Tähtivauva ja sateenkaarivauva merkitsevät erilaista äitiyttä

26 marraskuun, 2018
Molemmat termit viittaavat erilaiseen, melko vaikeaan äitiyteen, mutta ne antavat kuitenkin äidille voimaa.

Tähtivauva ja sateenkaarivauva ovat termejä, jotka kertovat erilaisesta äitiydestä, sillä tällaiset äidit ovat eläneet surun ja ilon hetkiä. He ovat menettäneet yhden lapsen ja saaneet sitten toisen tuomaan valoa elämäänsä.

Uusi vauva ei korvaa toista, ne täydentävät toisiaan ja saavat äidissä aikaan muutoksia, jotka auttavat häntä tulemaan vahvemmaksi joka päivä. Tähtivauva ja sateenkaarivauva ovat uusia käsitteitä, ja näiden termien hyväksyminen muuttaa vanhempia olennaisesti.

Tähtivauva

Tähtivauva on vauva, joka kasvaa äidin kohdussa, mutta ei saavuta täyttä kypsyyttä ja syntyy elottomana. Vaikka tällainen vauva ei saanutkaan elää, se oli olemassa ja sai vanhempiensa rakkautta. Tähtivauva tulee loistamaan kuin tähdenlento taivaalla ja pysymään rakkaidensa muistoissa ainiaan.

Tällaiset vauvat eivät saaneet oppia tuntemaan maailmaa tai äitiensä syliä. Äidit rakastivat niitä kuitenkin koko olemuksellaan ja kantavat lapsensa muistoa sydämessään koko elämänsä. Tähtivauva lähti ja sateenkaarivauva on tulossa.

Sateenkaarivauva syntyy tähtivauvan jälkeen

Monet äidit kantavat sydämessään tätä surullista muistoa siitä kokemuksesta, jolloin he saivat tietää, että heidän kohdussaan kasvava lapsi oli eloton. Kun tuska alkaa, sen syytä ei pysty ymmärtämään, jäljellä on vain särkynyt sydän. Kun aikaa kuluu ja toipuminen alkaa, kipu muuttuu inspiraatioksi.

Äidit alkavat kunnioittaa muistoissaan sitä elämää, jota he kasvattivat muutaman kuukauden sisällään, katsellen taivaalla olevaa tähdenlentoa, joksi vauva muuttui.

Ja näin, vähitellen, äidin sydämen haavat alkavat kuroutua umpeen. Vaikka äiti ei koskaan toivu täysin, hän oppii taas elämään ja jatkamaan eteenpäin, sillä äitiys antaa naiselle kyvyn rakastaa äärettömästi.

Sateenkaarivauva

Sateenkaarivauva on se vauva, joka saapuu aiemman keskenmenon eli kohtukuoleman jälkeen. Tästä vauvasta tulee sateenkaari, joka antaa vanhemmille toivoa raskaan menetyksen jälkeen.

Kun äidillä on voimia muuttaa kipu joksikin positiiviseksi, sateenkaarivauva saa alkunsa. Se on uuden toivon ja uuden rakkauden alku. Kummallakin vauvalla tulee olemaan suuri sija vanhempiensa sydämessä koko heidän elämänsä ajan.

Tähtivauva ja sateenkaarivauva, erilainen äitiys

Naisten toiveena on terve raskaus, joka päättyisi hyvin. Mutta on olemassa toisenlaistakin äitiyttä.

Äitiyttä, jossa äidillä on kaksi lasta, tähtivauva ja sateenkaarivauva. Tällaista äitiyttä ei valita, se vain tapahtuu. Se on erilaista äitiyttä, sillä se muuttaa käsityksen asioista.

Sateenkaarivauva

Todellisuudessa vauvan menetys raskauden aikana on tabuaihe, ja äidit kärsivät siitä yleensä hiljaisuudessa. Heti kun sateenkaarivauva saapuu elämään, se tuo epäilemättä voimaa, jota äiti tarvitsee sillä hetkellä päästäkseen eteenpäin.

Kannattaa lukea: Äidiksi 35-vuotiaana: 6 etua

Tähtivauvan ja sateenkaarivauvan äidin kysymyksiä

Kun äiti tulee taas raskaaksi menetyksen jälkeen, ahdistus valtaa mielen. Kysymykset, huolet ja pelko ilmaantuvat.

Saanko toisen tähtivauvan? Onko kehoni valmis saattamaan lapsen maailmaan? Olenko valmis taas äidiksi? Milloin keskenmenon riski pienenee? Menetyksen jälkeen epävarmuus kasvaa.

12. viikon jälkeen keskenmenon riski alkaa pienentyä, ja vanhemmat voivat rentoutua ja alkaa nauttia sateenkaarivauvasta. Sateenkaarivauva auttaa tähtivauvan äitiä löytämään taas voiman ja toivon.

Joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat keskenmenoon

Sikiöön liittyvät

Istukkaan liittyvät

 • Solmu napanuorassa
 • Istukan ennenaikainen irtoaminen
 • Istukan nopea vanheneminen
 • Ennenaikainen sikiökalvojen puhkeaminen

Äitiin liittyvät

 • Pitkittynyt raskaus: raskaus ylittää 42 viikkoa
 • Äidin krooniset sairaudet
 • Raskausmyrkytys tai raskauskouristus
 • Tulehdukset raskauden aikana

Kaikki nämä tekijät voidaan määrittää lääkärissä. Mutta kukaan ei voi mitään sille, jos joutuu elämään erilaisen äitiyden.

Sinua saattaa kiinnostaa: Ruskea viiva vatsassa raskauden aikana

On tärkeää mainita, että tällä hetkellä tällainen äitiys tiedostetaan, mutta sen läpikäyneet naiset yleensä vaikenevat, sillä muiden on vaikea ymmärtää sen aiheuttamia tunteita. Toivottavasti tämä artikkeli auttaa osaltaan levittämään tietoutta aiheesta.

Uusi vauva

Näin se voi saavuttaa kaikki vanhemmat, joilla on tähtivauva, jotka eivät ole saaneet vielä lapsia tai joiden äitiys ei ollut poikkeava, ja he voivat ymmärtää erilaisen äitiyden läpikäyneitä naisia.

Pohdintaa

Jos kysyt äidiltä ”kuinka monta lasta sinulla on?” ja hän vastaa ”kaksi”, mutta näet vain yhden, tämä johtuu siitä että hänen sydämessään elää tähtivauva.

 

 • Cassirer, E. (1994). Antropología filosófica. México, DF: Fondo de Cultura Económica.
 • Naciones Unidas. (1995) “Plataforma de acción mundial de la IV conferencia de la mujer”. Beijing, China.
 • Ying, Q.; Batlle, L.; Doble, B., & Cohen, P. (2008). “The ground state of embryonic stemcell self-renewal”, Nature, 453 (7194): 519-523.