Opi puhdistamaan kotisi salvialla

Puhdistamalla kotisi salvialla voit poistaa jäännösenergiat ja muut negatiiviset tunteet, jotka vaikuttavat taloon. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka puhdistava salviarituaali tehdään.
Opi puhdistamaan kotisi salvialla
Cesar Paul González

Tarkistanut ja hyväksynyt: biologi Cesar Paul González.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 08 syyskuuta, 2023

Salvia on saanut nimensä latinan sanasta salvare, joka tarkoittaa “pelastaa”. Kautta historian sitä on käytetty fyysisen, henkisen ja emotionaalisen hyvinvoinnin etsimiseen. Tänään opit puhdistamaan kotisi salvialla.

Tällä kasvilla on monenlaisia käyttötapoja ja siitä on olemassa eri lajikkeita, jopa hallusinogeenisia vaikutuksia aiheuttavia. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miten sitä voidaan käyttää kotona pahan energian poistamiseksi.

Mikä on salvia?

Salvia on minttuperheen pensaskasvi, joka on peräisin Etelä-Euroopasta. Sitä on käytetty kautta historian yskänlääkkeenä ja vilustumisen puhdistajana.

Lisäksi sitä on pidetty naisten liittolaisena kuukautisten aikana. Perinteisesti sitä määrättiin lievittämään dysmenorreaa, joka on voimakasta kipua syklisen verenvuodon aikana.

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet sen antihypertensiivisen käytön mahdollisuuden, eli sen kyvyn alentaa verenpainetta. Tätä on kuitenkin testattu vain eläimillä, ei ihmisillä.

Sillä on kuitenkin myös muita käyttötarkoituksia, jotka eivät kaikki ole lääkinnällisiä. Joidenkin anekdoottisten tietojen mukaan se on  koristeellinen, aromaattinen ja kosmeettinen kasvi, jota voidaan käyttää suitsukkeissa ympäristön ja energian puhdistamiseksi.

Saatat nauttia tästäkin artikkelista: Feng Shuin perusteet kodin harmonisoimiseen

Salviasuitsukkeen perinne

Eri sivilisaatiot ovat käyttäneet salviaa yli neljän vuosisadan ajan. Sen käytön tarkoituksena on aina ollut ympäristön puhdistaminen, ihmisten viisauden laajentaminen ja heidän suojauksensa tehostaminen mahdollisia sairauksia vastaan.

On olemassa perinne polttaa kuivattuja salvianlehtiä ikään kuin ne olisivat suitsukkeita, jotka puhdistavat yleisesti käyttämämme ympäristöt ja kutsuvat hyvää energiaa osaksi jokapäiväistä elämää.

Opi puhdistamaan kotisi salvialla.
Salvialla on erilaisia käyttötarkoituksia. Jotkut ovat tieteen tutkimia, mutta toiset ovat vain anekdoottisia ja todistamattomia.

Miksi ryhtyisit puhdistamaan kotisi salvialla?

Varmasti haluat jo tietää salviarituaalin väitetyt edut. Tässä on joitakin mielenkiintoisimmista:

 • Jotkut väittävät, että salvia voi ajaa pois huonoa energiaa. Sanotaan, että salviasavu ajaa pois negatiiviset energiat ja alhaiset värähtelyt.
 • Se voi auttaa lisäämään ihmisen henkistä yhteyttä. Jotkut uskovat, että salvia voi vahvistaa henkisiä yhteyksiä kasvissa olevan tujonin ansiosta. Se on yhdiste, joka liittyy lisääntyneeseen intuitioon ja aistien voimaantumiseen.
 • Se parantaa mielialaa. On olemassa perinne käyttää salviaa rauhoittumiseen.
 • Se poistaa pahat hajut. Kuten suitsukkeet yleensäkin, myös salvia tuottaa miellyttävän tuoksun, joka poistaa hajuja ja saa sinut tuntemaan olosi kotoisammaksi.
 • Se auttaa nukkumaan paremmin. Rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi salvia luo rauhallisuuden tilan, jonka avulla voit nukahtaa nopeammin. Tämä ei johdu kasvin suorasta vaikutuksesta unettomuuteen, vaan siihen liittyvästä rentoutumisesta, kuten jotkut tutkimukset ovat osoittaneet.

Salvian käytön vasta-aiheet

Näistä eduista huolimatta kasveilla on tiettyjä vasta-aiheita, jos liioittelet sen käyttöä. Muista siis, että jos ryhdyt puhdistamaan kotisi salvialla, älä koskaan käytä kasvia enempää kuin on tarpeen.

