Logo image
Logo image

Taistele vartalon kuivaa ihoa vastaan sokerikuorinnan avulla

2 minuuttia
Kun ihoa ei ravita kunnolla, voi siitä tulla ryppyinen, kireä tai halkeileva. Jos tämä jatkuu, voi se vaikuttaa vakavasti esimerkiksi kosketusherkkyyteen ja ympäristöä vastaan suojautumiseen.
Taistele vartalon kuivaa ihoa vastaan sokerikuorinnan avulla
Viimeisin päivitys: 04 huhtikuuta, 2019

Sokerikuorinnan avulla voit saada ihmeitä aikaan kuivassa ihossa!

Kuivuus on yksi yleisimmistä ihosairauksista. Sen pääsyynä on jatkuvan kosteutuksen puute. Kuivuuteen liittyy tulehdusta, jäykkyyttä sekä pieniä vaurioita, kuten ihon halkeilua ja hilseilyä.

Tunnistat kuivan ihon siitä, että se muuttuu kireäksi ja ryppyiseksi. Ongelma pahenee silloin, kun se alkaa polttaa, hilseillä ja muodostaa ohuita kerroksia kuollutta ihoa.

Siitä tulee vakavaa silloin, kun iho muuttuu äärimmäisen kireäksi, siihen tulee liikaa ryppyjä, vammoja, halkeilua tai voimakasta polttelua. Se vaikuttaa yleensä ensin jalkoihin, käsiin, kyynärpäihin sekä polviin.

Kosteuta ihoa sokerikuorinnan avulla

Luonnolla on jälleen kerran parannuskeino kotona saatavilla olevia tuotteita apuna käyttäen. Alla on muutamia kotitekoisia kuorintanaamioita, jotka valmistetaan pienestä määrästä sokeria:

Kuorintavoide vauvaöljystä ja ruskeasta sokerista

Some figure

Ainesosat

 • 1 rkl ruskeaa sokeria
 • 2 rkl kosteuttavaa vauvaöljyä

Valmistus

Näitä vinkkejä noudattamalla poistat kuolleet ihosolut terveellisellä ja luonnollisella tavalla. Ihosi saa vauvaöljystä tarvitsemaansa päivittäistä kosteutusta.

Se on helppo ja halpa hoitokeino. Ainesosat löytyvät helposti ja sen sekoittaminen ja käyttäminen kestää vain muutaman minuutin.

Lue myös tämä artikkeli: 4 luonnollista kuorinta-ainetta kuivalle iholle

Kuorintanaamio sokerista ja oliiviöljystä

Some figure

Ainesosat

 • 100 g ruskeaa sokeria
 • 200 g oliiviöljyä
 • Eteeristä öljyä

Välineet

 • Vispilä

Valmistus

 • Vatkaa oliiviöljy ja ruskea sokeri kulhossa.
 • Vatkaa, kunnes siitä muodostuu tahmea ja paksu seos. Se ei saa olla vetinen, jotta se ei valu pitkin kasvoja.
 • Lisää muutama tippa mitä vain eteeristä öljyä. Ole varovainen, että et lisää liikaa estääksesi tuoksun olemasta liian voimakas ja aiheuttamasta ihoärsytystä.

Eteerinen inkivääriöljy on paras vaihtoehto, sillä se on rauhoittava ja raikastava. Voit myös käyttää eteeristä greippi- tai appelsiiniöljyä ihon raikastamiseksi.

Laventelin rauhoittavaa vaikutusta tarvitset kuitenkin silloin, jos aiot käyttää naamiota iltaisin.

Pese kasvot lämpimällä vedellä ennen kasvohoidon käyttöä. Varmista, että poistat kaiken ylimääräisen rasvan, hien ja meikin. Taputtele iho kuivaksi pyyhkeellä, jotta ihohuokoset pysyvät auki.

Käyttö

 • Käytä sormia kasvonaamion levittämiseen. Hiero se kasvoille pyörivin liikkein. Älä unohda varoa silmien ja suun aluetta. Anna sen vaikuttaa vähintään 15 minuutin ajan.
 • Huuhtele sen jälkeen iho kauttaaltaan kylmällä vedellä. Taputtele kasvot kuivaksi.
 • Levitä lopuksi suosimaasi kosteusvoidetta.

Haluatko tietää lisää? Lue: 5 hoitoa iholle oliiviöljystä

Banaani-avokadohoito kuivalle iholle

Some figure

Öljy ei ole ainoa vaihtoehto sokerikuorinnan tekemiseen.

 • Valmista kuorintavoide kypsästä banaanista ja ruskeasta sokerista. Se tekee ihosta tasaisen ja pehmeän jo ensimmäisestä levityskerrasta lähtien.
 • Levitä sitä koko vartaloon ja hiero. Tämä kuorintavoide on myös hyvä selluliittia vastaan taistelemiseen, varsinkin jaloissa ja käsissä olevaan selluliittiin.
 • Avokado on myös loistava naamioiden valmistuksessa: sekoita murskattu avokado 3 rkl ruskeaa sokeria kulhossa ja levitä tasaisesti kasvoille.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.