Valmista herkullinen linssi-kasvisateria

Tämä linssi-kasvisateria on hyvin terveellinen ruoka, ja sisältämiensä ravintoaineiden takia se kannattaisikin ottaa osaksi ruokavaliota.
Valmista herkullinen linssi-kasvisateria
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Linssi-kasvisateria on hyvin helppo, herkullinen ja ravinteikas ruoka, joka kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi ruokavaliota. Tällä reseptillä on monia terveyshyötyjä, mikä johtuu sen sisältämien palkokasvien ominaisuuksista.

Yksi palkokasvien erityisesti linssien parhaista ominaisuuksista on se, että niissä on paljon antioksidantteja ja hivenaineita. Puhumattakaan niiden sisältämistä aminohapoista, proteiinista ja mineraaleista sekä olemattomasta rasvan ja kolesterolin määrästä.

Tämä linssi-kasvisateria on energiapitoista ja ravitsemuksellisesti korkealaatuista ravintoa. Se on hyvin helppo ja edullinen valmistaa. Muiden reseptin ainesosien, kuten porkkanoiden, sipulien, perunoiden, valkosipulin ja paprikan, tulisi kuulua jokaiseen ruokavalioon!

Lisäksi ateriaan voi lisätä muitakin vihanneksia tarvittaessa. Kaikki riippuu kokista, eli tässä tapauksessa sinusta!

Paras lisuke tähän ateriaan on valkoinen riisi ja jokin luonnollinen juoma. Jos haluat ravintoaineiden imeytyvän hyvin, on parasta olla yhdistämättä tätä ruokalajia esikypsennettyihin tuotteisiin.

Jos sinulla on kivennäisaineiden tai foolihapon puutos, olet raskaana tai etsit hyvää raudanlähdettä, tämä linssi-kasvisateria on liioittelematta täydellinen valinta, sillä linssit sisältävät paljon rautaa!

Miksi linssejä kannattaa syödä

linssi-kasvisateria

Yksi linssien syömisen hyödyistä on se, että niistä saa paljon kuitua. Jos noudatat jotain erityisruokavaliota pudottaaksesi painoasi tai pitääksesi painosi kurissa, linssit ovat ihanteellista ravintoa sinulle.

Linssit sisältävät B2-, B3-, B6- ja B9-vitamiineja. On myös tärkeää tietää, että vaikka olo voi tuntua hieman raskaalta niiden syömisen jälkeen, ne sulavat helposti.

Ruokavalioon tulisi aina sisällyttää sellaisia ruokia, jotka auttavat saamaan lisää energiaa ja edistämään kehon toimintoja. Nyt kun tiedät, kuinka hyvää ravintoa linssit sinulle ovat, on aika alkaa syödä niitä vähän enemmän!

Linssi-kasvisateria

Ateria linsseistä ja kasviksista

Ainekset

 • 480 g vihreitä linssejä
 • 2 purjosipulia
 • 2 sipulia
 • 3 pientä porkkanaa
 • 1 iso peruna
 • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
 • 1 rkl vihreää paprikajauhetta
 • 7,5 dl vettä
 • 1 laakerinlehti
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl suolaa
 • ripaus mustapippurijauhetta

Valmistus

 1. Pese ensin huolellisesti kaikki vihannekset, erityisesti perunat, sillä mukulakasveissa on tavallisesti paljon multaa.
 2. Pilko porkkanat, sipulit, valkosipulit ja laakerinlehti pieniksi palasiksi. Muut vihannekset voit pilkkoa hieman isommiksi palasiksi.
 3. Laita kaikki ainekset suureen kattilaan ja kaada päälle vesi. Jos haluat ruoasta enemmän liemimäisen, voit lisätä enemmän vettä.
 4. Anna kypsyä, kunnes vesi kiehuu. Hämmennä jatkuvasti, jotta vihannekset varmasti pehmittyvät eikä mikään tartu pohjaan kiinni.
 5. Keitä vielä jonkin aikaa, noin 2030 minuuttia, ja jatka hämmentämistä.
 6. Ota lämpö pois päältä, kun linssit ja vihannekset ovat pehmenneet.
 7. Nauti!
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Raakaravinto – 5 parasta hedelmää ja vihannesta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Raakaravinto – 5 parasta hedelmää ja vihannesta

Niin sanottu raakaravinto, jossa hedelmät ja vihannekset syödään raakoina, on hyödyksi terveydelle ja painonpudotuksen kannalta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ganesan K, Xu B. Polyphenol-Rich Lentils and Their Health Promoting Effects. Int J Mol Sci. 2017;18(11):2390. Published 2017 Nov 10. doi:10.3390/ijms18112390
 • Faris, M. A. I. E., Takruri, H. R., & Issa, A. Y. (2013, April). Role of lentils (Lens culinaris L.) in human health and nutrition: A review. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1007/s12349-012-0109-8

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.