Logo image
Logo image

Poista maksaläiskät näillä hoitokeinoilla

3 minuuttia
6 hoitokeinoa tummien läiskien poistamiseen
Poista maksaläiskät näillä hoitokeinoilla
Viimeisin päivitys: 19 tammikuuta, 2019

 

Poista maksaläiskät kotikonstein. Kuullostaako liian hyvältä? Kasvojen hoidot ovat tärkeitä jotta iho pysyy terveenä. Laikut ja tummat läiskät iholla, eli maksaläiskät, ovat “värjääntyneitä” alueita iholla ja niitä esiintyy etenkin poskissa, otsassa, ylähuulessa ja kaulassa. Nämä läiskät voivat olla epämiellyttävän näköisiä ja ne aiheutuvat usein raskaudesta, ehkäisypillereistä, hormonaalisista muutoksista, vaihdevuosista tai liiallisesta altistuksesta auringolle. Monissa tapauksissa läiskät katoavat itsestään mutta joskus niiden poisto voi olla hankalaa ja vaatia useita eri hoitoja. Poista maksaläiskät kotikonstein alla olevien vinkkien avulla.

Poista maksaläiskät luonnollisilla voiteilla

Some figure

Kuten sanottu, maksaläiskät ovat värimuutoksia, joita on hankala poistaa yhdessä yössä, mutta niiden häivyttäminen tai vaalentaminen ei kuitenkaan ole mahdotonta. Kotitekoinen ihon vaalennusvoide on loistava luonnollinen kasvojen hoitokeino tummien läiskien poistamiseen ja ihon luonnollisen sävyn palauttamiseen.

Ainesosat

 • 2 ruokalusikallista maitojauhetta
 • 20 tippaa vetyperoksidia
 • 2 tippaa glyseriiniä

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset kulhossa kunnes saat tasaisen tahnan. Levitä haluamallesi alueelle ja jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Käytä aina aurinkovoidetta oleskellessasi ulkona auringossa!

Kasvovesi tummentumille

Some figure

Tässä ohjeessa yhdistyy kasvoveden ihoa kirkastava vaikutus kuorivaan vaikutukseen, joka auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa tummien läiskien päältä. Molemmat ominaisuudet ovat erinomaisia vähentämään maksaläiskiä ja päivittäisessä käytössä huomaat muutoksia pian.

Ainesosat

 • 2 ruokalusikallista sitruunamehua
 • 4 ruokalusikallista omenaviinietikkaa
 • 1/2 kupillista vettä (1-1,5 dl)
 • 1 nippu persiljaa

Valmistus

Kiehauta vesi ja lisää persiljan lehdet tehdäksesi teetä. Anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät omenaviinietikan ja sitruunamehun. Siivilöi neste ja laita suihkepulloon. Poista maksaläiskät levittämällä seosta tarvittavalle alueelle joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

Sipuli- ja valkosipulimehu

Some figure

Sipulilla ja valkosipulilla on molemmilla supistavia vaikutuksia, ne ovat antiseptisia, antibioottisia ja sisältävät valtavasti antioksidantteja, jotka parantavat ihosi kuntoa ja poistavat tummia jälkiä kuten maksaläiskät.

Ainesosat

 • 4 valkosipulin kynttä
 • 1 sipuli

Valmistus

Murskaa sipuli ja valkosipuli ja sekoita ne yhteen saadaksesi tahnan. Levitä halutulle alueelle ja jätä vaikuttamaan 10 minuutiksi. Huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä ja toista hoito tarvittaessa kahdesti viikossa.

Naamio sitruunasta ja persiljasta

Some figure

Sitruuna ja persilja ovat kaksi ihosi parasta ystävää, sillä molemmat parantavat ihon sävyä ja syväpuhdistavat ihoa poistaen epäpuhtauksia. Jos haluat vähentää läiskiä, tummia jälkiä ja muita ihon kauneusvirheitä, käytä hyväksesi nämä sitruunasta ja persiljasta tehdyt kasvojen hoitokeinot.

Ainesosat

 • 1 nippu persiljaa
 • 1 sitruunan mehu

Valmistus

Sekoita molemmat ainesosat tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Levitä naamio halutulle alueelle ja jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi. Huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä. Käytä tätä naamiota ainoastaan iltaisin, sillä sitruunamehun sitruunahappo saattaa pahentaa läiskiäsi jos ihosi altistuu auringonvalolle.

Porkkanasta ja kananmunasta tehty naamio

Some figure

Porkkanoissa on paljon antioksidantteja ja muita terveelle iholle välttämättömiä ravintoaineita. Tämä naamio yhdistää porkkanan hyödylliset ominaisuudet kananmunaan, muodostaen tehokkaan kirkastavan voiteen joka häivyttää tummia läiskiä.

Ainesosat

 • 1 porkkana
 • 2 kananmunaa

Valmistus

Raasta porkkana ja lisää se tehosekoittimeen kahden kananmunan kanssa. Soseuta seos ja levitä se kasvoillesi, anna vaikuttaa 30 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä ja toista hoito kolmesti viikossa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Piparjuuri-maitohoito

Some figure

Piparjuurella on vaalentavia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa poistamaan värjäymiä iholta, varsinkin tummia läiskiä kuten maksaläiskät. Tehostaaksesi sen vaikutuksia sekoita se maitoon, joka on tehokas ihon pehmentäjä ja syväpuhdistaja.

Ainesosat

 • 1 ruokalusikallinen piparjuurta
 • ¼ kupillinen lämmintä maitoa

Valmistus

Sekoita ainesosat tehosekoittimessa tahnaksi. Levitä sitten kasvoille tummiin kohtiin. Jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi ja huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä. Saadaksesi parhaan tuloksen suorita tämä hoito kolmesti viikossa kahden kuukauden ajan.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Lin, J. Y., & Fisher, D. E. (2007). Melanocyte biology and skin pigmentation. Nature. http://doi.org/10.1038/nature05660

Costin, G.-E., & Hearing, V. J. (2007). Human skin pigmentation: melanocytes modulate skin color in response to stress. The FASEB Journal. http://doi.org/10.1096/fj.06-6649rev


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.