Logo image
Logo image

11 yllättävää tapaa käyttää Vicks VapoRubia

3 minuuttia
Sen lisäksi, että se toimii nenän tukkoisuuden poistajana, Vicks VapoRub rauhoittaa lihaskipua. Sillä on myös kosmeettisia käyttötarkoituksia, ja se on hyvä ratkaisu hyönteisten karkottamiseksi - nyt kerromme muistakin yllättävistä mahdollisuuksista tämän suositun tuotteen hyödyntämiseksi.
11 yllättävää tapaa käyttää Vicks VapoRubia
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Vicks VapoRubia käytetään pääasiassa yskän ja nenän tukkoisuuden hoidossa, mutta itse asiassa sillä on enemmänkin käyttömahdollisuuksia kuin moni luulee.

Sen pääaineksiin kuuluvat kamfeeri, mentoli ja eukalyptus, joiden vuoksi tämä tuote sopii monenlaiseen pulmaan.

Tässä artikkelissa kerromme siis 11 loistavasta tavasta käyttää Vicks VapoRubia muussakin kuin flunssan hoidossa – jatka lukemista, sillä mukana on varmasti myös yllätyksiä!

1. Vicks VapoRubia hyönteisten torjuntaan

Some figure

Tämä tuote sopii loistavasti hyönteisten karkottamiseksi. Sinun tarvitsee vain jättää purkki auki, ja voit huomata, että vaikutus on aivan välitön. Saat nähdä hyttysten ja kärpästen liikkuvan kauas ilman viivettä! Jos et siis omista hyönteistorjuntaan tarkoitettua ainetta, et sitä tarvitsekaan, jos kaapeistasi vain löytyy Vicks VapoRubia.

2. Se lievittää päänsärkyä

Koska se sisältää mentolia, tämä voide pystyy lievittämään painetta ja vähentämään päänsärkyä. Sinun tarvitsee vain hieroa pieni määrä otsaasi, ja se alkaa jo vaikuttaa.

3. Vicks VapoRubia kuorinta-aineena

Kannattaa laittaa tätä voidetta kantapäihin ja sitten sukat jalkaan, ennen kuin menet nukkumaan. Seuraavana päivänä pese sitten jalat kylmällä vedellä ja kuori ne vielä hohkakivellä.

Toista tätä prosessia useamman päivän ajan, ja tulet näkemään hyvät tulokset.

4. Se auttaa tekemään vatsasta kiinteämmän

Kun haluat kiinteyttää vatsaasi liikkeillä, ota avuksi tämä seos: lusikallinen murskattua kamfeeria, ruokalusikallinen alkoholia ja toinen ruokasoodaa, ja sitten vielä puoli purkillista Vicks VapoRubia. Ennen kuin teet vatsaliikkeesi, levitä seosta vatsalle (tai sille alueelle, jota haluat kiinteyttää).

Kääri sitten alue muovikelmuun ja jätä seos vaikuttamaan muutaman minuutin ajaksi. Sitten huuhtele se pois runsaalla vedellä. Jos teet tämän 2-3 kertaa viikossa, tulet huomaamaan eron jo pian, sillä tämä konsti toimii aivan samalla tavalla kuin hoikistava voide.

5. Se estää lemmikkejä pissaamasta huonekaluille

Some figure

Jos näin käy kotonasi usein, eli lemmikit tuhoavat tällä tavoin huonekalujasi, saat ongelman loppumaan helpoin konstein. Laita vain hiukan tätä voidetta niille alueille, joille et halua lemmikkien enää tekevän tarpeitaan.

Tuote toimii siksi, että sekä koirat että kissat inhoavat Vicks VapoRubin hajua, ja siten voit sen avulla varmistaa, että lemmikkisi eivät tule edes lähelle huonekaluja.

6. Se vähentää raskausarpia

VapoRub pystyy vähentämään ihon raskausarpiaTätä varten sinun tarvitsee levittää sitä suoraan näille jäljille, ja jo kahden viikon jälkeen voit havaita, että ne ovat selkeästi himmeämmät.

7. Se on hyvä apu kynsisieneen

Jos sinulla on kynsisientä, voit käyttää VapoRubia päästäksesi eroon tästä vaivasta helpommin. Laita sitä vain sienestä kärsiville kynsille, ja sitten laita vielä sukat jalkaan. Seuraavana päivänä pese ja leikkaa kyntesi, ja toista näitä vaiheita, kunnes huomaat parannuksen jaloissasi.

8. Se saa mustelmat häipymään nopeammin

Jos sinulla on mustelmia, pystyt lievittämään niitäkin tällä voiteella, sillä se saa ne katoamaan paljon nopeammin.

9. Vicks VapoRubia korvasärkyyn

Some figure

Voit helpottaa korviesi tilaa laittamalla hiukan voidetta puuvillavanulle ja sen avulla sitten korvaan. Anna imeytyä, ja sitten toista tätä prosessia, mutta vain siihen asti, kunnes menet lääkäriin, sillä tämä konsti on vain tilapäinen apu kivun lievittämiseksi.

10. Vicks VapoRubia akneen

Myös akne on vaiva, johon tämä suosikkituote on avuksi. Laita sitä hiukan näppylöillesi, ja voit huomata melkoisen nopean kohennuksen tilanteessa.

Jotta voisit saada aikaan tehokkaamman tuloksen, on parasta käyttää sitä juuri ennen kuin menet nukkumaan.

11. Se on loistava apu lihas- ja selkäkivun lievittämiseksi

Tämä voide on avuksi myös jännittyneiden lihasten rentouttamisessa, ja se on itse asiassa erittäin tehokas apu tässä mielessä. Hiero vain kipeää aluetta voiteella, kunnes pystyt huomaamaan kivun lievittyvän.

Ennen kuin teet näitä hoitoja, varmista kuitenkin, että et ole allerginen Vicks VapoRubille. Jos haluat tehdä kyseisen testin, toimi näin: laita voidetta pikkuisen ihollesi ja tarkkaile, alatko tuntea voimakasta poltetta, punoitusta tai muuta oiretta. Jos näin käy, älä tee hoitoja.

Tiesitkö aiemmin, mihin kaikkeen Vicks VapoRub sopii? Näiden 11 vinkin avulla pystyt hyödyntämään tämän voiteen monessa muussakin kuin vain yskän ja tukkoisuuden hoidossa – ota se täysillä käyttöön niin kotona kuin kehon- ja ihonhoidossakin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.