Tomaattien kasvattaminen vain neljällä tomaattiviipaleella
Tomaatit ovat herkullisia ja niissä on runsaasti ravintoaineita. Lisäksi tomaattien kasvattaminen on helppoa! Voit kasvattaa omia kauniita tomaatteja salaattiin lisättäväksi vain muutaman tomaattiviipaleen avulla.
Tomaatit ovat tärkeitä ainesosia monissa resepteissä ja ne ovat oikeastaan hedelmiä – eivät vihanneksia. Ne sisältävät monia ravintoaineita jotka ovat hyödyllisiä keholle, mukaanlukien A-, K- ja C-vitamiinia sekä mineraaleja, kuten rautaa ja kaliumia.
Tomaattien sisältämä rauta tekee niistä tehokkaan avun ummetusongelmissa ja ne ovat myös luonnollisia diureetteja. Näiden hyötyjen lisäksi tomaatit auttavat myös verenkierrossa ja tarjoavat ravintoaineita, jotka auttavat pitämään ihon terveenä.
Niiden monipuolisten käyttötapojen ja lukuisten etujen ansiosta tomaatit ovat maailman arvostetuimpia hedelmiä. Joten jos haluat lisätä enemmän tomaatteja ruokavalioosi, jatka lukemista selvittääksesi kuinka voit kasvattaa rajattoman määrän tomaatteja vain muutamasta tomaattiviipaleesta.
Lue myös: 4 oiretta K-vitamiinin puutteesta
Tomaattien kasvattaminen
Vain neljän tomaattiviipaleen avulla voit aloittaa omien tomaattien kasvattamisen puutarhassa ilman, että joudut käyttämään tuskin lainkaan rahaa.
Tomaattien kasvatusprosessi
Täytä ensin suuri ruukku mullalla ja leikkaa neljä ohutta tomaattiviipaletta. Laita kaikki viipaleet suoraan mullan päälle, mielellään niin etteivät ne kosketa toisiaan. Siten varmistat, että jokaisella siemenellä on suora kosketus multaan.
Toinen vinkki on käyttää ylikypsiä tomaatteja tai jopa pilaantuneita tomaatteja. Niillä ei ole vaikutusta tomaattien kasvuun ja ne voivat auttaa sinua ottamaan uudelleen käyttöön syömäkelvottoman tomaatin.
Seuraavaksi peitä tomaattiviipaleet mullalla, mutta ole varovainen, että et lisää liikaa multaa, koska siementen täytyy pystyä itämään.
Näiden siementen pitäisi alkaa itää muutaman viikon sisällä. Sen jälkeen sinun tarvitsee istuttaa pidemmät kasvit isompaan ruukkuun tai suoraan maahan. Se on tärkeää, jotta varmistat, etteivät kasvit kilpaile ravinteista.
Tomaateista huolehtiminen
Siitä hetkestä lähtien kun tomaatti istutetaan, tarvitsee se päivittäistä kastelua, varsinkin alussa ja kasvukauden aikana. Kun kasvi alkaa tuottamaan hedelmiä, on suositeltavaa alentaa hieman kasville annettavaa veden määrää, jotta tomaatin maku paranisi. Varmista kuitenkin, että et päästä kasvia kuihtumaan.
Kasvien uudelleenistutus on äärimmäisen tärkeää, koska tomaatin juuret vaativat tilaa levitäkseen.
On myös tärkeää laittaa kasvit sellaiselle alueelle puutarhaan, johon tulee paljon auringonvaloa, sillä tällaiset kasvityypit vaativat suoraa auringonvaloa.
Orgaaninen multa on paras vaihtoehto tomaattien kasvatukseen. Typpi on myös todella tärkeä ravintoaine, kun on kyse kasvien kasvatuksesta.
Tässä muutama tapa, joilla voit lisätä typpeä multaan:
- Lisää lantaa tai lannoitetta multaan.
- Lisää jauhettua kahvia tai kahvipapuja multaan.
- Poista pintamaata ja lisää matolannoitetta.
Lopuksi, koska auringonvalo on todella tärkeää tomaattien kasvuprosessin kannalta, on suositeltavaa olla peittämättä pintamaata lehdillä tai muilla esineillä. Jos haluat yhä peittää pintamaan, varmista, että teet sen sitten kun kasvi on jo saanut huomattavan määrän aurinkoa.
Lue myös: Ehkäiseekö hedelmien ja vihannesten syöminen syöpää?
Tomaattien kotikasvattamisen hyödyt
Tomaattien kasvattaminen ei ole ainoastaan hyvä tapa tutustua puutarhanhoitoon, vaan se auttaa myös koko perhettä noudattamaan terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.
Tomaattien kasvattaminen kotona on myös halvempaa, ja näin sinulla on aina kotimaisia tomaatteja saatavilla. Rahaa tarvitaan siis vain vähän tai ei lainkaan tomaattien kasvattamisen aloittamiseksi!
Puutarhanhoidosta voi myös tulla hauska ja aktiivinen harrastus ja se on hyvä tapa opettaa lapsille vastuullisuutta, rahan säästämisen tärkeyttä sekä kestävän ja terveellisen elämäntyylin noudattamista. Tarkastelit sitä sitten miltä kantilta tahansa, tarjoaa tomaattien kotikasvattaminen sinulle rajoittamattomia hyötyjä!
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.