5 aamiaisruokaa lihasten vahvistamiseksi

· kesäkuu 11, 2017
Mitä tulee painonpudotukseen, huonojen rasvojen välttäminen ja liikunnan lisääminen eivät ole riittävät keinot. Sinun tuleekin mennä hiukan pidemmälle sekä valita sellaisia ruokia, jotka vahvistavat lihaksiasi.

Eräs painonhallintaan liittyvä fakta, jonka kaikki jo tietävät, on tämä: kun ihminen laihtuu, iho muuttuu hiukan veltoksi. Jos kuitenkin pystyt lisäämään hiukan lihasmassaasi, vartalosi näyttää kiinteämmältä.

Avainasia on ruokavalion pitäminen tasapainoisena, jotta voisit saavuttaa lihasmassan kasvua samalla kun pudotat painoasi.

Seuraavassa kerromme, kuinka tämä saavutetaan – jatka lukemista!

1. Kaura avuksi lihasten vahvistamisessa

Kaura on yksi kaikkein täyspainoisimmista viljoista, joita voit ruokavalioosi lisätä. Se antaa runsaasti energiaa ja ravinteita, ja tästä luonnontuotteesta saat myös tarvitsemasi proteiinit, hiilihydraatit sekä suuren määrän vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita.

Kiinnostavaa kyllä, saksalaisilla on kaksi kuuluisaa sanontaa kauraan liittyen: ”Kaura palaa raudasta tehdyille miehille” ja ”Kaura tekee ihmisestä nopeamman”.

Nämä kaksi ajatusta ovatkin hyviä kuvauksia kauran kyvylle lisätä ihmisen lihaskuntoa, kuten myös sen kyvylle tarjota keholle energiaa ainakin kahdeksi tunniksi.

Kuinka kauraa kannattaa syödä?

 • Valitse aamiaisellesi täysjyväkauraa.
 • Anna kauran liota joko lämpimässä vedessä tai maidossa, ja sekoita se sitten jogurtin, chia-siementen, mehujen tai hedelmien kanssa.
chia lihasten vahvistamiseksi

2. Pinaatti on loistava proteiinin lähde

Eräs tutkimus, joka toteutettiin Tukholman Karoliinisessa instituutissa, todistaa että pinaatti auttaa vahvistamaan lihaksia.

 • Tämä on sen ansioita, että pinaatti vapauttaa kalsiumioneja ihmisen kehossa.
 • Ei kannata unohtaa sitäkään, että kalsium on elintärkeä elektrolyytti lihasten supistumisen kannalta.
 • Pinaatti sisältää myös runsaasti nitraatteja, ja kyseessä on yhdiste, joka lisää proteiinien tuotantoa – nämä kohentavat lihasten kuntoa sekä antavat vahvuutta.

Lue aiheesta lisää: Polta vatsarasvaa tehokkaammin tällä haudukkeella

pinaattismoothie
Kuinka pinaattia kannattaa aamiaisella syödä?

 • On aina paras valinta syödä raakaa pinaattia. Tällä tavalla voit hyödyntää kaikkia niitä pinaatin entsyymejä, jotka usein joutuvat hukkaan kuumentamisen aikana.
 • Voit valmistaa esimerkiksi ravinteikkaita salaatteja pinaatista, mansikoista ja saksanpähkinöistä. Sinun tarvitsee vain koota pienen kulhon verran aineksia, jotta voisit näin saada ravitsevan ja nautinnollisen aamiaisen, joka tarjoaa runsaasti energiaa.
 • Pinaattismoothie on myös yksi erittäin terveellinen vaihtoehto aamiaisella nautittavaksi.

3. Banaanissa on runsaasti kaliumia

Olet varmasti nähnyt monen urheilijan syövän banaania tauollaan. Sen avulla saat välittömästi energiaa takaisin, mutta lisäksi banaani hoitaa lihaksia niiden voiman osalta.

