Taltuta migreeni luonnollisesti sitruunalla ja inkiväärillä
Migreeni on terveysongelma, joka koskettaa hyvin suurta määrää ihmisiä, ja etenkin naiset kärsivät tästä kivuliaasta vaivasta. Monet kamppailevat migreenin kanssa säännöllisesti ilman, että ongelmaan olisi tarjolla mitään tehokasta ratkaisua.
Usein ihmiset valitsevat hoidokseen pitäytymisen pimeässä ja hiljaisessa huoneessa, sillä tämä voi tuntua olevan ainoa tapa vähentää migreenin aiheuttamaa tuskaa. Tällainen elämän rajoittuminen vähentää kuitenkin elämänlaatua, ja migreeni vaikuttaakin työhön ja perhesuhteisiin sekä saa aikaan negatiivisen tunnetason kokemuksen.
Tässä artikkelissa kerromme siis kuinka migreenejä voi hoitaa luonnollisesti, ja esittelemme kaksi tätä ongelmaa hillitsevää ”ihmetuotetta”: sitruunan ja inkiväärin. Jatka lukemista, mikäli sinä itse tai joku lähipiirissäsi kamppailee migreenien kanssa!
Migreeni – mikä sen aiheuttaa?
Yksi ongelma migreeneihin liittyen on se, että ne voivat syntyä monista eri syistä, ja tämän vuoksi holistinen hoito on vaikeaa.Luonnollisessa lääketieteessä otetaan mukaan eri tyyppiset tekijät, jotka saattavat vaikuttaa migreenien syntyyn, jotta voitaisiin pyrkiä hoitamaan ongelmaa kokonaisuudessaan ja ilman niitä haitallisia sivuvaikutuksia, joita tavanomaiset lääkkeet saattavat aiheuttaa.
Eräät migreenin yleisimmistä syistä ovat seuraavat:
- ruoansulatukseen liittyvät häiriöt
- hormonaaliset häiriöt
- näkökyvyn ongelmat tai silmien rasittuminen
- leuan jännitystilat
- hammastulehdukset
- selkärangan tukokset
- korkea verenpaine
- anemia
- munuaisten häiriöt
Myrkyllisten aineiden poistaminen kehosta
Useimmat edellä luettelemistamme tekijöistä voidaan parantaa, mikäli ihminen käy läpi elimistön puhdistuksen myrkyistä. Tämä antaa keholle mahdollisuuden säädellä itse itseään ja täysin luonnollisesti.
Tämä on avuksi verenpaineen vähentämiseksi, ja se muun muassa lievittää anemiaa, säätelee ruoansulatuksen ja hormonitoiminnan systeemejä sekä poistaa kehosta ylimääräistä nestettä ja limaa.
Tässä mielessä sitruuna ja inkivääri ovat kaksi sellaista lääkinnällistä ruokaa, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää, mikäli migreeni on ongelmanasi. Ne voivat olla erittäin tehokkaita, ja molemmilla on lukuisia hyviä vaikutuksia terveyteen yleisestikin ottaen.
Sitruunan hyödyt
Sitruuna on voimakas hedelmä, joka pystyy hoitamaan monen tyyppisiä terveyteen liittyviä ongelmia. Sillä on yllättävän suuri valikoima loistavia vaikutuksia.
Sitruuna on erinomainen lääkinnällinen ja puhdistava hoitotuote, ja se onkin hyvin soveltuva kehon puhdistukseen. Vaikka tämä hedelmä on hapan, sillä on elimistöä alkalisoiva vaikutus, ja se edistää ruoansulatusta ja rasvojen käsittelyä ruoansulatuksessa. Monissa tapauksissa juurikin rasvat voivat aiheuttaa migreenien ilmenemistä.
Sitruunat ovat myös oivallisia sydän- ja verisuonitautien kanssa kamppaileville, sillä ne vaikuttavat lääkinnällisesti näissäkin tilanteissa.
Kannattaa syödä luonnonmukaisesti tuotettuja sitruunoita, ja myös kuori on hyvä käyttää, sillä siinä on runsaasti ravinteita.
Mielenkiintoista kyllä, aikaisemmin oli tapana laittaa puolikas sitruuna migreenistä kärsivän henkilön ranteelle ja antaa sen vaikuttaa 10 minuutin ajan. Tätä niksiä kannattaa koittaa, sillä se voi auttaa migreenin oireiden hillitsemisessä lähes välittömästi.
Inkivääri
Inkivääri eli Zingiber Officinale on ollut käytössä lääkinnällisenä tuotteena itäisissä kulttuureissa jo muinaisista ajoista lähtien. Sillä on hyvin erityinen maku, joka on hiukan makea, ja se on raikas ja mausteikas lisä monenlaisiin ruokiin.
Sen lisäksi, että inkivääri auttaa lievittämään migreenin oireita, sillä on muitakin mahtavia hyötyjä terveyttä ajatellen.
- Se auttaa estämään munasarjojen, eturauhasen ja paksusuolen syöpää.
- Se parantaa ruoansulatusta.
- Se tehostaa aineenvaihduntaa.
- Se taistelee pahoinvointia ja pyörrytystä vastaan.
- Se saa aikaan lämmönnousun kehossa.
- Se lievittää kipua ja tulehtuneisuutta kurkussa.
- Se parantaa verenkiertoa.
- Se taistelee nesteen kertymistä vastaan.
- Se auttaa estämään tulehduksia sekä kohentaa kehon vastustuskykyä.
- Se toimii yskänlääkkeenä sekä auttaa kehoa poistamaan limaa.
- Se lievittää kuukautisiin liittyviä kramppeja.
- Se suojelee sydämen ja verisuonten terveyttä.
Kuinka inkivääriä ja sitruunaa voi käyttää migreenien lievittämiseksi?
Valmista seuraavien ohjeiden mukainen juoma joka aamu.
Tarvittavat ainekset
- 2 luonnonmukaisesti tuotettua sitruunaa – älä heitä kuorta roskikseen!
- 5 ruokalusikallista (noin 50 grammaa) tuoretta ja kuorittua inkivääriä
- 2 litraa vettä
- Puhdasta stevian uutetta
Näin tämä juoma valmistetaan
- Tarvitset tätä varten tehosekoittimen.
- Laita sinne ensin sitruunat, joissa on kuori mukana ja jotka on paloiteltu keskikokoisiin paloihin. Laita sitten sekaan myös paloiteltu inkivääri.
- Lisää vesi ja stevia, ja anna ainesten sekoittua 2 minuutin ajan keskitason teholla.
- Siivilöi juomasi ja nauti!
Juo inkivääri-sitruuna –mehua tällä tavalla:
- 2 lasillista aamuisin
- 3 lasillista aamupäivän puolivälissä
- 3 lasillista iltapäivän puolivälissä
- 1 lasillinen ennen kuin menet nukkumaan
Milloin tästä hoidosta on eniten hyötyä?
Juomaa voi nauttia kahdella eri tavalla, jotta saisit siitä suurimman hyödyn migreenien lievittämiseksi:
- Juo sitä aina silloin kun sinulla on jo migreeni, jotta oireet lievittyisivät. Tässä tapauksessa sinun tulee välttää maitotuotteita, eläinproteiineja sekä paistettuja ruokia ja muita haitallisen rasvan lähteitä, mikäli haluat todella saada aikaan tehokkaan vaikutuksen. Sinun tulisi myös välttää kaikkia sellaisia ruokia, joiden tiedät olevan vaikeita sulatettavia elimistöllesi.
- Juo sitä kun haluat estää migreenin syntyä. Tätä varten juomaa tulisi nauttia 15 päivän ajan, ja hoito tulisi toistaa aina 3 kuukauden välein tai silloin kun tunnet olevasi kaikkein suurimmassa vaarassa saada migreenin.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Pietrobon, D., & Moskowitz, M. A. (2013). Pathophysiology of migraine. Annual review of physiology, 75, 365-391. https://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-physiol-030212-183717
- Dodick, D. W. (2018). Migraine. The Lancet. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)30478-1/fulltext
- Silberstein, S. D. (2009). Preventive migraine treatment. Neurologic clinics, 27(2), 429-443. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0733861908001801
- Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. Journal of medicinal food, 8(2), 125-132. https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2005.8.125
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis, 51(2), 327-345. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0731708509004816
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.