Kuinka tehdä kosteuttavaa aloe vera -saippuaa
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez
Oletko jo kokeillut Aloe-Vera saippuaa? Jotkut ihmiset ovat huomanneet, että kaupan tekemät saippuat kuivattavat tai ärsyttävät heidän ihoaan.
Siksi oman saippuan tekeminen käyttämällä aloe veraa ja oliiviöljyä on hyvä vaihtoehto, sillä se auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kosteuden estäen samalla epäpuhtauksien syntymistä.
Tämän päivän artikkelissa näet, kuinka valmistaa kosteuttavaa aloe vera -saippuaa kasvoille, käsille ja vartalolle.
Mitä hyötyä aloe verasta on?
Aloe vera on kasvi, jonka lehdet sisältävät hyytelömäistä massaa. Sillä on lukuisia terveyshyötyjä sekä sisäisesti nautittuna että käytettäessä iholla ulkoisesti.
Aloe veran rauhoittavien, antioksidanttisten, tulehdustava lievittävien ja uudistavien ominaisuuksien ansiosta kasvin geeliä sekoitetaan lukemattomiin kosmetiikkatuotteisiin.
Aloe vera auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kosteuden tekemättä siitä liian rasvaista, joten se on ihanteellinen sekaihon ja rasvaisen ihotyypin hoitamiseen, kuten myös heille, joilla on ongelmia aknen kanssa.
Aloe vera on myös suosittu ainesosa pesuaineissa ja shampoissa.
Monilla ihmisillä on jo aloe-kasvi puutarhassaan tai parvekkeellaan, sillä se on helppohoitoinen ja antaa nopean ja tehokkaan avun palovammoihin, haavoihin ja moneen muuhun vaivaan.
Katso myös: Kuinka valmistaa kotitekoista laventelisaippuaa
Kotitekoisen aloe vera -saippuan hyödyt
Yhä useammat ihmiset tekevät kotona omat hygienia- ja kosmetiikkatuotteensa, koska he voivat valita ja muokata haluamallaan tavalla niihin käytettävät ainesosat. He pystyvät myös kokeilemaan erilaisia reseptejä nähdäkseen, mikä sopii parhaiten heidän omalle ihotyypilleen.
Lisäksi näiden tuotteiden valmistaminen kotona antaa mahdollisuuden jättää pois iholle ja terveydelle haitallisemmat ainesosat, kuten keinotekoiset hajusteet, sulfaatit, parabeenit ja muut.
Aloe vera -saippua sopii loistavasti kaikille ihotyypeille, joten koko perheesi voi käyttää sitä. Kannattaa kuitenkin tutustua moniin erityyppisiin aloe vera -saippuoihin kokeilemalla laittaa siihen eteerisiä öljyjä.
Mitä aineksia tarvitaan?
- 1 kuppi oliivi- tai kookosöljyä (2,4 dl)
- 3 ruokalusikallista natriumhydroksidia
- 6 1/2 ruokalusikallista tislattua vettä
- 3 ruokalusikallista aloe vera -geeliä (tuoretta tai pullosta)
- 15 tippaa eteeristä öljyä (valinnainen)
Suosittelemme lukemaan: 10 uutta ja yllättävää tapaa käyttää oliiviöljyä
Mitä välineitä tarvitaan?
- Saippuamuotti tai muovipullon pohja
- Silmäsuoja natriumhydroksidin käsittelyn ajaksi
- Käsivatkain
- Kattila
- Lasipurkki
- Puulusikka
Kuinka aloe vera -saippuaa valmistetaan?
- Laita suojalasit silmille ja aseta lasipurkki varovasti lavuaariin.
- Lisää ensin natriumhydroksidi ja sen jälkeen tislattu vesi.
- Varo roiskimasta.
- Seoksesta lähtee höyryjä. Anna seoksen jäähtyä.
- Pidä tuuletin päällä tai tuuleta huonetta, jossa työskentelet.
- Lisää nyt oliivi- ja kookosöljy kattilaan matalalle lämmölle, ja kun seos on hieman päälle 40-asteista (suhteellisen kuumaa), poista se liedeltä ja sekoita joukkoon natriumhydroksidi ja vesi käsivatkaimella.
- Aloita sekoittaminen hitaasti välttäen roiskimista ja vatkaa seosta hiljalleen, kunnes sen koostumus on geelimäinen.
- Antamatta seoksen jäähtyä lisää sinne aloe vera ja eteeriset öljyt ja sekoita hyvin.
- Kaada seos muottiin ja peitä se pyyhkeellä lämmön säilyttämiseksi.
- Anna sen jäähtyä kokonaan 12-24 tunnin ajan.
- Kun se on jäähtynyt, voit poistaa saippuan muotista.
- Säilytä saippuaa viileässä ja kuivassa paikassa, jotta se kovettuu ja kypsyy, yleensä noin kuukaudesta kahteen ja puoleen kuukauteen.
Varotoimenpiteet
Käsittele natriumhydroksidia erittäin varoen ja varmista, ettei lapsia tai lemmikkieläimiä ole työskentelyalueen lähettyvillä.
Käytä aina silmäsuojia ja käsineitä, koska aine on erittäin syövyttävää.
Jos ainetta joutuu ihollesi, laita siihen välittömästi etikkaa.
Aloe vera -glyseriinisaippua
Helpompi tapa tehdä aloe vera -saippuaa on ostaa glyseriinisaippuaa, lämmittää se vesihauteessa ja sekoittaa joukkoon aloe vera -geeli.
Tämän jälkeen voit kaataa seoksen muottiin, niin saat aloe vera -glyseriinisaippuaa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
-
Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785.</p>
-
Reynolds, T., & Dweck, A. C. (1999). Aloe vera leaf gel: A review update. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/S0378-8741(99)00085-9.
-
Sciences, L. (2007). Aloe vera. Reactions Weekly. https://doi.org/10.2165/00128415-200711480-00025.</p>
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.