Logo image
Logo image

Vinkkejä parsakaalin pakastamiseen

2 minuuttia
Tämän päivän artikkelissa kerromme sinulle vinkkejä parsakaalin pakastamiseen, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään säilyttäen sen terveyshyödyt.
Vinkkejä parsakaalin pakastamiseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Parsakaali on ristikukkaiskasveihin kuuluva viljelykasvi, joka on kaalin muunnos. Se on yksi maailman terveellisimmistä vihanneksista. Tämä johtuu siitä, että kyseiseen ryhmään kuuluvat kasvikset sisältävät runsaasti kuituja, antioksidantteja ja flavonoideja, jotka ovat välttämättömiä ihmisen terveydelle. Tänään puhumme siis parsakaalista ja annamme vinkkejä parsakaalin pakastamiseen.

Parsakaalia joko rakastettaan tai vihataan. Toisin sanoen, osa ihmisistä pitää sitä herkullisena ja toiset taas täysin vastenmielisenä vihanneksena. Se kuitenkin sisältää välttämättömiä ravintoaineita, mutta sen vahva ominaismaku ei sovi kaikille. Säilyttämisen helppous on yksi sen monista hyvistä ominaisuuksista. Puhumattakaan siitä, että sitä on saatavilla ympäri vuoden useimmissa ruokakaupoissa.

Kuinka pitkään tuore parsakaali säilyy käyttökelpoisena?

The Journal of Allergy and Clinical Immunology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan säännöllinen parsakaalin syöminen pienentää riskiä sairastua erilaisiin hengitystieinfektioihin. Positiivista on myös se, että tuore parsakaali säilyy pitkään käyttökelpoisena jääkaapissa.

Tuore parsakaali säilyy jääkaapissa jopa 14 päivän ajan. Sen säilyvyysaika lyhenee 9 päivään, jos se on keitetty. Joka tapauksessa pakkauksen on oltava riittävä, ja kannellista rasiaa tulee käyttää.

Some figure
Parsakaali sisältää monia terveellisiä ravintoaineita, mutta kaikki eivät pidä sen ominaismausta.

Kuinka säilöä parsakaali oikein

Parsakaalin säilyvyyden maksimoimiseksi on tärkeää säilyttää sitä oikein jääkaapissa. Suuri osa ruokakaupoista käärii vihannekset muoviin tai kelmuun. Älä poista kelmua ennen kuin olet valmis käyttämään parsakaalin. Kelmun poistaminen lyhentää sen säilyvyyttä.

Voit säilyttää parsakaalia myös kannellisessa astiassa tai peittää astian muovikelmulla, estääksesi sen joutumista kosketuksiin ilman kanssa. Säilytä parsakaalia aina jääkaapissa, jotta sen flavonoidit eivät hapetu.

Flanoidit ehkäisevät useiden sairauksien syntymistä. Niillä on vaikutus jopa ikääntymisen aiheuttamien soluvaurioiden vähentämiseen ja siten onkologisten kehitysprosessien hidastumiseen.

Vinkkejä parsakaalin pakastamiseen ja säilömiseen

Keitettyä parsakaalia voi säilöä. Säilytä sitä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa. Sen pitäisi kestää noin 9 päivää, vaikka sen aistinvaraiset ominaisuudet heikkenevät ajan myötä.

Tästä syystä se suositellaan mieluiten nauttimaan keittämistä seuraavien 2 -3 päivän kuluessa. Pääasiassa siksi, että se säilyttää makunsa vain tämän ajan.

Miten parsakaali kannattaa pakastaa

Noudata tätä ohjetta parsakaalin kypsentämisessä ja pakastamisessa:

  • Poista ensin ympäröivät lehdet.
  • Täytä kattila vedellä ja lisää ripaus suolaa.
  • Leikkaa parsakaali sopivan kokoisiksi palasiksi.
  • Keitä parsakaalia kiehuvassa vedessä kolmen minuutin ajan.
  • Älä ylikypsennä parsakaalia, muuten se menettää sen sisältämät ravinteet ja vitamiinit.
  • Siirrä parsakaali astiaan jossa on kylmää vettä, jotta sen lämpötila laskee.
  • Säilytä parsakaali pakastimessa joko ilmatiiviissä astioissa tai pakastepusseissa.

Parsakaalia ei tarvitse erikseen sulattaa. Se voidaan suoraan lämmittää kattilassa tai lisätä paistinpannulle.

Tiesitkö, että parsakaali kestää pakastimessa yhdeksästä kuukaudesta vuoteen? Sen jälkeen sen ominaisuudet alkavat kadota ja se menettää makunsa.

Some figure
Parskaali voi säilyä käyttökelpoisena pakastimessa jopa vuoden.

Pakasta parsakaali, jotta voit vaivatta ottaa sen osaksi ruokavaliotasi

Kaalikasveilla on monia hyvä ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Parsakaali erottuu edukseen muista, ja suosittelemme ottamaan sen osaksi ruokavaliota. On olemassa monia eri tapoja valmistaa sitä!

Kuten edellä mainitsimme, voit pakastaa jopa keitetyn parsakaalin.  Kun haluat, voit kypsentää sen sitä etukäteen sulattamatta.

Muista, että tuoretta parsakaalia on saatavilla ympäri vuoden, ja parsakaali säilyy pakastimessa enintään 12 kuukautta. Parsakaali onkin tärkeä osa tasapainoista ruokavaliota.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Sudini K., Diette GB., Breysse PN., McCormack MC., et al., A randomized controlled trial of the effect of broccoli sprouts on antioxidant gene expression and airway inflammation in asthmatics. J Allergy Clin Immunol Pract, 2016. 4 (5): 932-40.
  • Vanduchova A., Anzenbacher P., Anzenbacherova E., Isothiocyanate from broccoli, sulforaphane, and its properties. J Med Food, 2019. 22 (2): 121-126.
  • Gonzalo, JC Rivas, and M. García Alonso. “Flavonoides en alimentos vegetales: estructura y actividad antioxidante.” Alimentación Nutrición y Salud 9.2 (2002): 31-38.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.