3 yrttihoitoa hiustenlähtöä vastaan

Voit käyttää yrttejä osana säännöllisiä hiustenhoitorutiineitasi vahvistaaksesi hiuksiasi. Pidä mielessäsi, että sinun tulee myös noudattaa tasapainoista ruokavaliota, joka tarjoaa kehollesi kaikki vitamiinit ja ravintoaineet, joita se tarvitsee tervettä hiustenkasvua varten.
3 yrttihoitoa hiustenlähtöä vastaan
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Jokainen kokee jonkinasteista hiustenlähtöä ja se on täysin normaalia. Joskus saatamme kuitenkin hätääntyä huomatessamme liiallista hiustenlähtöä, johtuipa se sitten muutoksesta säässä, stressistä tai aineenvaihdunnallisista tai hormonaalisista syistä. Mitä hiustenlähdölle on tehtävissä? Hyvä ruokavalio on olennainen asia – varsinkin on tärkeää saada mineraaleja, kuten rautaa ja sinkkiä. Tämän lisäksi yrteistä valmistetut hoidot, joista kerromme tässä artikkelissa, voivat todella auttaa vähentämään hiustenlähtöä. Jatka lukemista saadaksesi tietää lisää – tässä artikkelissa nimittäin esittelemme kolme yrttihoitoa hiustenlähtöä vastaan.

Kolme yrttihoitoa hiustenlähtöä vastaan

Silloin tällöin saatat kärsiä esimerkiksi raudanpuutteesta. Tämä on yleinen syy hiustenlähtöön. Toisaalta se voi johtua muutoksista aineenvaihdunnassa, sairauksista, kuten esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminnasta, perinnöllisyydestä tai vain ikääntymisestä. Kaikki nämä syyt voivat aiheuttaa ylimääräistä hiustenlähtöä. Sinun täytyy myös ottaa kaikki nämä vaihtoehdot huomioon, kun etsit syytä ongelmallesi.

Onko yrteistä valmistetuista hoitokeinoista oikeasti apua? On selvää, että me esitämme ne pelkästään lisänä hiustenhoitoon – niistä voi olla hyötyä, mutta ne pelkästään eivät saa hiuksiasi kasvamaan paremmin. Ne kuitenkin stimuloivat ja ravitsevat hiustuppia. Ne voivat myös auttaa hoitamaan ja korjaamaan hiusta, tuoden näin monia hyötyjä. Näitä hoitokeinoja kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, joten tutustu tarkasti seuraaviin kohtiin. Seuraavaksi esittelemme kolme yrttihoitoa hiustenlähtöä vastaan.

1. Voide rosmariinista ja nokkosesta

Kolme yrttihoitoa hiustenlähtöä vastaan - nokkonen ja rosmariini.

Tämä voide on yksinkertaisesti upea. Se on perinteinen hoitokeino, jota on käytetty iät ajat vähentämään miesten hiustenlähtöä. Nokkosenjuuri estää DHT-nimellä tunnetun hormonin tuotannon, joka aiheuttaa pälvikaljua.

Tämän voiteen valmistaminen on todella yksinkertaista. Kerää tai hanki luontaistuotekaupasta hieman nokkosen juurta sekä kaksi oksaa rosmariinia, ja keitä niitä parissa desilitrassa vettä. Anna seoksen jäähtyä, ja levitä se sitten kosteisiin hiuksiisi hierovin liikkein ja lopulta huuhtele pois lämpimällä vedellä.

2. Kurjenpolvi-peltokortehoito

Hiustenlähtöä voi yrittää ehkäistä myös peltokortteen avulla.

 

Yllättikö tämä yhdistelmä sinut? Siitä on todella hyötyä. Tämän hoidon tehokkuus johtuu lähinnä siitä, että peltokorte sisältää kysteiiniä, seleeniä sekä piidioksidia, jotka kaikki vahvistavat hiusta ja edesauttavat sen kasvua. Kun nämä ominaisuudet yhdistetään kurjenpolven kanssa, hoito ravitsee karvatuppia ja auttaa tuottamaan uusia hiuksia.

Hoitokeinon valmistamiseksi sinun tulee keittää desilitra vettä, johon lisäät 7 ruokalusikallista kuivattua peltokortetta sekä 5 kurjenpolven lehteä. Niin helppoa se on. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin levität sen kosteisiin hiuksiisi voimakkain, hierovin liikkein. Älä huuhtele seosta pois hiuksista, älä myöskään käytä hiustenkuivaajaa – anna hiusten kuivua itsestään. Jos teet tämän hoidon kolme kertaa viikossa, tulet huomaamaan tuloksia.

3. Omenaviinietikka-salvianeste

Omenaviinietikan sisältämä rikki on tärkeää hiusten hyvinvoinnin kannalta.

Tämä on kolmas yrteistä valmistettava hoitokeino, jota sinun tulisi kokeilla.Omenaviinietikka sisältää rikkiä, joka on tärkeä aine hiusten hyvinvoinnin kannalta. Kun se yhdistetään salvian ominaisuuksiin, tämä hoito ravitsee päänahkaa ja stimuloi hiusten kasvua.

Tämän hoidon valmistaminen on helppoa. Sekoita ensin kolme ruokalusikallista salviaa kiehuvaan veteen. Anna nesteen hieman jäähtyä ja lisää sekaan sitten omenaviinietikka. Hiero seosta kosteisiin hiuksiin ja huuhtele sitten pois lämpimällä vedellä ja pese hiuksesi tavalliseen tapaan. Äläkä huoli – hiuksesi eivät tule haisemaan etikalta. Sen sijaan ne tulevat kiiltämään ja näyttämään kauniimmilta.

Kokeile näitä luonnonmukaisia yrttihoitoja taistelemaan hiustenlähtöä vastaan – hiuksistasi tulee kiiltävät ja elinvoimaiset!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Shen, Y.-L., Li, X.-Q., Pan, R.-R., Yue, W., Zhang, L.-J., & Zhang, H. (2018). Medicinal Plants for the Treatment of Hair Loss and the Suggested Mechanisms. Current Pharmaceutical Design. https://doi.org/10.2174/1381612824666180911114810
  • Lourith, N., & Kanlayavattanakul, M. (2013). Hair loss and herbs for treatment. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12051
  • Pekmezci, E., Dündar, C., & Türkoğlu, M. (2018). A proprietary herbal extract against hair loss in androgenetic alopecia and telogen effluvium: A placebo-controlled, single-blind, clinical-instrumental study. Acta Dermatovenerologica Alpina, Pannonica et Adriatica. https://doi.org/10.15570/actaapa.2018.13
  • Murata, K., Noguchi, K., Kondo, M., Onishi, M., Watanabe, N., Okamura, K., & Matsuda, H. (2013). Promotion of hair growth by rosmarinus officinalis leaf extract. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.4712

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.