Logo image
Logo image

5 rintojen riippumista lisäävää tapaa

3 minuuttia
Tiesitkö, että liikunnan puute voi aiheuttaa rintojen roikkumista? Säännöllinen tämän alueen treenaaminen on tärkeää, jos haluat estää rintojesi kiinteyden vähentymistä.
5 rintojen riippumista lisäävää tapaa
Viimeisin päivitys: 18 lokakuuta, 2018

Se, mikä käsitetään normaaliksi rintojen ulkonäöksi, riippuu kauneusnormeista, kulttuurista ja stereotyypeistä. Lopulta on kuitenkin niin, että rintojen riippuminen on sellainen asia, jota kukaan nainen ei halua.

Ei kuitenkaan voida kieltää painovoiman olemassaoloa, ja ennemmin tai myöhemmin sen vaikutukset tulevat näkymään, muuttaen rintojen kokoa, muotoa, asentoa ja symmetriaa.

Nämä muutokset voivat johtua myös raskaudesta, ruokavaliosta, painonpudotuksesta tai imettämisestä.

Rintojen riippuminen on normaali ilmiö iän lisääntyessä, sillä ihon kuidut hajoavat, eikä kiinteys säily samana kuin nuorempana. Toisin sanoen iällä on ehdottomasti vaikutuksensa rintoihin. Lääketieteellisin termein tässä on kyseessä rintojen ptoosi.

Älä kuitenkaan huolestu, sillä asian estämiseksi voidaan tehdä jotakin. Mitä enemmän otat käyttöön erilaisia tekniikoita rintojen kunnon säilyttämiseksi, sitä vähemmän ne tulevat riippumaan.

Tässä tulee eräitä elintapoja, jotka kiihdyttävät rintojen kiinteyden menetystä – vältä näitä niin paljon kuin mahdollista, jos haluat pitää rintasi nuorekkaina!

1. Huono ruokavalio

Some figure

Jos ruokavaliosi perustuu rasvaisiin ruokiin, etkä harrasta liikuntaa, tulet väistämättä kerryttämään kehoosi lisäkiloja.

Kun ihmisellä on ylipainoa, joustavat kuidut rikkoutuvat, eivätkä ne pysty uudistumaan. Roikkuva iho on jo menettänyt kiinteyttään, sillä kollageenia ei tule luoduksi uudelleen. Siten rinnat ovat riippuvammat.

Sekä joustavuus että kollageeni syntyvät niiden ravinteiden, vitamiinien ja mineraalien ansioista, joita saat ruoastasi.

Lisää seuraavia tuotteita ruokavalioosi:

 • siipikarja
 • äyriäiset
 • maksa
 • kananmuna
 • kaura
 • pähkinät
 • palkokasvit
 • kasvikset

Lue aiheesta lisää: 5 aamupalaa koskevaa sääntöä painontarkkailijoille

2. Vähäinen liikunta

Rinnoissa on 90 % rasvaa. Tämä tarkoittaa, että ne menettävät kiinteyttään, jos elämäntyylisi on istuma-asentoon painottuva. Tämän alueen tarvitsee saada harjoittamista, jotta lihasmassan määrää voitaisiin pitää yllä ja jotta riippumista voidaan estää.

Voimaharjoittelu on tärkeää, jotta voit muokata aluetta sekä pitää ajatukset plastiikkakirurgiasta poissa.

Jos yhdistät joustavuuden ja voiman lisäämiseksi tarkoitetun liikunnan kosmeettisiin hoitoihin, tulokset ovat vieläkin paremmat, ja pystyt näin estämään tehokkaasti rintojen riippumista.

Lisäksi kannattaa pitää mielessä rintojen ihon herkkyys. Kosteutus on hyvin tärkeää, jotta iho saisi tarvitsemansa huollon.

Lue aiheesta lisää: Tämä sinun tulisi tietää rinnanpoistoleikkauksesta

3. Ihon suojaamattomaksi jättäminen auringossa

Some figure

Auringonsäteet vaikuttavat vahingoittavasti ihoon jokaisessa kohdassa kehoa. Avarat kaula-aukot altistavat rinnan alueen palovammoille.

Auringolta suojaaminen on ehdottoman tärkeää ikääntymisen merkkien estämiseksi. Auringolle altistaminen aiheuttaa ryppyjen syntymistä rintoihin.

Ihanteellista olisi:

 • käyttää aurinkosuojaa joka päivä
 • välttää auringossa olemista pitkiä aikoja
 • käydä lääkärissä, jos sinulla on epäilyksiä koskien ihon läikkiä tai luomia, ja hankkia näihin hoitoa
 • kosteuttaa ihoa voiteilla, jossa on A- ja C-vitamiinia
 • syödä runsaasti porkkanaa, tomaattia ja hedelmiä

4. Kuumat suihkut

Entäpä vaihteeksi kylmä suihku? Useimmat käyvät kuumissa suihkuissa, mutta totuus asiasta on, että kuuma vesi ei ole hyväksi etenkään ihon kannalta.

Korkeat lämpötilat saavat nimittäin ihon kudoksen veltoksi, ja ne lisäävät ryppyyntymisen riskiä.

Lue aiheesta lisää: 8 tapaa joita tulisi harjoittaa saadaksesi terveet rinnat

5. Vaihdevuodet

Some figure

Yksi syistä rintojen riippumiseen on vaihdevuodet, joihin kuuluu estrogeenin vähentyminen.

Vaihdevuodet aiheuttavat fyysisiä ja tunne-elämän muutoksia, sillä estrogeeni on naishormoni, joka vastaa kuukautiskierron säätelemisestä, kolesterolitasoista ja seksuaalisesta halukkuudesta.

Se saa myös aikaan näppylöitä ja ryppyjä.

Estrogeenin puute tarkoitaa proteiinien hapettumista, eli kollageenikuidut menettävät kiinteyttään, ja tuloksena voi olla rintojen veltostumista.

Suosituksia

 • Ensinnäkin käytä puhdistusvoiteita tällä alueella ainakin kerran kuussa.
 • Lisäksi varmista C-vitamiinin saantisi, jotta voisit lisätä elastiinin määrää – sitä saadaan luonnollisesti tomaateista, sitrushedelmistä ja avokadosta.
 • Pidä kehosi kosteutettuna sekä sisäisesti että ulkoisesti. Juo kahdeksan lasillista vettä päivässä, jotta voisit kosteuttaa koko kehoasi.
 • Nuku hyvin (kahdeksan tuntia yössä) ja muista, että unettomat yöt saavat aikaan ennenaikaista ikääntymistä.
 • Hallitse stressin määrää. Stressaantuneisuus saa kehosi erittämään kortisolia, mikä lisää verensokerin määrää ja aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä.

Ulkonäön ja terveyden vuoksi, pidä hyvää huolta rinnoistasi!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.