Vinkkejä vaatteiden kuivaamiseksi nopeasti

Silitysrauta, hiustenkuivaaja ja jopa iso pyyhe voivat olla avuksi vaatteiden kuivaamisessa nopeasti. Neuvomme tässä artikkelissa, miten niitä käytetään.
Vinkkejä vaatteiden kuivaamiseksi nopeasti

Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

Kotiaskareet vievät aikaa. Ruoanlaitto, siivous, perheestä huolehtiminen, pyykinpesu ja vaatteiden kuivaaminen eivät käy käden käänteessä. Tästä syystä on hyvä tietää muutamia vinkkejä vaatteiden kuivaamiseksi nopeasti.

Kuivausrumpu voi olla hyvä vaihtoehto vaatteiden kuivaamisessa, mutta kaikilla ei ole sellaista ja moni sanoo sen pilaavan vaatteet. Oli miten oli, nämä neljä vinkkiä vaatteiden kuivaamiseksi nopeasti tulevat varmasti tarpeeseen.

Vinkkejä vaatteiden kuivaamiseksi nopeasti

1. Käytä hiustenkuivaajaa

Jos aikaa on vähän, tämä konsti saattaa pelastaa sinut pahasta pulasta. Jos aiot käyttää vaatteiden kuivaamisessa hiustenkuivaajaa, ota nämä ohjeet huomioon:

 1. Purista vaate mahdollisimman kuivaksi ja laita se roikkumaan henkariin.
 2. Laita hiustenkuivaaja päälle ja säädä lämpötila vaatteen valmistusmateriaalin mukaan. Jos vaate on villaa tai vedenpitävää kangasta, kylmä on paras vaihtoehto. Muille vaatteille voit käyttää lämpöä.
 3. Varo laittamasta itse hiustenkuivaajaa vaatteen päälle. Tämä voi polttaa tai haalistaa sen, joten pidä se koko kuivauksen ajan turvallisen matkan päässä.
 4. Kun kuivaat vaatetta yhdellä kädellä, liikuttele sitä toisella kädellä nopeuttaaksesi kuivumista. Muista, että taskut ja housujen vyötärönauha kuivuvat hitaimmin, joten keskity kauemmin näihin alueisiin.

2. Ulkoilma on paras apu

Tätä yhä nykyäänkin hyödyllistä konstia on käytetty jo vuosia. Ota huomioon seuraavat vinkit, kun kuivaat vaatteitasi ulkona:

 1. Purista vaatteet kuiviksi ennen ulos ripustamista. Mitä enemmän vettä vaatteessa on, sitä pidempään kuivuminen kestää.
 2. Ripusta vaatteet kauaksi toisistaan, jotta ilma pääsee vapaasti kulkemaan niiden välissä. Näin ne eivät myöskään ala haista pahalle.
 3. Jos päivä on aurinkoinen, käytä sitä hyödyksi. Älä mielellään ripusta tummia vaatteita aurinkoon, sillä ne voivat haalistua (tosin joidenkin mukaan nurinpäin kääntäminen auttaa tässä).
 4. Jos ulkona sataa vettä tai lunta, vaatteet on parasta ripustaa sisälle. Etsi sisältä kaikkein lämpimin paikka, ota esiin kokoontaitettava kuivausteline ja varmista, että vaatteet ovat erillään toisistaan.
 5. Toinen konsti on levittää vaatteet jollekin alustalle. Älä laita niitä kuitenkaan puun päälle, sillä se kastuu, ja sekä pinta että kangas menevät pilalle.
Vaatteet kuivuvat nopeasti ulkona.

3. Käytä silitysrautaa vaatteiden kuivaamiseksi nopeasti

Olet jo saattanut kokeilla tätä konstia, mutta ei ole silti pahitteeksi mainita sitä. Noudata näitä vaiheita:

 1. Purista vesi vaatteesta.
 2. Laita vaatteen alle pyyhe. Tämä sitoo höyryä ja kosteutta, jolloin vaatteet kuivuvat nopeammin.
 3. Älä pidä silitysrautaa korkealla lämmöllä, sillä se voi polttaa vaatteen, mitä et luonnollisestikaan halua.
 4. Taskuilla ja housujen vyötärönauhoilla kestää kauemmin kuivua, joten keskity niihin.
 5. Pidä myös mielessä, että vaatteiden silittäminen märkinä tavanomaista nopeammin jättää suuremmalla todennäköisyydellä jälkiä niihin.

4. Käytä isoa pyyhettä

Haluatko vaatteesta pois ylimääräisen veden? Oletko kokeillut apuna pyyhettä? Näytämme nyt ohjeet pyyhekuivaukseen:

 1. Levitä iso pyyhe tasaiselle alustalle ja levitä vaate sen päälle.
 2. Vaatteen tulee olla pyyhkeen rajojen sisällä.
 3. Rullaa pyyhe nyt päästä päähän.
 4. Purista sitten pyyhettä niin kovin kuin voit, rullaa se auki ja ota vaate pois sisältä.
 5. Kuivata vaate ulkona. Pyyhkeen ansiosta kuivuminen vie vähemmän aikaa ulkoilmassa.
Vaatteesta saa nopeasti kuivan pyyhekonstin avulla.

Kuivaa vaatteet nopeasti, kun aikaa on vähän

Vaatteiden kuivattaminen voi olla stressaavaa, kun kotona ei ole kuivausrumpua ja tarvitsisit vaatteita mahdollisimman nopeasti.

Silitysraudan tai hiustenkuivaajan käyttö on tässä tilanteessa hyvä vaihtoehto. Silitysrauta ei kuitenkaan saisi olla liian kuumalla, jotta vaatteet eivät pala. Lämpötila tulisi valita materiaalin mukaan. Muista pitää hiustenkuivaaja riittävän etäällä vaatteesta.

Vaatteiden kuivattaminen ulkona on perinteinen ja tehokas tapa. Ne tulee vain ripustaa riittävän kauas toisistaan, jotta ilma pääsee tekemään tehtävänsä ja ne eivät ala haista pahalle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ramos Velásquez, Carlos Felipe. Desarrollo textil para el secado rápido de ropa. BS thesis. Bogotá-Uniandes, 2004.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.