Veden parantava voima

8 toukokuun, 2019

Suurin osa kehostamme on vettä, ja tarvitsemmekin tarpeeksi vettä joka päivä pystyäksemme toimimaan normaalisti. Nestehukka iskee yllättävän nopeasti ja vaikuttaa peruselintoimintoihin. Vesi on elintärkeää, ja sen takia ei olekaan yllättävää, että tavallista vettä käytetään nykyään monen eri terapiamuodon ja hoidon yhteydessä. Tässä artikkelissa tutustumme lähemmin veden parantavaan voimaan erilaisissa muodoissa.

Veden ääni rauhoittaa ja rentouttaa

nainen suihkussa

Jokainen, joka on kävellyt meren rantaa tai kuunnellut laineiden liplatusta järvellä, tietää, miten rauhoittava vaikutus veden äänellä on. Keväinen puron solina tai sateenropina katolla ovat monien lempiääniä. Veden ääni auttaa myös keskittymään.

Veden äänen voima ei ole mikään salaisuus, sillä se on ollut tiedossa etenkin arabikulttuurien parissa jo vuosisatojen ajan. Rikkaat suvut rakennuttivat talojensa sisäpihoille ja puutarhoihin suihkulähteitä, ja vesi virtasi pienissä kanavissa.

Meriveden parantavat ominaisuudet

nainen veden äärellä

Meriveden tiedetään tuovan helpotusta joihinkin sairauksiin ja tauteihin, ja se toimii myös lihasrelaksanttina. Kipeytyneet lihakset rentoutuvat merisuolakylvyssä, samalla iho siloittuu ja puhdistuu. Merivettä käytetään monissa terveydenhoitotuotteissa desinfioivan vaikutuksensa johdosta, ja se toimii erityisen hyvin pienten haavojen puhdistamiseen.

Jos haluat pehmittää kuivia jalkapohjia, et tarvitse muuta kuin reissun merenrantaan, sillä vedessä käyskentely ja uiminen yhdistettynä rantahiekan karheuteen kuorii pois kovan ja kuolleen ihon.

Kuumien lähteiden vesi

Kuumia lähteitä löytyy geotermisiltä alueilta, kuten Islannista, Chilestä ja Uudesta-Seelannista. Kuumissa lähteissä kylpemistä on harjoitettu ammoisista ajoista lähtien, sillä niillä uskotaan olevan parantava vaikutus. Lähteiden vesi sisältää luonnollisia elementtejä, jotka ovat keholle hyödyllisiä. Veden korkea lämpötila tappaa virukset ja bakteerit ja puhdistaa ihoa. Monet ihosairauksista kärsivät hakevat apua juuri kuumista lähteistä.

Kuumat lähteet auttavat seuraaviin ongelmiin:

  • Reumasairaudet
  • Aineenvaihdon ongelmat, kuten kihti, diabetes ja ylipaino
  • Suoliston ja mahan ongelmat
  • Hengitystieongelmat
  • Verenkierron ongelmat
  • Naistentaudit

Veden kautta lisää liikkuvuutta

Vesiterapiaa käytetään osana sairauden tai vamman jälkeistä kuntoutusta. Esimerkiksi ylipainoisille, leikkauspotilaille tai nivelvaivaisille vesiterapia on hyvä hoitomuoto, sillä se rasittaa luustoa ja niveliä huomattavan vähän. Vesi notkistaa ja treenaa lihaksia auttaen toipilaan polulle kohti paranemista.

Veden avulla voi pitää kilot kurissa

veden avulla vaakalukemat kuriin

Vesi auttaa pitämään vaa’an lukemat halutulla tasolla. Säännöllinen vedenjuonti auttaa kehoa polttamaan kaloreita, poistaa näläntunnetta ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Vesiliikunta, kuten uiminen tai vesiaerobic, on loistava tapa treenata, kasvattaa lihaksia ja hoikistua.

Vetyperoksidin käyttö

Vetyperoksidi rakentuu vedestä ja vedystä, ja se hajoaa vedeksi ja hapeksi. Vetyperoksidia esiintyy kehossa luonnostaan ja yksi sen tehtävistä on aktivoida ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Vetyperoksidin käyttämiselle on puoltajia ja vastustajia, eikä sen vaikutusta ihmiskehoon tiedetä vielä tarkkaan. Vetyperoksidia saa turvallisena kolmen prosentin liuoksena, mutta laimentamattomana se on myrkyllistä.

Jotkut kannattavat vetyperoksidin käyttöä esimerkiksi syöpähoidoissa, mutta sen tutkimista on vielä jatkettava. Joissakin paikoissa vetyperoksidi on jo käytössä vaihtoehtoisena terapiamuotona.