Logo image
Logo image

Vaalenna ihoa luonnollisesti itsetehdyllä voiteella

3 minuuttia
Jogurtti on pääaines tässä voiteessa, jota voit käyttää parantamaan ihosi ulkonäköä hetkessä.
Vaalenna ihoa luonnollisesti itsetehdyllä voiteella
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suurin osa naisista tietää ihonsa kärsivän jatkuvasta auringonvalolle ja ympäristömyrkyille altistumisesta.

Ihon jatkuvan uudistumisprosessin aikana se saattaa joskus ylisuoriutua tehtävässään, mikä voi aiheuttaa rumia muutoksia ihon ulkonäköön.

Kollageenin ja elastisuuden menetys, kuolleiden ihosolujen kerääntyminen ja auringonpolttamat ovat vain osa niistä tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti ihon ulkonäköön ja johtaa ennenaikaiseen vanhenemiseen.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on kehitetty lukuisia kosmetiikkatuotteita ja ammattimaisia mekaanisia toimenpiteitä, jotka kumoavat vaurioita ja kiihdyttävät paranemisprosessia. Joidenkin näiden ratkaisujen ongelmana on se, että ne saattavat olla kalliita, eikä kaikilla ole niihin varaa.

Onneksi on olemassa paljon edullisempiakin ratkaisuja, joilla voit korjata ja vaalentaa ihoa, ja jotka antavat loistavia tuloksia ilman aggressiivisia kemikaaleja tai toimenpiteitä.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa kotitekoisen voiteen reseptin, joka hyödyntää jogurtin luonnollisia ominaisuuksia ihon elvyttämisessä sekä juonteiden ja ryppyjen synnyn vähentämisessä. Oletko valmis kokeilemaan?

Luonnollinen jogurtista ja manteleista, joka vaalentaa ihoa

Some figure

Tässä voiteessa käytettyjen ainesosien yhdistelmä toimii loistavana apuna kuolleiden ihosolujen poistamisessa ja kasvojen ihon ulkonäön kohentamisessa.

Luonnonjogurtti on erittäin terveellinen maitohappoa sisältävä ruoka-aine. Maitohappo auttaa säätelemään ihon luonnollista pH-arvoa ja siten ehkäisemään kauneusvirheitä.

Sitä pidetään yhtenä parhaimmista vaihtoehtoisista kosteuttajista, sillä se auttaa ihoa säilyttämään luonnollisen kosteutensa vaikuttamatta sen luonnollisten öljyjen muodostumiseen.

Sen elävät bakteeriviljelmät edistävät ihon terveyttä ja ehkäisevät aknea sekä ennenaikaista hienojen juonteiden ja ryppyjen ilmestymistä.

Some figure

Lisäksi mantelijauho sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka ovat hyväksi iholle.

Sen sisältämä runsas määrä E-vitamiinia suojelee ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä ja estää solujen ja kudosten heikentymistä. Sen luonnolliset öljyt palauttavat kuivan ihon kosteustasapainon ja ehkäisevät ekseeman ja psoriasiksen kaltaisia ongelmia.

Lisäämme voiteeseemme myös hieman hunajaa ja sitruunamehua; etenkin sitruuna vaalentaa ihoa tehokkaasti.

Kannattaa lukea: Kotitekoiset naamiot ryppyjä vastaan

Kuinka tätä täysin luonnonmukaista voidetta valmistetaan?

Some figure

Yksi täysin luonnollisten tuotteiden käyttämisen hyödyistä on se, että ne on todella helppo valmistaa, eikä valmistaminen vie paljon aikaa.

Ainekset on erittäin helppo löytää, vaikkakin sinun tulee kiinnittää huomiota siihen, että tuotteet ovat 100-prosenttisen orgaanisia.

Saatat löytää näitä tuotteita halvallakin, mutta sen seurauksena laatu tulee todennäköisesti kärsimään.

Ainekset

 • 3,5 dl luonnonjogurttia
 • 4 mantelia
 • 2 ruokalusikallista sitruunamehua
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Ohje

 • Laita mantelit monitoimikoneeseen tai myllyyn tehdäksesi jauhetta. Jos mahdollista, voit ostaa mantelijauheen valmiina ja hypätä tämän vaiheen yli.
 • Laita jauhe kulhoon ja lisää sinne jogurtti, mehu ja hunaja.
 • Sekoita hetken verran ja varmista, että ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.

Käyttö

 • Joka ilta ennen nukkumaanmenoa, poista meikit ensin huolellisesti ja puhdista iho.
 • Kun iho on puhdas, levitä reilu määrä voidetta ja anna vaikuttaa 20 minuuttia.
 • Kun vaadittu aika on kulunut, huuhtele aine pois lämpimällä vedellä ja taputtele kuivaksi pyyhkeellä.

Vinkit

Parhaiden tulosten saamiseksi sinun tulisi käyttää tätä voidetta osana päivittäistä kauneudenhoitorutiiniasi. Silloin tällöin käytettynä voiteella ei välttämättä ole näkyvää vaikutusta.

Vältä voiteen käyttöä aamulla tai päiväsaikaan, sillä sitruunamehu saattaa reagoida negatiivisesti auringonvalon kanssa. Lisäksi tämä tuote on suunniteltu käytettäväksi illalla, sillä se tukee kehon luonnollista uudistumisprosessia, joka tapahtuu yöaikaan.

Ensimmäinen käyttökerta jättää ihosi niin puhtaaksi ja raikkaaksi, että ihastut tuotteeseen varmasti. Saattaa kuitenkin viedä viikkoja, ennen kuin sen valkaiseva vaikutus alkaa näkyä. Ole kärsivällinen.

Voit myös halutessasi käyttää tätä tuotetta kaulalle ja dekoltee-alueelle vielä parempien tulosten saamiseksi. Muista, että nämä alueet ovat paljon herkempiä ja vaativat hieman enemmän varovaisuutta.

Suosittelemme käyttämään hyvää aurinkovoidetta päivittäin edistämään tuotteen tehoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 1. Upadhyay, R., Dwivedi, P., & Ahmad, S. (2010). Screening of antibacterial activity of six plant essential oils against pathogenic bacterial strains. Asian Journal of Medical Sciences, 2(3), 152-158
 2. Kodad, O. (2008). Variability of oil content and of major fatty acid composition in almond (Prunus amygdalus Batsch) and its relationship with kernel quality. [Abstract]. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 4096-4101
 3. Sumit, K., Vivek, S., Sujata, S., & Ashish, B. (2012). Herbal cosmetics: Used for skin and hair. Inventi Rapid: Cosmeceuticals, 4, 1-7
 4. Sultana, Y., Kohli, K., Athar, M., Khar, R., & Aqil, M. (2007). Effect of pre-treatment of almond oil on ultraviolet B-induced cutaneous photoaging in mice. [Abstract]. Journal of Cosmetic Dermatology, 6(1), 14-19

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.