutkimiseen. Hiljalleen Seligman ymmärsi, että suurin osa psykologien työstä ja tutkimuksista keskittyi negatiivisiin tunteisiin. Tähän saakka kukaan ei ollut vaivautunut miettimään onnellisuutta, iloa tai muita positiivisia tunteita, tai sitä mitä onnellisuus todella tarkoittaa. Onnellisuus voi olla vapauttava, kaiken mahdollistava tunne, joka karkoittaa myrskypilvet.

Seligman on tutkinut aihetta tarkkaan ja julkaissut kirjoja, kuten ”Authentic Happiness” (Aito onnellisuus) ja ”Learned optimism” (Opittu optimismi). Seligman ohjeistaa lukijoitaan siinä, miten jokainen voi olla oman onnensa seppä ja luoda oman hyvinvointinsa. Tämä on tärkeää persoonan kohentamisen kannalta.

Alta löydät viisi askelta onnen rakentamiseen Seligmanin mukaan. Nämä ohjeet auttavat sinua avaamaan oman värikkään sateenvarjosi. Tekniikka tunnetaan nimellä PERMA (Positive feelings, Engagement, Relationship, Meaning, Accomplishment).

Positiiviset tunteet

Mitä positiivisempia omat tunteesi ovat, sitä onnellisempi olet. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvältä, mutta tiedätkö miten voit pyrkiä positiivisuutta kohti aktiivisesti?

  • Muuttamalla ajatuksesi luot täysin uusia tunteita.
  • Aloita pienillä asioilla, niillä kaikkein tärkeimmillä. Jo pienikin muutos, kuten se, että toteat itsellesi heti aamulla herättyäsi: ”Tästä tulee hyvä päivä”, luo tietä positiivisuudelle.
  • Voit kertoa itsellesi rohkaisevia asioita, kuten: ”En anna työkaverini pilata päivääni tänään” tai ”Tänään asetan itseni etusijalle ja pidän huolta itsestäni.”
Suukko

Ole aktiivinen

Seligman ehdottaa, että kyky osallistua aktiivisesti omaan elämääsi positiivisesti jokaisessa tekemässäsi asiassa on tärkeää. Kokeile sitä heti. Vaikka työsi olisi rutiininomaista ja tylsää, yritä suhtautua siihen eri tavalla, uudella perspektiivillä.

Parisuhde

Päivittäinen kanssakäyminen tuttujen ihmisten ja perheen kanssa on suuri osa onnellisuutta, tai se voi myös olla suurin päänvaivan aiheuttaja.

Avaa värikäs sateenvarjosi ja suojaa itseäsi ihmisiltä, jotka haluavat tuoda sinulle pelkästään murheita, huolia ja tuskaa. Ota etäisyyttä tällaisiin ihmisiin ja tule läheisemmäksi sellaisten ihmisten kanssa, jotka todella rikastuttavat elämääsi ja tuovat sinulle iloa ja valoa.

Suositeltua lukemista: Myrkyllinen perhe – mitä siitä seuraa lapselle?

Tarkoitus

Tämä ulottuvuus on monimutkaisempi, mutta helposti ymmärrettävissä. Tarkoituksen löytäminen liittyy läheisesti asioihin, jotka antavat sinulle tunteen hyödyllisyydestä. Kun olosi on hyödyllinen, mutta samalla mukava ja toiveikas tiettyjen projektien tai ihmisten suhteen, voi tämä edesauttaa hyvinvointisi kukoistamista joka päivä.

Löydä jotain sellaista, joka motivoi sinua, joka tuo sinulle toivoa, saa olosi tuntumaan hyvältä ja hyödylliseltä.

Nainen ja sateenvarjo

Saavutukset

Kun tunnet voivasi saavuttaa tavoitteesi, tiedät omaavasi tarpeellisia kykyjä tai kun pyrkimyksesi palkitaan, tämä kaikki muodostaa saavutuksia, jotka tuovat sinulle myös onnea.

Tärkeintä on jatkaa yrittämistä. Älä menetä toivoasi tai intohimoasi. Tanssi joka päivä värikkään sateenvarjosi alla ja nauti elämästä.

UUTISIA VERKOSSA