Valmista helppoja kotitekoisia tortilloja

Ihra tai voi ei tee maissitortilloiden koostumuksesta paksua, joten jos haluat vaihtaa ne öljyyn, tortilloista tulee aivan yhtä hyviä.
Valmista helppoja kotitekoisia tortilloja

Kirjoittanut Jose Popoff

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tortillat ovat yksi Latinalaisen Amerikan ja Yhdysvaltojenkin pääruoka-aineista. Ne ovat littanoita, koska niihin ei käytetä hiivaa ja ne muistuttavat intialaista rotia. Monissa Latinalaisen Amerikan maissa, etenkin Keski-Amerikassa, tortilloita käytetään lukuisissa perinteisissä ruuissa.

Vehnätortillat ovat levinneet Meksikossa laajalle alueelle, kun taas maissitortillat ovat suositumpia keskellä eteläisiä alueita.

Vehnätortilloiden historiaa

Vehnätortillat ovat peräisin 1600-luvulta kun Espanja valloitti maailmaa. Espanjalaiset maailman valloittajat esittelivät vehnän muille maille. Historia kertoo, että vuonna 1542 espanjalaiset eivät saaneet käsiinsä enää leiväntekoaineita, joita he olivat käyttäneet vuosien ajan.

Espanjalaiset alkoivat tekemään zarukia Sonorassa, veden ja vehnän sekoitusta, josta sittemmin muodostui nykyisin tunnettu tortilla. Niitä on niin helppo valmistaa, että niistä tuli osa espanjalaista ruokakulttuuria, etenkin tortillat jotka kulkeutuivat Kaliforniaan vuonna 1769.

Vuosia myöhemmin Meksikossa aloitettiin tekemään lihatäytteisiä tortilloita, jotka tunnetaan nykyisin burritoina. Vehnätortillaa käytetään Yhdysvalloissa burriton pääruoka-aineena ja burritot ovatkin erittäin suosittuja tässä maassa.

Näin valmistat tortillat itse

Tortillaan käytetään viljaa, ja tässä tapauksessa se on vehnää. 200 grammassa on noin 467 kaloria.

467 kaloria saattaa kuulostaa paljolta, mutta jos sitä verrataan muihin viljoihin, siinä onkin vähemmän kaloreita kuin monissa muissa viljatuotteissa. Esimerkiksi riisikakuissa on 387 kaloria 100 grammaa kohden. Toisaalta maissitortillassa on 237 kaloria 100 grammaa kohden, joten siinä on itse asiassa vähemmän kaloreita.

jauhoja tortillojen valmistukseen

Kun tortillan tekemiseen käytetään ihraa tai voita, tortillan ravintoarvot ovat seuraavanlaisia:

Kuluttajien suurin huolenaihe on rasvan määrä. Määrä ei ole kuitenkaan kovin merkittävä, sillä 100 g tortillaa sisältää 11,7 % suositeltavasta päivittäisestä rasvan määrästä.

Helpot kotitekoiset tortillat

Tee vehnätortilloita itse tällä reseptillä. Jos et pidä ihrasta, voit korvata sen öljyllä, mutta tortilloista ei tule silloin alkuperäisen mukaisia. Tällä ohjeella saat 24 tortillaa.

Aineet:

  • 3 dl jauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl ihraa

Ohjeet:

Aineiden sekoittaminen on helppoa. Ensimmäinen kerta on aina harjoittelua, ja tämäkin resepti paranee ajan ja kokemuksen myötä.

kotona valmistetut tortillat


3. Lisää vettä ja sekoita kunnes kaikki on kunnolla sekaisin.

4. Ripottele pöydälle hieman jauhoja ja laita taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa käsin kunnes se on

tasaista ja venyvää.

5. Erottele taikinasta 24 yhtä suurta palloa.

6. Lämmitä pannu miedolla lämmöllä.

7. Kauli taikinasta pyöreitä lättyjä.

8. Paista pannulla molemmin puolin kunnes pinta on ruskistunut.

9. Muista kääntää tortilloita, jotta ne eivät pala.

Jos tortilloita jää yli, voit säilyttää niitä pyyhkeessä pitääksesi ne pehmeinä. Tortillat pilaantuvat helposti jos ne saavat ilmaa.

Kokeile itsetehtyjä herkullisia tortilloita kotona! Kerro meille miten tortillojen tekeminen sujui tai jos sinulla on toinen tapa tehdä niitä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Lisää estrogeenia ruokavaliosta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Lisää estrogeenia ruokavaliosta

Tarkista estrogeeniarvosi ja tasapainota sitä ruokavalion avulla. Tässä artikkelissa näytämme, kuinka saat lisää estrogeenia ruokavaliosta.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.