Näin säilytät positiivisen asenteen vastoinkäymisissä

Koska emme voi muuttaa mennyttä, meidän on keskityttävä säilyttämään positiivinen asenne nykyhetkessä ja tulevaisuudessa, jotta ne olisivat mahdollisimman hedelmällisiä ja vauraita.
Näin säilytät positiivisen asenteen vastoinkäymisissä

Viimeisin päivitys: 14 joulukuuta, 2018

Elämä ei aina anna meille haluamiamme uutisia, tai sellaisia kuin odotamme kuulevamme. Tällaisina aikoina meillä on tapana ajatella, että kaikki menee alamäkeen eikä mikään suju kuten pitäisi. Mutta juuri tuolloin meidän täytyisi muistaa pysyä positiivisena, tilanteesta huolimatta. Haluaisitko tietää, kuinka voit säilyttää positiivisen asenteen kohdatessasi vaikean tilanteen? Annamme siihen tässä artikkelissa muutamia vinkkejä.

Näin säilytät positiivisen asenteen ja olet kiitollinen

Totta, on erittäin vaikeaa hymyillä silloin, kun asiat menevät juuri päinvastoin kuin olit kuvitellut; silloin on vaikeaa kiittää elämää. Se on kuitenkin tarpeellista päästäkseen eteenpäin.

Positiivinen asenne parantaa itsetuntoasi ja asennettasi ongelmia kohtaan. Me kaikki käymme läpi vaikeita aikoja, koska sellaista elämä yksinkertaisesti on. Asian ydin piilee siinä, kuinka kohtaat nämä vaikeat tilanteet ja muutat ne uusiksi mahdollisuuksiksi.

Jos käyt parhaillaan läpi vaikeita aikoja elämässäsi, se tulee varmasti vaikuttamaan sinuun sekä ulkoisesti että sisäisesti. Sairastut, saat ryppyjä, tulet ärtyisäksi, sinulla on keskittymisvaikeuksia… ja lista jatkuu.

Yksi ongelmallinen tilanne voi vaikuttaa joka ikiseen tekemääsi asiaan, sekä myös suhteisiisi ympärilläsi oleviin ihmisiin, terveyteesi jne. Se vaikuttaa pysäyttämättömältä pyörältä, noidankehältä, tai miten vain haluat asian ajatella.

Oli miten oli, se vaikuttaa sinusta siltä, kuin kävelisit ympäriinsä pää mustan pilven sisällä ja ympärilläsi olisi vain myrskyjä.

Positiivisen asenteen säilyttäminen on tärkeää vaikeina aikoina.

 

Et oikein voi sille mitään, jos asiat eivät vain näytä muuttuvan parempaan suuntaan, vaan pikemminkin päinvastoin: huonoja uutisia tulee toinen toisensa perään jonkin aikaa. Sinun on yhä vaikeampi päästä pois päällesi kasautuvien ongelmien alta ja vetää henkäys raitista ilmaa, jota kaikki tarvitsevat.

Mutta älä vaivu epätoivoon. Sinun on mahdollista saada päivistäsi ja elämästäsi parempia, jos sinulta löytyy siihen vaadittava vakaumus ja asenne. Iskosta mieleesi, että kaikki tulee olemaan hyvin, äläkä putoa siihen ansaan, että kuvittelet huonon onnen seuraavan sinua koko loppuelämäsi ajan.

Näin estät pahoja asioita vaikuttamasta sinuun liikaa

Sinun ei tarvitse olla tunteeton robotti tai kone. Tietysti pahat asiat muuttavat elämääsi. Mutta kuten sanotaan, “äärimmäisyydet eivät koskaan ole hyvästä”.

Siksi sinun kannattaa yrittää olla hieman armollisempi itseäsi kohtaan. Seuraavista neuvoista liittyen positiivisen asenteen ylläpitämiseen vastoinkäymisissä voi olla paljon apua.

