Logo image
Logo image

5 parasta luontaishoitoa herpeksen oireisiin selässä

3 minuuttia
Koska selän herpes ilmaantuu immuunijärjestelmän heikentyessä, näiden luontaishoitojen hyödyntämisen lisäksi on vahvistettava vastustuskykyä, jotta ongelma ei pahene.
5 parasta luontaishoitoa herpeksen oireisiin selässä
Viimeisin päivitys: 20 lokakuuta, 2022

Herpes ei ole vain esteettinen ongelma. Sen syyt ja oireet vaihtelevat riippuen sen aiheuttaneesta viruksesta. Tästä syystä on tärkeää tietää minkä tyyppisestä herpeksestä on kyse ja hoitaa sitä mahdollisimman nopeasti.

Tästä artikkelista löydät parhaat luontaishoidot selässä ilmeneviin herpeksen oireisiin. Punahattu, oluthiiva, valkosipuli, propolis ja aloe vera ovat erinomaisia hoitoja tähän vaivaan.

Muista, että nämä neuvot eivät korvaa lääkärin antamaa hoitoa.

Herpesvirus

Herpes on tarttuva, viruksen aiheuttama tauti. Sitä pidetään kroonisena vaivana, sillä virus pysyy elimistössä ja aktivoituu aina silloin tällöin eri tekijöistä johtuen. Herpeksen oireet, kohdealue ja vakavuusaste vaihtelevat virustyypin mukaan, joka voi olla herpes simplex tai herpes zoster (vyöruusu).

Herpeksen oireet puhkeavat, kun immuunijärjestelmä on heikentynyt. Vaikka niiden aiheuttamaa kipua ja polttelua voikin hoitaa, tärkeintä on vahvistaa vastustuskykyä. Näin herpestä voi estää pahenemasta, leviämästä ja ilmestymästä aina uudelleen.

Some figure

Herpeksen oireet selässä: luontaishoidot

1. Punahattu

Punahatulla on infektioita ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka taistelevat eri patogeeneja kuten viruksia vastaan. Itse asiassa punahattu on yksi tunnetuimmista ja vanhimmista lääkekasveista, joita käytetään immuunijärjestelmän vahvistamiseen. Sen teho huuliherpekseen on vahvistettu chileläisten lääkärien tekemässä tutkimuksessa.

 • Jotta punahattu ei aiheuttaisi haittaa, sitä tulee käyttää oikealla tavalla. Tätä kasvia ei saa nauttia yli kolmea kuukautta putkeen.
 • Sitä on parasta käyttää kausittain, pitää taukoja ja olla ylittämättä 7 gramman päivittäisannosta (aikuisilla).

2. Oluthiiva

Lysiini on välttämätön aminohappo, joka taistelee virusinfektioita vastaan, erityisesti herpes simplex -virusta. Joissakin ruoissa tätä ravintoainetta on runsaasti, kuten oluthiivassa eli ravintohiivassa.

Lysiinin ja monien muiden ravintoaineiden ansiosta oluthiiva tasapainottaa ja vahvistaa hermostoa ja immuunijärjestelmää. Lisäksi se toimii ihoa puhdistavasti.

Oluthiivaa on helppo nauttia päivittäin kapseleina tai ruoassa, sillä sen saa helposti sekoitettua ruoan joukkoon.

3. Valkosipuli

Some figure

Valkosipuli on erinomainen luonnollinen antibiootti, joka taistelee selän herpestä vastaan, johtui se sitten herpes simplex- tai herpes zoster -viruksesta. Tämä lääkitsevä ruoka vähentää tulehdusta, parantaa verenkiertoa, vahvistaa vastustuskykyä ja ehkäisee viruksen leviämästä.

Valkosipulia voi samanaikaisesti nauttia sisäisesti ja käyttää suoraan iholla. Tämä on kuitenkin toistettava päivittäin, jotta se tehoaa. Valkosipulista voi valmistaa myös erään hämmästyttävän tiibetiläisen valkosipulikuurin kehon syväpuhdistamiseksi ja herpeksen puhkeamisen ehkäisemiseksi.

Jos valkosipulin syöminen sellaisenaan on vaikeaa tai se aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen, sitä voi ottaa myös kapseleina.

Katso myös: Viisi kotikonstia yskänrokkoon

4. Propolis eli kittivaha

Propolis, ja aivan erityisesti Brasilian vihreä propolis, on toinen loistava luonnon antibiootti. Tämä superruoka taistelee kaikenlaisia bakteereja, viruksia ja sieniä vastaan, joten sitä kannattaa aina olla lääkekaapissa ensioireiden varalta.

Propolista on käytettävä samanaikaisesti sekä sisäisesti että ulkoisesti, jotta se tehoaa selän herpekseen hyvin:

 • Suun kautta: 5 tippaa kerran päivässä (ehkäisevänä keinona), 5 tippaa tunnin välein (herpeksen ollessa pahimmillaan) ja 5 tippaa kolme kertaa päivässä (pahimman vaiheen jälkeen hoitotehon ylläpitämiseksi).
 • Paikallisesti: Levitä 2-3 kertaa päivässä selkään, herpeksen oireisiin.

5. Aloe vera

Aloe vera on hoito, jota suosittelemme rauhoittamaan herpeksen aiheuttamaa epämukavuutta, erityisesti kutinaa, polttelua ja kipua. Vaikka se ei paranna herpestä, se antaa nopeaa helpotusta luonnollisesti, kun sen yhdistää aiempien hoitojen kanssa.

Levitä aloe veran lehdestä saatua geeliä iholle. Aloe vera -kasvia kannattaa pitää kotona, jolloin sitä on helppo käyttää milloin vain. Geeliä voi myös ostaa kaupasta, mutta tässä tapauksessa on varmistuttava siitä, että se on lähes kokonaan puhdasta geeliä kasvista.

Herpeksen oireet selässä voivat olla inhottavia ja esteettisestikin epämiellyttäviä, joten yritä saada oireet kuriin luonnonhoitojen avulla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Bascones-Martínez A., Pousa-Castro X.. Herpesvirus. Av Odontoestomatol  [Internet]. 2011  Feb [citado  2018  Nov  03] ;  27( 1 ): 11-24. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0213-12852011000100002&lng=es.
 • Domínguez-Fernández, R.N., Arzate-Vázquez, I., Chanona-Pérez, J. J., Welti-Chanes, J. S., Alvarado-González, J. S., Calderón-Domínguez, G., Garibay-Febles, V., & Gutiérrez-López, G. F.. (2012). El gel de Aloe vera: estructura, composición química, procesamiento, actividad biológica e importancia en la industria farmacéutica y alimentaria. Revista mexicana de ingeniería química11(1), 23-43. Recuperado en 02 de noviembre de 2018, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1665-27382012000100003&lng=es&tlng=es.
 • Griffith, R., Walsh, D. E., Myrmel, K. H., Thompson, R. W., & Behforooz, A. (1987). Success of L-lysine therapy in frequently recurrent herpes simplex infection: Treatment and prophylaxis. Dermatology. https://doi.org/10.1159/000248823
 • Hudson, J.B. Applications of the phytomedicine Echinacea purpurea (Purple Coneflower) in infectious diseases. J Biomed Biotechnol. 2011;2012:769896. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3205674/
 • Morales, J. P. Z., Pizarro, W. J. Z., Macías, V. I. V., & Moreno, E. A. (2017). Los Aminoácidos en el cuerpo humano. RECIMUNDO: Revista Científica de la Investigación y el Conocimiento, 1(5), 379-391. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7116449
 • Morales, J. P. Z., Pizarro, W. J. Z., Macías, V. I. V., & Moreno, E. A. (2017). Los Aminoácidos en el cuerpo humano. RECIMUNDO: Revista Científica de la Investigación y el Conocimiento, 1(5), 379-391.
 • Prado A., Bernardita; Le-Bert Z., Marcela; Carrión A., Flavio; José Martínez G., María; Honeyman M., Juan. – Estudio del efecto inmunomodulador de la Equinácea purpúrea en pacientes con herpes labial recurrente – Imunomodulatory effects of Echinacea purpurea in patients with recurrent herpes labialis – Rev. chil. dermatol;26(4): 379-384, 2010. Disponible en: https://www.sochiderm.org/web/revista/26_4/3.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.