 • Banaanissa on kaliumia, joka on elintärkeä mineraali sen kannalta, että lihasten hermoimpulssit tulisivat välitetyiksi ja luoduiksi.
 • Ei myöskään kannata unohtaa sitä, että banaaneissa on magnesiumia, kuitua ja foolihappoa. Tämä hedelmä auttaa pitämään huolta vastustuskyvyn prosesseista, ja banaanit ovat avuksi myös veren punasolujen muodostumisessa.

banaani ja hunaja
Kuinka banaania kannattaa syödä aamiaisella?

Jos pystyt, kokeile ihmeessä banaanin syöntiä aamiaisella kaksi tai kolme kertaa viikossa. On loistava idea nauttia niitä paloiteltuina sekä pienen hunaja- ja kanelimäärän kera. Äärimmäisen herkullista!

4. Valkoinen tee ja sen lämpöä luova vaikutus

Valkoisella teellä on tehokas lämpöä luova vaikutus, jonka aiheuttaa aktiiviyhdiste nimeltään epigallocatechin gallate (EGCG).

 • Tämä luonnollinen juoma, joka on täynnä antioksidantteja, ei ainoastaan mahdollista rasvan polttamista tehokkaammin, vaan se vahvistaa myös lihaksia.
 • Sen korkea polyfenolien määrä on suurempi kuin vihreän teen.
 • Vaikka tämä tee on hiukan kalliimpaa kuin muut, se on varmasti terveellisempää.
 • Toinen fakta joka kannattaa muistaa on se, että valkoista teetä ei ole käsitelty niin paljoa kuin muita laatuja. Se on helppo tuote ruoansulatuksen kannalta, ja sen avulla voit lisätä lihasmassaasi tehokkaammin.
valkoinen tee

Kuinka valkoista teetä kannattaa nauttia aamiaisella?

Ota kupillinen joka aamu aamiaisesi yhteydessä, äläkä lisää teehen ollenkaan sokeria – teelusikallinen hunajaa riittää.

5. Pähkinät: saksanpähkinät, mantelit ja pistaasit

Jos syöt pähkinöitä oikealla tavalla ja tasapainoisesti, saat niistä sekä terveyttä edistäviä vaikutuksia että lisää voimaa lihaksillesi.

Pähkinät ovat sydämen terveyden edistäjiä, ja ne hoitavat aivoja sekä jopa auttavat taistelemaan stressiä vastaan.

Kaikki nämä pähkinälaadut ovat erinomaisia proteiinin lähteitä – proteiinit tehostavat aineenvaihduntaa sekä saavat olon täydeksi, jotta ei tapahtuisi ylensyöntiä.

pähkinät

Kuinka pähkinöitä kannattaa nauttia aamiaisella?

 • Laita pähkinöitä kulholliseen hedelmiä (kiivit, mansikat ja banaanit jne.).
 • Voit myös yhdistää manteleita pieneen määrään hunajaa.
 • Kuivatut hedelmät sopivat erittäin hyvin jogurtin kanssa nautittaviksi.
 • Voit myös syödä pistaasipähkinöitä koko aamun ajan – niistä saa tyydytystä nälkään, ja samalla vähennät kokemaasi stressiä.

Loppupäätelmänä voidaan sanoa, että kuten jo tiedätkin, avainasia hyvän aamiaisen kannalta on tasapaino ja kunnollisten ainesten valinta. Sisällytä aamiaiseesi hyvä määrä proteiinia ja kuitua, joita löydät tässä artikkelissa esittelemistämme tuotteistakin.

Lihasten vahvistamisessa ei ole kyse vain ulkonäöstä, sillä se on tarpeellinen asia myös sen kannalta, että kehosi olisi hyvässä kunnossa ja kestävä joka päiväisessä elämässäsi. Lihasten kunnosta huolehtiminen aamiaisen avulla kannattaa!