Logo image
Logo image

Neljä vinkkiä torakoiden karkottamiseen ilman hyönteismyrkkyjä

2 minuuttia
Torakat ovat yhtiä ärsyttävimmistä ja inhottavimmista hyönteisistä. Jos haluat pitää ne poissa kodistasi tai päästä niistä eroon, nämä luonnolliset menetelmät voivat olla avuksi.
Neljä vinkkiä torakoiden karkottamiseen ilman hyönteismyrkkyjä
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Fernando Clementin
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

On käsittämätöntä, kuinka niin pieni hyönteinen voi aiheuttaa niin paljon pelkoa joissakin ihmisissä. Tai jos ei pelkoa, niin ainakin inhoa. Pelkkä torakoiden läsnäolo voi ällöttää. Tunnetko jo keinot torakoiden karkottamiseen sisätiloista ilman hyönteismyrkkyjä?

Torakat ovat yksi tavallisimmista hyönteisistä. Ne ovat myös tuholaisia, joilla on kyky piiloutua hankaliin paikkoihin ja lisääntyä nopeasti. Ne suosivat kosteita ja pimeitä paikkoja, erityisesti jos ympäristö on likainen. Ne käyttävät tuntosarviaan suunnistamiseen, sillä ne ovat lähes sokeita.

Jos haluat tietää onko kotonasi torakoita, katso ensimmäiseksi jääkaapin tai pesukoneen alta ja takaa. Ne oleilevat tyypillisesti myös lieden ja huonekalujen lähettyvillä.

Moni etsii keinoja pitää torakat poissa sisätiloista. Onneksi niiden karkottaminen onnistuu luonnollisin menetelmin ilman hyönteismyrkkyjä.

Torakoiden vaarat kotona

Tässä ei ole kyse pelkästä pelosta tai siitä, että ihminen olisi ylisiisti kun ei siedä torakoita. Torakat ovat todellinen terveysuhka. Tässä joitakin niiden aiheuttamista ongelmista:

  • Ne levittävät tauteja: Ne kuljettavat mukanaan bakteereja, viruksia, alkueläimiä, sieniä ja munia. Ne voivat aiheuttaa vatsatautia, salmonellaa, leptospiroosia, koleraa, pilkkukuumetta ja ruokamyrkytyksiä.
  • Ne saastuttavat ruoan helposti, sillä ne kantavat jaloissaan bakteereja. Tämä on tärkeä tieto, sillä tavallisesti torakat asustavat keittiössä etsien ruoantähteitä.
  • Niiden uloste voi aiheuttaa allergioita, kuten nokkosihottumaa, aivastelua ja silmien vuotamista.
Some figure

Kuinka torakat saa pysymään poissa ilman hyönteismyrkkyjä

Tässä joitakin menetelmiä torakoiden karkottamiseksi ilman hyönteismyrkkyjä edullisten luonnontuotteiden avulla. Toisin kuin kemikaalit, nämä tuotteet eivät ole myrkyllisiä tai haitallisia ihmisten terveydelle.

1. Laakerinlehdet

Tämän voimakkaasti tuoksuvan eurooppalaisen puun lehdet ovat loistavia torakoiden karkottamisessa. Murskaa vain laakerinlehtiä ja jätä niitä paikkoihin, joissa torakat viihtyvät yöaikaan. Paikat on luonnollisestikin pestävä ensin, jotta lehdet varmasti toimivat.

2. Ruokasooda ja sokeri

Ruokasooda on avuksi tässäkin! Pääset eroon torakoista sekoittamalla pari desiä ruokasoodaa samaan määrään sokeria ja ripottelemalla seosta ympäri taloa. Syy tämän seoksen toimivuuteen on yksinkertainen: sokeri houkuttelee torakoita ja ruokasooda aiheuttaa niiden sisällä tappavia kaasuja.

3. Citronella

Tämä on hyvin tehokas kasvi paitsi torakoiden myös hyttysten ja muiden hyönteisten karkottamisessa. Noudata vain alla olevia ohjeita.

  • Kaada citronellaöljyä vanupalloihin ja laita vanupalloja ympäri taloa.
  • Toinen vaihtoehto on sekoittaa keskenään noin desi vettä, 5 tippaa sypressin eteeristä öljyä ja 10 tippaa minttuöljyä. Suihkauta seosta sitten paikkoihin, joissa torakoita useimmiten näkyy.

4. Booraksi

Booraksia käytetään moniin asioihin, mm. tuholaisten (kuten torakoiden) torjuntaan. Levitä sitä vain torakoiden suosimiin paikkoihin. Kun nämä hyönteiset joutuvat kosketuksiin aineen kanssa, ne kuivuvat ja kuolevat.

5. Piimaa

Viimeinen keino torakoiden karkottamiseen ilman hyönteismyrkkyjä on piimaa. Se on tehokas orgaaninen aines, joka auttaa tuholaisten tappamisessa.

Some figure

Se vaikuttaa samalla tavalla kuin booraksi, eli aiheuttaa kuivumista hyönteisissä. Parasta siinä on se, ettei se ole ihmiselle haitallista; sitä voi käyttää ruoankin lähettyvillä.

Levitä piimaata vain kaikkialle lattiatiloihin. Kätevin tapa tehdä tämä on täyttää sukka piimaalla ja kuljettaa sitä halutuilla pinnoilla niin, että tästä valkoisesta aineesta jää ohuita vanoja.

Viimeinen vinkki: On tärkeää tietää, että jotkut tuotteet tulisi piilottaa hyvin torakoiden varalta. Näitä ovat esimerkiksi jauhot, viljat, liha, sokeri, juusto, liima, nahka ja kasvinjäänteet. Tämä, sekä kodin hyvä siisteys ja aiemmat vinkit, auttavat pitämään kodin vapaana tuholaisista. Kun tämä kaikki on tehty, voit nukkua yösi rauhassa tietäen ettei keittiössäsi möngerrä hyönteisiä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.