Vähennä levottomuutta näillä kotikonsteilla
Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante
Levottomuus tulee äkkinäisesti ja ilman varoitusta, aiheuttaen pulssin kohoamisen, kylmän hien, vapinaa, vatsakivun, huimausta, pahoinvointia ja muuta. Tämän päivän artikkelissa haluamme ehdottaa joitakin erityisiä ratkaisuja vähentääksesi levottomuuttasi luonnollisin keinoin; ne auttavat palauttamaan tunteellisen ja henkisen tasapainon. Siispä vähennä levottomuutta näiden vinkkien avulla!
Mitä on levottomuus?
Ennen kuin puhumme tavoista vähentää levottomuutta, on tärkeää huomata, että nämä toimivat vain vähentämään levottomuutta kohtauksen iskiessä. Jos sinulla on kroonista levottomuutta ja sinun tulee eliminoida se elämästäsi, sinun pitäisi tutkia syvempiä tunteellisia ongelmiasi ja etsiä apua terapeutilta.
Vähennä levottomuutta näiden vinkkien avulla
Tietoinen hengittäminen
Hengitys on avainasemassa hermoston tasapainottamisessa. Yleensä kun ihmiset kokevat stressaavia tilanteita, he lopettavat hengittämisen tai hengittävät vain hieman, juuri riittävästi selvitäkseen.
Siksipä kun tunnet levottomuutta, sinun tulee istua tai maata, sulkea silmäsi, ja keskittyä hengittämiseen. Hengityksesi tulee ensin täyttää vatsasi, sitten kulkea rintakehään, ja kun hengität ulos, teet saman liikkeen mutta käänteisesti.
Muutaman minuutin tietoisen hengityksen jälkeen tunnet huomattavaa parannusta levottomaan olotilaasi.
Magnesiumkylpy
Vesi voi olla avainkomponentti joissakin yksinkertaisissa ja edullisissa kotiterapioissa. Vähennä levottomuutta miellyttävällä tavalla ottamalla kylvyn, sillä se rentouttaa välittömästi.
Lisää magnesiumia kylpyveteen, jotta pystyt taistelemaan hyvällä tavalla unettomutta, hermostuneisuutta, ärtyneisyyttä, kipua ja tulehdusta vastaan – se on myös hyvin käytännöllinen stressin aikaan.
Tehdäksesi tämän, tarvitset vain 100 grammaa magnesiumsulfaattijauhetta ja valitsemaasi eteeristä öljyä antamaan tunnelmaa. Luonnonmukaiset tuoksut myös vaikuttavat mielialaasi suorasti ja erityisesti sitrus kohdistuu hermostoon.
Lisää nämä aineet kuumaan kylpyveteen.
Voit lillua kylvyssä 20-30 minuuttia, ja päätä kylpy kylmällä suihkulla.
Kärsimyskukkatee
Älä koskaan aliarvioi oikeiden kasvien voimaa rentoutusmielessä! Voit jopa yhdistää useita yrttihoitoja samaan aikaan kun juot kärsimyskukkateetä. Tämä yrtti on tunnettu sen kyvystä alentaa hermostuneisuutta ja siihen liittyviä oireita kuten sydämentykytyksiä, vapinaa ja lihaskouristuksia.
Bach -kukkahoito
Tämä parannuskeino on tunnettu Bachin kukkana, ja sitä käytetään pehmentämään tunteita kriisin aikana. Se auttaa sinua ottamaan tilanteen hallintaa, pitää sinut keskittyneenä ja mahdollistaa sinut käyttäytymään rauhallisesti ja ilman impulssia tasapainottamaan kehosi. Joskus tätä hoitoa kutsutaan myös yksinkertaisesti “Pelastukseksi“.
Sinun ei tulisi nauttia sitä pitkiä aikoja, vaan sitä tulee hyödyntää vain tietyissä tilanteissa. Mutta koska Bach -kukkahoidolla ei ole sivuoireita tai lääkkeiden yhteisvaikutuksia ja se on myös turvallinen lapsille ja raskaanaoleville naisille, se on turvallinen hoito.
Kun tunnet itsesi levottomaksi, lisää neljä tippaa Bach -hoitoa lasilliseen vettä ja hörppäile sitä hitaasti muutaman minuutin ajan. Juo ainoastaan sen verran kuin tarvitset tunteaksesi olosi paremmaksi.
Bach -kukkahoitoa löytyy luontaistuotekaupoista.
Savea vatsalihaksille
Mikä on levottomuuden ja ruoansulatusjärjestelmän suhde? Monet ravintoasiantuntijat ja -terapeutit ovat osoittaneet miten heikko ruoansulatus voi vaikuttaa mielialaan, jopa aiheuttaen huomattavia ärtymyskohtauksia tai levottomuutta.
Jos epäilet, että levottomuutesi voi johtua epätasapainosta ruoansulatuksessa, voit kokeilla hyvin vanhaa keinoa, mikä rauhoittaa sinua nopeasti ja samalla rentouttaa.
Sinun tarvitsee vain valmistaa harsotaite punaisesta savesta ja asettaa se vatsallesi puolesta tunnista tuntiin tai jopa yli yön. Peitä savi pyyhkeellä pitääksesi sen lämpöisenä.
Käy lämpimässä suihkussa poistaaksesi saven.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Mulholland, C. (2017). Anxiety disorders. In Psychiatry by Ten Teachers, Second Edition. https://doi.org/10.1201/9781315380612
- Tovote, P., Fadok, J. P., & Lüthi, A. (2015). Neuronal circuits for fear and anxiety. Nature Reviews Neuroscience. https://doi.org/10.1038/nrn3945
- Siracusano, A., Niolu, C., Sacchetti, L., & Ribolsi, M. (2012). Depression and anxiety. In Neuropsychiatric Dysfunction in Multiple Sclerosis. https://doi.org/10.1007/978-88-470-2676-6_11
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.