Logo image
Logo image

13 ideaa syntymäpäivän juhlistamiseen

3 minuuttia
Etkö osaa päättää, viettäisitkö syntymäpäivääsi vai et? Alta löydät hyviä syitä ja hauskoja ideoita päiväsi juhlistamiseen.
13 ideaa syntymäpäivän juhlistamiseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Emme tarkoita syntymäpäivän viettämisellä vain isojen juhlien järjestämistä. Tarkoitamme, että aina kannattaa jollain lailla juhlistaa kulunutta vuotta ja olla kiitollinen elämästä. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedostat oman oikeutesi olemassaoloon ja oman tarkoituksesi elämässä. Jokainen elinpäivä on uusi tilaisuus tehdä unelmista totta.

Kaikki eivät tykkää viettää syntymäpäiviä, mutta tämä on varmastikin hyvä tilaisuus miettiä uudelleen omaa kantaa. Syntymäpäivä on erityinen päivä, joka muistuttaa siitä, että sinä olet täällä, kun taas kaikki eivät ole. Kunnioita siis elämääsi. 

Harkitse näitä vaihtoehtoja, kun syntymäpäiväsi lähestyy ja joku kysyy sinulta suunnitelmistasi, ennen kuin vastaat tiukasti “ei”. Tässä tulee omaperäisiä ja mielenkiintoisia ideoita syntymäpäivän juhlistamiseen.

13 ideaa syntymäpäivän juhlistamiseen

1. Kohti korkeuksia

Aloitetaan hieman epätavanomaisella vaihtoehdolla, joka vie sinut yläilmoihin: kuumailmapallokyyti. Tarvitset mukaan vain läheisesi, kakun ja juomalasit maljan nostamiseen tehdäksesi päivästä ikimuistoisen. Koreja on erikokoisia ja niihin mahtuu 8–24 henkeä.

Some figure
Miltä kuulostaisi syntymäpäivän viettäminen yläilmoissa? Voit ottaa mukaan kuumailmapalloajelulle kaikkea kakusta läheisiisi.

Käy lukemassa myös: 5 syytä juhlia parisuhteen vuosipäivää

2. Mikroautorata

Vie ystäväsi ja perheesi mikroautoradalle ja koe vauhdin huumaa nelipyöräisen kyydissä. Kaikki on kiinni vieraistasi ja siitä, haluavatko he nostattaa hieman adrenaliinia.

Mikroautoradat vaihtelevat yleensä kestoltaan ja vaikeusasteeltaan, joten voitte vieraidesi kanssa valita teitä eniten miellyttävän radan.

3. Juhli syntymäpäivääsi värikkäiden pallojen kera

Tämä on kuin lasten pallomeri, mutta paljon hauskempaa ja sopii kaikenikäisille.

Vieraiden jakaminen pieniin värikkäillä palloilla täytettyihin altaisiin tuo esiin sisäisen lapsesi. Näissä paikoissa on yleensä myös ruokatarjoilu, karaoke ja muita vetonauloja.

4. Värikuulapeli syntymäpäivän juhlistamiseen

Tämä on yhä suositumpaa ystävien keskuudessa, jotka haluvat pitää hauskaa ja saada samalla adrenaliinin virtaamaan. Tykkäätkö videopeleistä kuten Call of DutyTämä on tilaisuutesi kokeilla käytännössä sen taistelustrategioita.

5. Pakene!

Videopeleistä puheen ollen, suosittu huonepakopeli on yksi parhaista ideoista oman syntymäpäivän juhlistamiseen. Arvoitukset, pulmat, vihjeiden etsintä ja monet muut haasteet odottavat sinua ja vieraitasi.

Erilaisia teemoja on paljon, joissa voi käyttää ennalta valitun tilanteen mukaisia asuja. Jotkut skenaariot tuntuvat hyvin aidoilta, ja tilat ovat täynnä ratkaisua odottavia arvoituksia.

6. Kylpylä

Kiinnostaako sinua enemmän rentoutuminen? Siinä tapauksessa paras keino juhlistaa omaa syntymäpäivää on kylpylä. Sekä kauneushoitolat että hotellit tarjoavat täyden palvelun. Joissakin paikoissa on lisäksi viikonlopputarjouksia.

