Nopea ja helppo resepti endiivi-granaattiomenasalaatille

Endiivigranaattiomenasalaatti sisältää runsaasti laadukkaita kuituja sekä antioksidantteja, jotka auttavat parantamaan terveyttäsi.
Nopea ja helppo resepti endiivi-granaattiomenasalaatille
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Endiivi-granaattiomenasalaatti kannattaa ehdottomasti sisällyttää ruokavalioon, sillä se tarjoaa tärkeitä mikroravintoaineita sekä antioksidantteja, jotka auttavat pitämään sinut terveenä. Parasta on, että se on todella yksinkertaista valmistaa. Tänään esittelyssä herkullinen ja helppo resepti endiivi-granaattiomenasalaatille.

Tiesitkö, että laadukas ruokavalio on energiatasapainoinen ja monipuolinen? Sinun on siis tärkeää saada tarvittavat kalorit välttyäksesi liialliselta painon kertymiseltä, kuten myös syödä monipuolisesti ruokia eri ruokaryhmistä varmistaaksesi että saat sopivasti ravintoaineita.

Resepti endiivi-granaattiomenasalaatille

Ennen kuin alat valmistaa tätä herkullista endiivi-granaattiomenasalaattia, on sinun hyvä tietää sen tarjoamista terveyshyödyistä. Ensinnäkin, granaattiomena tarjoaa tärkeitä antioksidantteja.

Tämä hedelmä sisältää antosyaniineja, jotka ovat fytonutrientteja pigmenttejä. Asiantuntijat ovat saaneet selville, että fytonutrientit voivat olla apuna kroonisten sairauksien ehkäisemisessä.

Tämä johtuu siitä, että ne voivat neutralisoida vapaiden radikaalien muodostumista, jotka muuttavat kudoksia, sekä  aiheuttavat elinten hapettumista ja tulehtuneisuutta. Tämä ominaisuus on merkittävässä roolissa ikääntymisen hidastamisessa.

Granaattiomenan sisältämät fytonutrientit auttavat ehkäisemään vapaiden radikaalien toimintaa.
Granaattiomena sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, ja siten ehkäisevät oksidatiivista stressiä sekä ennenaikaista ikääntymistä.

On myös mainittava endiivien sisältämä kuitu. Kuitu ei sula ruuansulatuksessa, joten se voi parantaa ruuansulatusjärjestelmän terveyttä.

Kuitu myös auttaa ehkäisemään ummetusta pienentämällä ulosteen kokoa. Kuten International Journal of Food Sciences and Nutrion -julkaisussa esitetty tutkimus kertoo, kuidun säännöllinen nauttiminen auttaa ehkäisemään paksusuolen syöpää.

Ainekset

 • 1 endiivi
 • 1 granaattiomena
 • 1 valkosipulin kynsi
 • ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • Viinietikkaa
 • Suolaa

Valmistus

Pese ensiksi endiivi hyvin puhdistamalla se mahdollisesta mullasta. Pilko se sitten pieniksi paloiksi ja laita palat kulhoon.

Avaa seuraavaksi granaattiomena leikkaamalla se veitsellä puoliksi, ja poista puoliskoista kaikki granaattiomenan siemenet, jotka ovat hedelmän syötävä osa. Lisää siemenet kulhoon yhdessä endiivipalojen kanssa.

Tee seuraavaksi salaatinkastike, joka kruunaa salaatin. Murskaa valkosipulin kynsi lasiin ja lisää siihen hieman suolaa ja oliiviöljyä. Lisää vielä pari ruokalusikallista viinietikkaa ja sekoita kastike hyvin. Kaada valmis salaatinkastike salaatin sekaan.

Toinen resepti endiivi-granaattiomenasalaatille

Jos pidit edellisestä reseptistä, kannustamme kokeilemaan myös tätä reseptiä. Vaikka se sisältääkin enemmän kaloreita, on se myös maukkaampi. Tarvitset salaatin maustamiseen mustapippuria, jonka on osoitettu stimuloivan rasvanpolttoa, sillä se sisältää kapsaisiinia.

Tämä resepti endiivigranaattiomenasalaatille sisältää mustapippuria, joka tehostaa rasvanpolttoa.
Pippurin ja paahdetun maissin lisääminen tekee tästä endiivi-granaattiomenasalaatista entistäkin maistuvamman.

Ainekset

 • 1 endiivi
 • Paahdettua maissia
 • 1 granaattiomena
 • Ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • Viinietikkaa
 • Marjahilloa
 • Suolaa
 • Jauhettua mustapippuria

Valmistus

Aloita salaatin valmistus jälleen pesemällä endiivi ja pilkkomalla se pieniksi paloiksi. Laita palat kulhoon. Poista granaattiomenan sisältämät siemenet samalla tavalla kuin aiemman reseptin yhteydessä kerroimme, ja lisää ne kulhoon yhdessä endiivin kanssa.

Lisää sitten jauhetut ja paahdetut maissit lisäämään salaattiin rouheutta.

Tee seuraavaksi salaatinkastike. Lisää astiaan hieman oliiviöljyä, kaksi ruokalusikallista viinietikkaa, teelusikallinen hilloa sekä suolaa ja pippuria.

Kaada valmis kastike salaatin päälle. Sekoita salaattia niin, että salaatinkastike levittyy tasaisesti salaattiin. Nyt salaatti on valmista tarjoiltavaksi.

Endiivi-granaattiomenasalaatti on terveellinen ateria

Kuten voit nähdä, endiivi-granaattiomenasalaatti on hyvin nopea ja helppo valmistaa. Voit tarjoilla sitä alkupalana tai proteiinin, kuten lihan tai kalan lisukkeena.

Salaatti tarjoaa antioksidanttisia fytonutrientteja sekä hyvän annoksen kuitua, joka auttaa ruuansulatusjärjestelmää toimimaan kunnolla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Winter AN, Bickford PC. Anthocyanins and Their Metabolites as Therapeutic Agents for Neurodegenerative Disease. Antioxidants (Basel). 2019 Aug 22;8(9):333.
 • Gianfredi V, Salvatori T, Villarini M, Moretti M, Nucci D, Realdon S. Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. Int J Food Sci Nutr. 2018 Dec;69(8):904-915
 • Varghese S, Kubatka P, Rodrigo L, Gazdikova K, Caprnda M, Fedotova J, Zulli A, Kruzliak P, Büsselberg D. Chili pepper as a body weight-loss food. Int J Food Sci Nutr. 2017 Jun;68(4):392-401

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.