Kokeile tätä herkullista guacamole-reseptiä

· toukokuu 11, 2018
Guacamole on tunnettu ja herkullinen meksikolainen dippi. Jaamme yksinkertaisen kotitekoisen reseptin.

Tämä kotitekoinen guacamole on valmistettu avokadoista ja muista loistavista, terveellisistä ainesosista yhdistettynä chilin, sipulin, korianterin ynnä muun kanssa.

Tämä meksikolainen dippi tunnetaan ympäri maailmaa, ja monet syövät sitä päivittäin. Se on niin suosittua, että sitä voi ostaa myös valmiina supermarketeista.

Guacamolen terveyshyödyt

guacamole ja tortillasipsit

Aloitetaan mainitsemalla joitakin tämän ravitsevan ja värikkään herkun hyödyistä. Ensinnäkin on tärkeää muistaa, että guacamole sisältää paljon kaloreita johtuen avokadon rasvasta. Esimerkiksi yhdessä kupillisessa on 240-270 kilokaloria.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi syödä sitä päivittäin. Avokadoissa oleva rasva on erittäin terveellistä elimistölle (kunhan sitä syödään kohtuudella). Lisäksi avokadossa on lukemattomia muita hyötyjä!

 • Avokadot sisältävät runsaasti kuitua. Puolessa desilitrassa on sitä noin 3 grammaa. Tämä on tärkeää ruokahalun hillitsemisen, oikean verensokeritason ja ruoansulatuksen kannalta.
 • Avokadoissa oleva A-vitamiini auttaa pitämään immuunijärjestelmän vahvana ja ihon terveenä. Puolessa desilitrassa on A-vitamiinia noin 85 IU.
 • Yksi annos sisältää 3 grammaa monityydyttymättömiä ja 1 gramman kertatyydyttymättömiä rasvoja. Tästä syystä avokado on erittäin hyväksi sydämelle. Guacamolen syöminen alentaa näin ollen sydänongelmien riskiä.
 • Avokadossa olevat rasvat auttavat rasvaliukoisia vitamiineja (A, D, E ja K) imeytymään ja pitävät olon kylläisenä pidempään.
 • Avokadoissa on paljon ravintoaineita. Näin elimistö pysyy paremmin kylläisenä oikeasta annoksesta, etkä tyydytä nälkääsi epäterveellisillä ja kaloripitoisilla ruoilla.

Nyt kun tämän maukkaan lisukkeen terveyshyödyt ovat selvillä, jaamme herkullisen guacamole-reseptin. Se on niin helppo valmistaa, että mielesi tekee varmasti heti mennä ostamaan ainekset!

Kuinka guacamolea syödään

guacamole ja perunalastut

Guacamole on ihanteellista useiden salaattien kanssa. Sitä syödään tavallisesti nachojen tai tortillasipsien kanssa, mutta sitä voi nauttia myös vaikkapa paahtoleivän päällä. Ei ole oikeastaan väliä minkä kanssa syöt sitä… se sopii niin salaattien, leipien kuin keittojenkin kanssa.

Lähes mikä tahansa alkupala sopii hyvin guacamolen kanssa. Kokeile sitä esim. sipsien, tortillojen, suolakeksien, keksien, vihannestikkujen, kanan, juuston, kalan, katkarapujen ym. kanssa!

Sen pidemmittä puheitta, tässä on yksinkertainen resepti herkullisen ja ravitsevan kotitekoisen guacamolen valmistamiseksi.

Ainekset kotitekoiseen guacamoleen

avokadot

Tätä meksikolaista dippiä on olemassa useina eri versioina, riippuen miltä alueelta se on peräisin. Näin voi odottaakin, sillä avokadoja kasvaa lähes kaikkialla. Jotkut muut ainekset sen sijaan ovat enemmän paikallisia eivätkä niin laajalle levinneitä.

Tämä resepti on monipuolisempi:

 • 1 chilipaprika
 • Suolaa (maustamiseen)
 • 1 sipuli
 • 4 kypsää avokadoa
 • Tuoretta korianteria ilman varsia (maustamiseen)
 • 1 lime
 • 1 keskikokoinen tomaatti

Kuinka se valmistetaan

avokado ja guacamole

 1. Pese ja pilko tomaatti, sipuli, chilipaprika ja korianteri.
 2. Laita nämä ainekset kulhoon, johon valmistat guacamolen.
 3. Varmista, että avokadot ovat riittävän kypsiä. Leikkaa ne kahtia ja poista kivi.
 4. Kaavi lusikalla hedelmäliha ja laita se kulhoon.
 5. Lisää limen mehu sekä hyppysellinen suolaa.
 6. Sekoita ainekset hyvin keskenään lusikalla tai haarukalla.

Perinteisesti guacamolessa on pieniä avokadopaloja, joten älä muussaa sitä liikaa. Jos kuitenkin haluat siitä ihan sileää, voit sekoittaa sen monitoimikoneessakin tai sauvasekoittimella.

Jos et syö kaikkea guacamolea kerralla, voit laittaa sen ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin.