Poista pahoja hajuja pienistä tiloista näillä kahdella aineella

Pääset pian eroon ikävistä hajuista ja kosteudesta kotonasi näillä kahdella hyvin yleisellä ja luonnollisella aineella. Tulet yllättymään kuinka hyvin ne toimivat!
Poista pahoja hajuja pienistä tiloista näillä kahdella aineella

Viimeisin päivitys: 05 toukokuuta, 2019

Pahanhajuiseen taloon tai huoneeseen astuminen voi olla kovin epämiellyttävää. Se on muutakin kuin epämiellyttävää, sillä pahat hajut voivat olla jopa vaarallisia terveydelle. Onneksi on olemassa kaksi luonnollista ainetta, jotka poistavat pahoja hajuja suljetuista tiloista.

Jos kotonasi haisee pahalle, se johtuu yleensä kosteudesta tai kotonasi on jokin haiseva esine.

Kosteus tarjoaa bakteereille, pölypunkeille ja homesienille loistavan elinympäristön. Nämä mikro-organismit ovat yksiä pahimmista vihollisista, jotka aiheuttavat ihmisille allergiaa ja astmaa.

Ymmärrät hyvin, miten tämä aiheuttaa terveyteesi. Toinen hyvä syy poistaa pahaa hajua on yksinkertaisesti se, että se on epämukavaa.

Haluamme esitellä sinun ja vieraidesi hyväksi kaksi taikoja tekevää ainetta. Näiden avulla pääset eroon ikävistä hajuista suljetuista tiloista vain pienellä vaivalla.

pahoja hajuja jääkaapissa

Poista pahat hajut suljetuista tiloista näillä kahdella aineella

Pahoja hajuja pääsee syntymään usein silloin, kun olet poissa pitkän aikaa vaikkapa lomalla. Jos et tuuleta kotiasi päivittäin eikä sisälle pääse auringonvaloa, silloin pääsee syntymään pahoja hajuja.

Kosteus lisääntyy ja levittäytyy kaikkialle minne se ylettyy. Se voi tarttua seiniin ja vaatteisiin, etenkin likaisiin vaatteisiin, kenkiin ja verhoihin.

Ensimmäinen tehtäväsi pahojen hajujen poistamiseksi on tuulettaa suljettu tila ja pitää se puhtaana. Tee ilmanraikastimet ja lattian pesuaineet itsellesi tutuiksi.

Kun olet saanut ensimmäisen vaiheen tehtyä, pystyt pitämään pahat hajut loitolla näiden kahden luonnollisen aineen avulla.

Luonnollinen hiili

hiili poistaa pahoja hajuja

Luonnollinen hiili on loistava poistamaan pahoja hajuja. Sen lisäksi että se on luonnontuote, se ei myöskään saastuta. Käytä hiiltä, etkä tarvitse teollisia tuotteita.

Hiiltä voi ostaa mistä vain ruokakaupasta ja sitä on helppo käyttää huoneissa, jääkaapissa, kaapeissa tai missä vain tilassa, jossa on pahaa hajua. 

Sen lisäksi että hiili poistaa pahoja hajuja, se poistaa ilmasta myös muita terveydelle haitallisia ainesosia, joita et edes arvannut olevan olemassa. Hyvin tehokas pikku pakkaus, vai mitä!

Luonnon hiili tulee alunperin tammesta nimeltään Quercus phillyraeoides. Puu menee kohtalaisen hiiltoprosessin läpi ja siihen sekoitetaan hiekkaa, maa-ainesta ja tuhkaa, mikä antaa sille valkean sävyn.

Mietit varmaan mitä hiilellä tehdään kun haju on kadonnut. Voit “uudistaa” hiilen jättämällä sen auringonvaloon muutamaksi tunniksi. Auringonvalossa hiili kuivuu, kosteus ja muut aineet poistuvat ja hiiltä voi käyttää uudestaan.

Ihmeellistä, eikö olekin?!

Kamferi

kamferi poistaa pahoja hajuja

Kamferi on valkeaa kiteistä ainetta, joka on suolan kaltaista. Sitä tulee Cinnamomum  camphorasta,  kamferipuusta, joka kasvaa Aasiassa.

Kamferia käytetään moneen, kuten poistamaan pahoja hajuja ja estämään monia ongelmia. Se on myös kipua lievittävä ja tulehdusta laskeva aine.

Miten kamferia käytetään poistamaan pahoja hajuja suljetuista tiloista?

  • Sitä voi käyttää missä muodossa vain. Tähän kuuluu eteerinen öljy, neste, kiinteä ja jopa jauhona tai palloina.
  • Sitä voi sekoittaa veden ja lattiapesuaineen kanssa. Kamferissa on mainio tuoksu ja se luo rentouttavan ilmapiirin kun olet siivonnut.
  • Siitä voi tehdä huonetuoksun ja suihkuttaa sitä pienestä suihkupullosta. Lisää eteeristä kamferiöljyä tilkkaan vettä.
  • Voit käyttää kamferipalloja kaapissasi poistamaan hajuja. Jätä pallot vaatekaappiisi ja se poistaa hajut ja kosteuden.

Muista kohtuus kaikessa. Vältä hengittämästä suuria määriä mitään voimakkaita hajuja. Käytä vain muutama tippa tuoksuja.

Nyt tiedät millä keinoilla pidät pahat hajut poissa suljetuista tiloista. Saat kotisi tuoksumaan hyvälle vain muutamassa minuutissa ja kodistasi tulee paljon miellyttävämpi oleilla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rutala, W. (1996). Desinfectantes de uso hospitalario. In Mayhall Hospital Epidemiology and Infection Control. Maryland: G. Baltimore.
  • Carrasco, S. (2017). 5 objetos en casa que acumulan millones de bacterias : Su Médico.
  • Adams, H. S. (1956). UN PROYECTO DE PROGRAMA DE PROTECCION DE LOS ALIMENTOS PARA LOS PAISES QUE NO LO TIENEN. PSP.
  • Analiza Calidad. (2006). Microorganismos indicadores. Microbiología de Los Alimentos.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.