Logo image
Logo image

Turvottaako vatsasi? 8 tapaa hellittää turvotusta

2 minuuttia
Tasapainoisen ruokavalion noudattamisen lisäksi voit hieroa vatsaasi paikallisesti vähentääksesi sen turvotusta ja epämukavuutta. Lue lisää tästä artikkelista!
Turvottaako vatsasi? 8 tapaa hellittää turvotusta
Viimeisin päivitys: 19 joulukuuta, 2018

Turvottaako vatsasi, etkä tiedä kuinka päästä epämiellyttävästä turvotuksesta eroon? Tänään haluamme antaa joukon suosituksia, jotka auttavat lievittämään ongelmaa helposti ja nopeasti.

1. Hieronnat ilmavaivojen vähentämiseksi

Joskus vatsan turvotusta ilmenee ilmavaivojen takia. Onneksi näissä tapauksissa ongelma voidaan välttää yksinkertaisella hieronnalla.

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Aseta neljä sormea vaakasuoraan vatsan keskikohdan päälle. Etusormesi alla oleva kohta on se, mikä olisi tarkoitus löytää.
  • Kun olet paikantanut alueen, hiero aluetta hellävaraisesti kahden tai kolmen minuutin ajan myötäpäivään.
  • Tiedät hierovasi oikealla tavalla, jos se lisää syljen eritystä.

Suosittelemme lukemaan: Omenoiden viisi terveyshyötyä

2. Hieronta nesteturvotuksen vähentämiseksi

Some figure

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Käytä tässäkin hieronnassa napaasi kiintopisteenä. Etsimäsi kohta on noin kaksi sormen leveyttä navan yläpuolella.
  • Sinun on painettava kohtaa hieman ja hierottava sitä kahden tai kolmen minuutin ajan myötäpäivään ja sitten toiseen suuntaan.

3. Hieronta suoliston toiminnan lisäämiseksi

Seuraava hieronta auttaa lisäämään suoliston aktiivisuutta ja ehkäisemään ummetusta, joka voi olla yksi vatsan turvotuksen syistä.

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Tällä kertaa sinun tulee keskittyä kohtaan, joka on noin neljä sormen leveyttä navan alapuolella. Hiero sitä kahden tai kolmen minuutin ajan myötäpäivään ja sitten vastapäivään.
  • Tämä yksinkertainen liike edistää peristalttisia supistuksia.
  • Ummetuksen lievittämisen lisäksi se auttaa vatsan turvotukseen.

4. Turvottaako vatsasi? Juo sitruunavettä!

 

Some figure
auttaa säätelemään vatsahappojen tuotantoa ja lievittämään närästyksen oireita?

Tämä juoma saa röyhtäilyn loppumaan ja ehkäisee kaasunmuodostusta suolistossa. Lisäksi se on loistava C-vitamiinin lähde.

5. Jätä maitokahvi väliin aamiaisella

Kahvi maidon kanssa on yksi tavallisimmista juomista aamiaisella. Jos kuitenkin haluat pitää ruoansulatusjärjestelmäsi terveenä, sinun tulisi unohtaa tämä juoma ja nauttia jotain terveellisempää.

Pidä mielessä, että maito stimuloi vatsahappojen tuotantoa. Kahvilla on samanlainen vaikutus vatsassa kuin maidolla, joten yhdessä ne lisäävät happoja entisestään.

Mitä sinun tulee tehdä?

  • Jos et pysty olemaan ilman maitotuotteita aamulla, voit korvata maidon jogurtilla. Näin saat hyviä bakteereja ruoan sulattamiseen.

6. Älä juo alkoholia tyhjään vatsaan

Muista, että alkoholijuomatkin stimuloivat vatsahappojen tuotantoa. Tämä on ongelma silloin kun vatsa on tyhjä, sillä se hidastaa itse vatsan työtä ja vahingoittaa sen seinämiä.

Jos juot alkoholia säännöllisesti, sinun tulisi myös tietää että se tuhoaa vatsan ja suoliston bakteeristoa.

Parasta on juoda alkoholia kohtuudella niin, että vatsassasi on hieman ruokaa.

7. Poista rasvaiset ruoat ruokavaliosta välttääksesi vatsan turvotusta

Rasvaisten ruokien säännöllistä syömistä tulisi välttää hinnalla millä hyvänsä. Yritä muistaa, että esimerkiksi pikaruoka ja sokeripitoiset jälkiruoat ovat raskaita ja voivat hidastaa ruoansulatusta. Mitä vaikeampi elimistösi on sulattaa ruokaa, sitä enemmän kaasua se tuottaa.

Jos haluat välttää tällaisiin ruokiin liittyvää raskasta oloa ja epämukavuutta, suosittelemme noudattamaan tasapainoisempaa ruokavaliota, joka sisältää runsaasti hedelmiä ja kasviksia.

Kehosi tulee varmasti huomaamaan muutoksen.

Katso myös: 5 parasta hedelmää maksalle ja munuaisille

8. Syö kuitupitoisia ruokia, mutta kohtuudella

Some figure
kuitua

Varmista, että saat päivittäisen annoksesi hedelmiä, vihanneksia, marjoja ja palkokasveja, menemättä kuitenkaan liiallisuuksiin. Liika kuitu voi nimittäin saada aikaan enemmän kaasua ja turvotusta. Se voi jopa hidastaa suoliston toimintaa.

Turvottaako vatsasi? Nämä muutokset ruokavaliossa auttavat turvotuksen lieventämiseen nopeasti.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.