5 helppoa vartaloa muokkaavaa harjoitusta, jotka voit tehdä kotona

On erittäin tärkeää, että löydämme keskiraskaan intensiteetin, joten jos emme ole tottuneet liikuntaan, omaksumme yhtenäisen rutiinin joka saa meidät näkemään tuloksia pikkuhiljaa ilman että loukkaamme itseämme.
5 helppoa vartaloa muokkaavaa harjoitusta, jotka voit tehdä kotona

Viimeisin päivitys: 06 huhtikuuta, 2019

Liikunta on tärkeää vartalon muokkauksen ja hyvän terveyden takia. Liikunnalla voit saavuttaa terveen kehon ja sellaiset muodot joista haaveilet. Kokeile esittelemäämme vartaloa muokkaavaa treeniä kotonasi!

Kokeile vartaloa muokkaavaa harjoitusta helposti kotioloissa. Näillä rutiineilla pystyt kiinteyttämään sekä kehosi ylä- että alaosaa.

Tuloksena tulee olemaan selkeämmät lihakset, vähemmän rasvaa, enemmän joustavuutta, ei velttoutta ja suurempi vastustuskyky, elinvoimaisuus ja tietysti itsetunto.

5 vartaloa muokkaavaa treeniä kotona

naisen vartaloa muokkaavaa liikuntaa

Liikuntarutiini jonka esittelemme seuraavaksi on helppo, mutta todella tehokasVoit tehdä sen kotona milloin tahansa ja tarvitset tuskin lainkaan lisätarvikkeita.

Jumppamatto voi toki olla hyödyllinen, kuten myös painot, jos haluat lisätä intensiteettiä (ne voivat olla vaikka vesipulloja), ja musiikki auttaa myös ylläpitämään energisyyttä.

Toistojen määrän, sarjojen määrän ja intensiteetin määräät sinä. Aloita kevyesti ja lisää niitä asteittain, jotta välttyisit liialta jäykkyydeltä ja loukkaantumisilta.

Kun saavutat tavoitteesi, voit lakata nostamasta tahtia ja toistoja säilyttääksesi saavuttamasi kuntotason.

1. Kyykyt

kokeile vartaloa muokkaavaa kyykkyä

Ensiksikin, jalkakyykyt ovat yksi klassisista harjoituksista, jotka muokkaavat vartaloasi.

Niitä on helppo tehdä, ne eivät vaadi laitteita ja niitä voi tehdä milloin vain. Ne ovat todella tehokkaita pakaroiden, reisien ja pohkeiden vahvistamisessa ja muokkaamisessa. 

Kuinka kyykkyjä tehdään?

 • Tehdäksesi kyykkyjä nouse ylös ja aseta jalkasi haara-asentoon samalle leveydelle lantiosi kanssa.
 • Taivuta sitten polviasi pikkuhiljaa. Laske samalla pakaroitasi kohti lattiaa niin alas kuin pystyt ilman että irrotat jalkojasi lattiasta.
 • Muista aina pitää selkäsi suorana.

2. Hypyt

haarahypyt ovat vartaloa muokkaavaa treeniä

Mikäli jalkojen kiinteytyksen lisäksi sinun tarvitsee päästä eroon rasvasta, täytyy sinun suorittaa aerobisia harjoituksia. Sillä tavalla lisäät myös vastustuskykyä ja hengityselimistön kapasiteettia.

Mainio tapa sen saavuttamiseksi on tehdä erilaisia hyppyliikkeitä.

 • Yksi kotona tehtävä harjoitus on hypätä hyppynarulla. Se on helppo harjoitus, joka polttaa paljon kaloreita ja rasvaa.
 • Toinen vaihtoehto heille, jotka kärsivät nivelkivusta on trampoliini. Nykyään voit hankkia oman trampoliinin harjoitellaksesi kotona.

Pidä kuitenkin aina mielessä, että sinun täytyy hyppiä jalkojesi päkiöillä, ei kannoilla.

3. Lankku

kokeile lankkua

Vartalon keskiosa osoittaa aina sen, oletko hyvässä kunnossa. On tavallista, että rasva kerääntyy keskivartaloon, joten älä unohda työstää tuota aluetta. Hyvä ja terveellinen ruokavalio on kuitenkin myös tärkeä vartalosi muokkaamisessa, etenkin vyötärön kohdalla.

Lankku on rankka ja tehokas harjoitus vatsasi vahvistamiseksi:

 • Makaa kasvot alaspäin ja laita painosi kyynärpäillesi, kyynärvarsillesi ja varpaillesi.
 • Nosta vartalosi maasta, nostamatta pakaroitasi liian korkealle ja pitäen samalla keskivartalon tiukkana.
 • Pysy tässä asennossa niin pitkään kuin pystyt.

4. Punnerrukset

kokeile vartaloa muokkaavaa punnerrusta

Vartalon yläosa on miesten ihannoimaa aluetta ja suuri huolenaihe monille naisille. Halusitpa sitten ehkäistä velttoja käsivarsia tai saavuttaa kiinteän ja kauniin rintakehän, tulee sinun tehdä perinteisiä punneruksia.

Punnerruksista on monia variaatioita. Alkuperäinen asento on samankaltainen lankun kanssa, josta puhuimme edellisessä osiossa. Kyynärpäiden sijaan sinun tulisi kuitenkin kannatella painoasi kämmenilläsi.

Voit tehdä niitä myös vain yhdellä kädellä ja sen jälkeen toisella. Kaikki riippuu kestävyydestäsi ja suosimastasi tavasta.

5. Selän venytys

selän venytys

Muokataksesi vartaloasi sinun ei pitäisi keskittyä ainoastaan lihastesi kiinteyttämiseen ja rasvanpolttoon. Hyvä ryhti on myös tärkeää. Hyvän ryhdin voi saavuttaa helposti, kun pidät kehosi asennon aina mielessä.

Sinun täytyy myös suorittaa venyttelyharjoituksia selällesi:

 • Makaa selälläsi ja halaa polviasi.
 • Tee pientä keinumisliikettä puolelta toiselle hieroaksesi selkärankaasi.
 • Laske polvesi sitten alas molemmille puolille ja venytä. Huomaat venytyksen tuntuvan vastakkaisella puolella selkääsi. Toista sama sitten toisella puolella.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.