Logo image
Logo image

5 juomaa joilla poistat munuaiskivet

2 minuuttia
Luonnolliset mehut ovat erinomainen vaihtoehto, mikäli haluat auttaa elimistöäsi poistamaan siihen kerääntyneet myrkyt. Mehujen avulla voit torjua tartuntoja sekä muun muassa hävittää munuaiskiviä.
5 juomaa joilla poistat munuaiskivet
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Munuaisilla on hyvin tärkeä tehtävä ihmisen kehossa, sillä ne auttavat puhdistamaan verta ja poistamaan elimistöön kertyneitä jätteitä virtsan kautta.  Munuaskiviä voi muodostua useastakin syystä, ja usein ne liittyvät huonoon ravintoon ja tiettyihin fyysisiin häiriöihin. Munuaiskivet johtuvat lähes aina munuaisten toimintahäiriöistä, jotka estävät kehoa poistamasta myrkkyjä, joita sen sisälle kertyy.

Kun nämä myrkyt eivät sitten pääse poistumaan, ne kiteytyvät ja muuttuvat kiviksi, jotka ovat kivuliaita estäessään virtsan kulkua elimistössä.

Markkinoilla on nykyisin monia lääkkeitä, jotka voivat edesauttaa munuaiskivien poistumista tehokkaasti. Joillakin näistä lääkkeistä on kuitenkin sivuvaikutuksia, eivätkä ne aina myöskään toimi tehokkaasti.

On onneksi olemassa luonnollisiakin vaihtoehtoja, jotka edistävät munuaiskivien hajoamista ja poistumista sekä estävät kivien muodostumista uudestaan. Tällä kertaa kerromme loistavista luonnollisista juomista, joiden avulla edistät munuaiskivien poistumista helposti ja herkullisella tavalla.

Greippi ja aloe vera

Tämä hoito-ohje julkaistiin vuonna 2003 lehdessä The Scientific Principles and Practices of Herbal Medicine, ja se on hyvä apu munuaiskivien poistamiseksi sekä monen tyyppisten munuaisten toimintahäiriöiden lievittämiseksi, kuten myös veren puhdistamiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • aloe veran geeliä
 • desi greippimehua
 • 2 teelusikallista hunajaa

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Sekoita aloe veran geeliä tehosekoittimessa greippimehun kanssa. Hetken kuluttua voit lisätä sekaan myös hunajan.

Mangolla ja muilla hedelmillä munuaiskivet historiaan

Some figure

puhdistat tehokkaasti kehoasi myrkyllisistä aineista.

Tarvittavat ainekset

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Ensin sinun tulisi kuoria jokainen hedelmä ja poistaa niiden siemenet. Pese sitten hedelmät hyvin ja laita ne tehosekoittimeen, kunnes tuloksena on tasainen seos. Juo tätä sitten kaksi kupillista päivässä.

Porkkana, omena, appelsiini ja kurkku

Some figure

Tämä yhdistelmä auttaa puhdistamaan kehoa, poistamaan myrkyllisiä aineita sekä liuottamaan munuaiskiviä niiden poistumiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • 4 porkkanaa
 • 2 omenaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 kurkku
 • 1 appelsiini

Kuinka tämä mehu valmistetaan?

Kuori ja pese kaikki ainekset hyvin ennen kuin laitat ne tehosekoittimeesi. Sekoita sitten hetki, ja lisää sekaan myös hiukan vettä, mikäli haluat.

Jotta saisit parhaat tulokset, tätä juomaa kannattaa juoda aamuisin.

Karpalomehu auttaa poistamaan munuaiskivet

Tämä herkullinen juoma sisältää erittäin paljon antioksidantteja sekä bakteereja vastaan vaikuttavia yhdisteitä, kuten tanniineja, jotka auttavat estämään bakteereja kiinnittymästä munuaisten seinämiin. Karpalomehun juontia suositellaan virtsatietulehdusten estämiseksi sekä sellaisten kroonisten ongelmien torjumiseksi kuten munuaiskivet.

Tarvittavat ainekset

 • 250 ml sokeroimatonta karpalomehua
 • 125 ml vettä
 • 1 ruokalusikallinen sitruunamehua

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti tätä juomaa joka päivä. Jotta saisit parhaat tulokset, mehu kannattaa yhdistää runsaaseen vedenjuontiin.

Ananaksella karkoitat munuaiskivet

Some figure

AnanasAnanas puhdistaa myös munuaisia sekä poistaa munuaiskiviä. 

Tarvittavat ainekset

 • 1 ananas pilkottuna
 • 250 ml riisimaitoa

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Laita molemmat ainekset tehosekoittimeen, ja sekoita niitä kunnes saat aikaiseksi haluamasi koostumuksen juomallesi. Jos haluat laimeamman mehun, voit lisätä sekaan myös hiukan vettä.

Mikä tahansa näistä viidestä mehusta on mahtava valinta, mikäli haluat poistaa munuaiskiviä sekä puhdistaa kehoasi sellaisista myrkyllisistä aineista, jotka saattavat aiheuttaa suuren määrän ongelmia terveydellesi. Lisää siis nämä mehut ruokavalioosi ja ala nauttia niiden tuomista hyvinvointia parantavista vaikutuksista – luonnollista, herkullista ja edullista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.