Logo image
Logo image

Näin valmistuu hauska kananmunanauha

2 minuuttia
Jos etsit hauskaa ja tavanomaisesta poikkeavaa reseptiä, kananmunanauha on täydellinen vaihtoehto. Opi valmistamaan tämä erikoinen ruokalaji ohjeemme avulla.
Näin valmistuu hauska kananmunanauha
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Kananmunat ovat yleisimpiä ainesosia ruoanlaitossa, erityisesti leivonnassa. Niitä voidaan valmistaa eri tavoin: keitettyinä, kokkelina, uppokeitettyinä ja paistettuina. Mutta onko kananmunanauha sinulle tuttu?

Kananmunanauha on koristeellinen ruokalaji, joka näyttää ohuilta, keltaisilta langoilta (sen valmistuksessa käytetään vain kananmunien keltuaisia ja sokeria). Resepti on alun perin lähtöisin Portugalista, ja usein sitä valmistetaan lihaa, canapéita, makkaroita ja kalaa sisältävien ruokalajien oheen.

Reseptistä tekee suositun kontrasti kananmunanauhan makeuden ja muiden ruokalajien suolaisuuden välillä. Kukapa olisi ajatellut, että kananmunista saa tehtyä nauhaa?

Kananmunien terveyshyödyt

Some figure

Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat kananmunia lämpimästi johtuen niiden välttämättömistä proteiineista ja ravintoaineista. Niissä on paljon:

 • A-, B2-, B5-, B12-, D- ja E-vitamiineja
 • Hyviä rasvoja
 • Kivennäisaineita kuten seleeniä, sinkkiä, fosforia, kalsiumia ja rautaa
 • Hyviä kaloreita

Kananmunissa on paljon myös koliinia, joka on aivotoiminnan kannalta hyvin tärkeä ravintoaine. Lisäksi kananmunat auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja, pudottamaan painoa, hallitsemaan LDL-kolesterolin määrää veressä (jos munia syö kohtuudella), parantamaan näkökykyä ja alentamaan triglyseridejä.

Kananmunat ovatkin valmistustavasta riippumatta oivaa ravintoa. Tästä ja monista muista syistä johtuen kannattaa oppia valmistamaan tätä kananmunanauhaa, joilla saat luovuutta aterioihin.

Lue tämäkin artikkeli: Tee nämä pienet muutokset ruokavalioosi ja vähennä kaloreita

Kananmunanauha

Pidä mielessä, että kananmunien lisäksi tähän reseptiin tulee paljon sokeria. Reseptiä voi kuitenkin keventää käyttämällä sokerin sijaan luonnollisia makeutusaineita.

Ruoan salaisuus piilee siirapissa, joka tulisi valmistaa sokerista ja pienestä määrästä vettä. Tarvitset myös siivilän tai ruoanlaittoon soveltuvan ruiskun, jotta saat tehtyä kananmunista spagetin näköistä nauhaa.

Ainekset

 • 200 g sokeria
 • 5 munankeltuaista
 • 250 ml vettä
 • 1 ruisku tai siivilä
 • 125 ml hyvin kylmää vettä
 • talouspaperia

Tutustu: Keltuainen vai valkuainen – kumpi on terveellisempi?

Some figure

Tämä ruokalaji tarjoillaan alkupalana ja se sopii mihin vuodenaikaan tahansa. Näin kananmunanauha valmistuu vaihe vaiheelta.

 1. Erottele ensin keltuaiset valkuaisista.
 2. Laita 250 ml vettä ja sokeri kattilaan kiehumaan. Hämmennä hieman, kunnes muodostuu hyvin paksu seos – sen tulisi näyttää siirapilta. Ole huolellinen tämän vaiheen kanssa: jos siirapin antaa kiehua liian pitkään, se palaa. Anna kiehua hiljakseen.
 3. Laita keltuaiset ruiskuun ja purista niistä nauhoja kuumaan siirappiseokseen.
 4. Tee tämä vaihe satseissa, jotta nauhat eivät tartu kiinni.
 5. Odota, että kananmunanauhat kovettuvat. Ota ne kattilasta pois lastan avulla ja laita kulhoon, jossa on erittäin kylmää vettä.
 6. Tämä helpottaa niiden leikkaamista ja pitää nauhat irtonaisina.
 7. Valmista loput kananmunanauhat toistaen samat vaiheet.
 8. Kuivaa talouspaperiin ylimääräinen vesi ja siirappi nauhoista.
 9. Laita kananmunanauhan päälle kalaa, lihaa tai kermajuustoa. Kananmunanauhan voi tarjoilla myös erikseen.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.