Logo image
Logo image

Parhaat kesäkukat: 6 vaihtoehtoa puutarhaan

3 minuuttia
Tiedätkö, mitkä kasvit kestävät kesän kuumuutta? Monet erilaiset kesäkukat voivat piristää puutarhaasi jopa vuoden kuumimpana aikana. Löydät niistä kuusi tästä artikkelista!
Parhaat kesäkukat: 6 vaihtoehtoa puutarhaan
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kesällä terassit, puutarhat ja parvekkeet täyttyvät kukkaloistosta. Kaikki kasvit eivät kuitenkaan selviä hyvin kuumissa lämpötiloissa. Tunnetko jo parhaat kesäkukat, jotka sietävät kuumuutta?

Jotkut lajikkeet kestävät hyvin kesän lämpötiloja, ja ne sopivatkin täydellisesti koristamaan ulkotiloja, kuten puutarhoja tai parvekkeita. Nekin vaativat kuitenkin erityistä huolenpitoa.

Tästä artikkelista löydät parhaat kesäkukat puutarhaan!

Parhaat kesäkukat puutarhaan

Kesällä ulkotiloista voi nauttia ihan toisella tavalla kuin muina vuodenaikoina. Tämän vuodenajan sää ja hyvä energia sopivat ihanteellisesti ajanviettoon ystävien, perheen tai kumppanin kanssa.

Jos haluat nauttia kesällä esimerkiksi puutarhasta, sinun on hyvä tietää ennalta, mitkä kasvit sietävät kesän korkeita lämpötiloja. Voit sitten koristella niillä ulkotilat ja luoda näin viihtyisän ja kauniin ilmapiirin.

Kannattaa lukea myös: Näin valitset oikeat parvekekukat: 5 ideaa

1. Timanttikukat

Some figure

Kirkkaanväriset timanttikukat ovat silmiinpistävän kauniita. Ne kestävät äärimmäisiä lämpötiloja, kuten kesän kuumuutta.

Kirkkaista väreistään johtuen timanttikukat (kasvitieteelliseltä nimeltään Gazania rigens) ovat yksi kesän suosituimmista kasveista. Ne ovat peräisin Etelä-Afrikasta ja kasvavat noin 30-35 cm:n korkuisiksi. Näiden kasvien pääpiirre on se, että niiden kukat aukevat vain aurinkoisella säällä. Niitä näkee hyvin todennäköisesti puutarhoissa ja terasseilla kesällä.

Mielenkiintoisinta timanttikukissa on se, että niitä löytyy useina eri väreinä, muun muassa keltaisina, oransseina ja punaisina. Mikä on sinun suosikkisi?

2. Pelargonit

Pelargoneista on tullut suosituimpia kasveja puutarhaan ja muihin ulkotiloihin. Ne ovat peräisin Välimeren seudulta ja voivat kasvaa jopa 60 senttimetrin korkuisiksi. Niiden värikkäät kukat erottuvat kesällä kaikissa väreissään: punaisina, valkoisina, oransseina ja vaaleanpunaisina.

3. Punahatut

Some figure

Kirkkaanväriset punahatut on helppo huomata puutarhassa. Punahatuilla on myös lääkinnällisiä käyttötapoja.

Moni tuntee punahatut lääkinnällisistä käyttötavoistaan, mutta ne sopivat täydellisesti myös ulkopuutarhan koristeeksi. Tämä kasvi on peräisin Pohjois-Amerikan itäosista, mutta sitä kasvatetaan nykyään monissa maailmankolkissa.

Punahatut kasvavat usein hyvin aurinkoisilla pihoilla ja voivat saavuttaa jopa 2 metrin korkeuden. Ne ovat yksiä kesän kauneimmista kukista, sillä niiden violetit kukinnot erottuvat upeasti vihreässä puutarhassa.

4. Laventeli

On monta syytä kasvattaa laventelia puutarhassa. Ensinnäkin se sietää hyvin korkeita lämpötiloja, koska se on kotoisin Välimeren seudulta jossa on kuivat ja kuumat kesät.

Laventelia voidaan hyödyntää myös monella muulla tavalla kuin koristeena, aina puutarhan hyönteisten karkottamisesta luontaishoitojen ja tuoksujen valmistamiseen.

Laventeli voi kasvaa puolen metrin korkuiseksi, ja se tunnetaan violeteista, miellyttävän tuoksuisista kukistaan.

Kannattaa ehdottomasti lukea myös tämä artikkeli: Ideoita puutarhan koristelemiseen kukilla

5. Esikot

Some figure

Pieniä esikkoja on helppo istuttaa puutarhaan tai kukkaruukkuihin. Niitä on erivärisiä ja ne ovat hyvin sinnikkäitä kasveja.

Esikot ovat täydellinen valinta ihmisille, jotka pitävät pienistä kesäkukista. Niitä löytyy kirkkaan violetin sävyisistä punaisiin, valkoisiin, keltaisiin ja vihreisiin.

Yksi tämän kasvin parhaista puolista on se, että se ei vaadi paljon huolenpitoa. Se sopiikin täydellisesti ihmisille, joilla ei ole paljon aikaa puutarhanhoitoon.

6. Sääkukat

Sääkukat, tieteelliseltä nimeltään Dimorphotheca, ovat Etelä-Afrikasta kotoisin olevia kasveja. Ne tunnetaan erittäin sitkeinä kasveina, jotka sopivat sekä puutarhaan että ruukkuun.

Sääkukat ovat suosituimpia kesäkasveja, sillä niiden erivärisistä yksilöistä voi sommitella hyvin näyttäviä kukka-asetelmia. Niillä on pitkät, vihreät lehdet, kun taas kukat voivat olla valkoisia, vaaleanpunaisia, oransseja, keltaisia tai violetteja sinisellä, keltaisella tai oranssilla keskuksella.

Muistettavaa

Vaikka nämä kesän kukat sietävät hyvin lämpöä, ne tarvitsevat silti perushoitoa. Pidä ne siis kauniina ja elinvoimaisina kastelemalla säännöllisesti (mutta ei liikaa).

Pyri kasvattamaan niitä sopivassa ja ravinteikkaassa maaperässä, jotta ne kukoistavat. Karsi pois kuihtuneet ja kellertävät lehdet.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gazania rigens. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 08 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Gazania_rigens
  • Geranium. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 08 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Geranium
  • Echinacea. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 08 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Echinacea
  • Lavandula. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 08 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Lavandula
  • Dianthus. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 08 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Dianthus
  • Dimorphotheca ecklonis. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 08 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Dimorphotheca_ecklonis

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.