Käy lukemassa myös: 5 asiaa, jotka aiheuttavat ennenaikaista vanhenemista

7. Cocktailbaari syntymäpäivän juhlistamiseen

Jotkut yökerhot tarjoavat cocktail-maistelua syntymäpäiväänsä viettäville. Osa paikoista jopa koristelee tilansa, jotta pääset vieraidesi kanssa nauttimaan intiimistä ja rennosta tunnelmasta.

Jotkut viinitilat tarjoavat valikoiman parhaita viinejään maisteluun. Ne tarjoavat myös leikkeleitä ja juustotarjottimia syntymäpäivän kruunaamiseksi.

8. Elokuvateatteri kotona

Mukavat istuimet, itse tehtyä popcornia ja lempijuomat yhdistyvät syntymäpäivän elokuvamaratoniksi. Vaihtoehtoina on Taru sormusten herrasta -trilogia, koko Star Wars -saaga, Paluu tulevaisuuteen tai Matrix, vain muutamia klassikoita mainitaksemme.

9. Allasbileet

Kesän syntymäpäiväsankareilla on monia etuja. Paras niistä on se, että voit järjestää hauskat allasbileet. Viileä vesi, aurinko ja parhaat ystävät tekevät päivästä ikimuistoisen. Allasbileet voi järjestää päivällä tai illalla, nauttia grillaamisesta, hyvästä juomasta ja valoista. Menestys on taattu!

10. Huvipuisto

Miksi et viettäsi syntymäpäivääsi huvipuistossa? Vuoristoradat ja monet muut ajelut tekevät syntymäpäivästäsi ainutlaatuisen. Yksi huvipuiston eduista on, että se sopii kaikille, sillä ajeluja löytyy joka lähtöön eri-ikäisille.

11. Teemajuhlat

Naamiaisjuhlat eivät petä koskaan ja ovat aina tervetullut tilaisuus ihmisille pukeutua lempiasuihinsa. Voit järjestää kilpailun muun muassa parhaasta, omaperäisimmästä ja oudoimmasta asusta.

12. TupperSex-tilaisuus

Tämä on ollut muodissa jo jonkin aikaa, pääasiassa polttareissa. Se on aikuisille tarkoitettu juhla, jonne ryhmä ihmisiä kutsuu seksiasiantuntijan puhumaan seksistä.

13. Ulkoilma-aktiviteetteja syntymäpäivän juhlistamiseen

Voit järjestää esimerkiksi patikointiretken, pyöräilyretken, jalkapallopelin, lentopallopelin tai bocce-pelin. Pääset nauttimaan ulkoilma-aktiviteeteista syntymäpäivän vieton lomassa.

Some figure
Pyöräily ystävien kanssa on loistava tapa nauttia ulkoilmasta, harrastaa liikuntaa ja juhlistaa syntymäpäivää retken päätteeksi piknikillä.

Syitä juhlistaa syntymäpäivää

On monta syytä juhlistaa syntymäpäivää, ja tässä oli vain muutamia tapoja tehdä se. Pyri:

  • Juhlistamaan elämääsi! Ole kiitollinen siitä mitä olet saavuttanut ja aseta uusia tavoitteita.
  • Valikoimaan seurasi hyvin. Uusi vuosi on uusi tilaisuus päättää, keiden kanssa haluat juhlia. Et ehkä tiedosta tätä, mutta ihmissuhteiden valikoiminen tarkoin on terveellinen teko.
  • Täyttämään yksi uusi tavoite. Jokainen kuluva vuosi on tilaisuus täyttää taas yksi uusi tavoite ja asettaa uusia.

Juhlista syntymäpäivääsi

Olet päässyt näin pitkälle, eikä se ole mikään pieni saavutus! Juhlista tätä uutta heräämistä läheisimpien ihmisten kanssa näin erityisenä päivänä.

Etkö saa rakkaitasi yhteen?

Siinä tapauksessa juhlista vuotta itseksesi. Se on loistava tilaisuus kasvaa ihmisenä ja taas uusi päivä olla kiitollinen saavutuksistasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rojaka, D., & Lesinskienė, S. (2018). A survey of some aspects of birthday celebration. Acta medica Lituanica25(2), 107–111. https://doi.org/10.6001/actamedica.v25i2.3764 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6130922/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.