Jos taas olet raskaana, sinun tulee muistaa, että salvian käyttö liittyy kohdun supistuksiin ja hormonaaliseen epätasapainoon, joka johtuu tujonista.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat myös haluta lukea tämän: Tuoksutraakkipuun ominaisuudet ja hoito

Kuinka tehdä salviasuitsuke kodin puhdistamiseksi

Jos olet uusi tässä energioiden puhdistamiskäytännössä ja haluaisit kokeilla sitä, seuraa vaiheittaisia ohjeitamme puhdistaaksesi kotisi salvialla.

Materiaalit

 • Nippu kuivattua salviaa
 • Puuvillalankaa nipun sitomiseen
 • Säiliö tuhkan keräämiseen
 • Kynttilöitä ja tulitikkuja
 • Kulho tai astia täynnä hiekkaa
 • Tuuletin, höyhen tai jokin esine, jonka avulla voit tuulettaa

Näin puhdistat kotisi salvialla

 1. Avaa ikkuna, jotta savu ei keräänny kotiisi, ja näin annat myös negatiivisten energioiden poistua.
 2. Varaa riittävästi aikaa ja tilaa rituaalin suorittamiseen, jotta voit tehdä sen kiireettä.
 3. Suunnitelma on tärkeä! Visualisoi, mitä haluat kotiisi. Käytä hetki ennen suitsukkeen sytytystä sanoaksesi ääneen ja selkeästi, mitkä aikomuksesi ovat ja mitä haluat.
 4. Sytytä salviakimppu tulitikulla tai kynttilällä. On erittäin tärkeää, että aloitat rituaalin kotisi ovelta ja levität savua sisään astuessasi. Liiku sitten myötäpäivään.
 5. Jos kodissasi on portaita, kulje niitä ylös tai alas ja puhdista tila, johon ne johtavat.
 6. Puhdista henkilökohtaiset esineesi. Tuo salvia lähelle esinettä ja ympäröi se sillä pyörivin liikkein.
 7. Päätä rituaali toistamalla mantrasi viimeisen kerran. Lopeta sammuttamalla liekki hiekkakulhossa, kunnes savuaminen lakkaa. On tärkeää, että suoritat tämän vaiheen oikein.
Puhdistusrituaalit on tehtävä henkilökohtaisesta vakaumuksesta, joten ohjeita on tärkeää seurata.

Salvialla puhdistaminen on ensimmäinen askel hyvän energian ylläpitämisessä

On tärkeää olla varuillaan prosessin aikana mahdollisesti tapahtuvien onnettomuuksien varalta. Älä jätä salviaa palamaan itsestään tai vie sitä liian lähelle materiaalia, joka voi olla syttyvää. Ole varovainen savun kanssa äläkä hengitä sitä sisään suoraan.

Tämä on kaunis ja yksinkertainen rituaali erilaisten tilojen puhdistamiseen: koko kotiisi, uuteen työpöytään, autoon tai vaikkapa erityisinä päivinä, kuten uudenvuodenaattona tai syntymäpäivinä. Voit suorittaa rituaalin vuosittain tai niin usein kuin haluat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hamidpour M, Hamidpour R, Hamidpour S, Shahlari M. Chemistry, Pharmacology, and Medicinal Property of Sage (Salvia) to Prevent and Cure Illnesses such as Obesity, Diabetes, Depression, Dementia, Lupus, Autism, Heart Disease, and Cancer. J Tradit Complement Med. 2014 Apr;4(2):82-8.
 • Kennedy DO, Pace S, Haskell C, Okello EJ, Milne A, Scholey AB. Effects of cholinesterase inhibiting sage (Salvia officinalis) on mood, anxiety and performance on a psychological stressor battery. Neuropsychopharmacology. 2006 Apr;31(4):845-52.
 • Lopresti AL. Salvia (Sage): A Review of its Potential Cognitive-Enhancing and Protective Effects. Drugs R D. 2017 Mar;17(1):53-64.
 • Nautiyal CS, Chauhan PS, Nene YL. Medicinal smoke reduces airborne bacteria. J Ethnopharmacol. 2007 Dec 3;114(3):446-51. Sá CM, Ramos AA, Azevedo MF, Lima CF, Fernandes-Ferreira M, Pereira-Wilson C. Sage tea drinking improves lipid profile and antioxidant defences in humans. Int J Mol Sci. 2009 Sep 9;10(9):3937-3950.
 • Sayin, H. U. Psychoactive plants used during religious rituals. In Neuropathology of drug addictions and substance misuse. 2016; 17-28. Academic Press.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.