Kiinnitä huomio hyviin asioihin

Kaikki elämässä tapahtuvat asiat opettavat sinulle jotakin.

Sinulla on tuhansia asioita, joista voit olla iloinen! Kaikki elämässäsi tapahtuvat asiat (hyvät tai pahat) opettavat olemaan vahvempi ja pääsemään päämäärään nopeammin. Usko tähän ydinajatukseen, niin näet kaikista tilanteista hyvät puolet – lasisi tulee olemaan puoliksi täynnä.

Tämä saattaa olla sinulle jossain määrin vaikeaa, mutta se on vaivan arvoista. Sinun on aina tasapainotettava hyvä ja paha, sekä analysoitava kumpi painaa vaakakupissa enemmän. Etsi positiiviset puolet kaikesta, niin perspektiivisi elämään paranee.

Etsi opetus

Sen lisäksi, että etsit hyvät puolet joka asiasta, yritä löytää niistä myös jotakin opittavaa. Elämä on paras mahdollinen opettaja.

Tämä auttaa sinua ymmärtämään kaiken sinulle tapahtuvan, ja kykenet näin kohtaamaan samankaltaiset tilanteet tulevaisuudessa. Valmistaudu kaikkeen. Opi jokaisesta kohtaamastasi ongelmasta jotakin ja käytä noita oppimiasi asioita tietyissä tilanteissa kasvaaksesi ja kypsyäksesi.

Tämä tulee parantamaan myös itsetuntoasi ja estää sen, että tunnet olosi taas huonoksi.

Etsi ratkaisu

Jokaiseen ongelmaan on vastaus, vaikka se tuntuukin joskus olevan vaikeampi löytää kuin keskelle valtamerta kätketty aarre. Mutta älä huoli, tulet löytämään ratkaisun. Ongelmien ajattelemisen sijaan keskity siihen, kuinka voit korjata ne.

Tämä muuttaa negatiivisen asenteesi ja auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi itsesi suhteen, koska teet asioille jotakin. Valmistele toimintasuunnitelma, joka johtaa sinut tehokkaaseen, nopeaan ja valmiiseen ratkaisuun.

Muista: jos itket koska et näe aurinkoa, kyyneleesi estävät sinua näkemästä tähtiä!

Älä unohda tulevaisuutta

Älä roiku menneessä, vaan suuntaa katse tulevaisuuteen.

Aina kun sinulla on ongelma tai jokin menee pieleen, ja jäät jumiin menneeseen, tai toisinaan nykyhetkeen, teet virheen! Et voi muuttaa tapahtunutta, mistä syystä sinun tulisikin miettiä huomista, joka ei ole koskaan hakattu kiveen.

Sen sijaan, että ajattelisit liikaa sitä mikä on jo tapahtunut, ajattele sitä miltä sinusta voisi tuntua tästä eteenpäin. Keskitä mielesi tulevaisuuteen sellaisena kuin haluat sen olevan, miettien, kuinka tulet toimimaan jne.

Puhu positiivisesti

Vältä puhumasta negatiivisesti, sillä se vaikuttaa myös ajattelutapaasi.

Negatiivisuus, jossa roikut asioiden mennessä huonosti, heijastuu myös tapaan, jolla puhut ja jolla käyttäydyt toisia ihmisiä kohtaan. Käytät ehkä aikasi valittaen kaikesta ja kaikista. Mitään hyvää ei pääse suustasi, ja yleisimmät käyttämäsi sanat ovat “ei”, “ei koskaan”, “mahdotonta”, “suru” ja “paha”.

Muuta tapaasi puhua houkutellaksesi luoksesi positiivisia asioita!

Sano “kyllä”, “se on mahdollista”, “onnellisuus” ja “hyvä” seuraavalla kerralla, kun puhut jonkun kanssa tai ajattelet jotakin.

Alat vähitellen huomata, kuinka pienikin muutos voi olla ensimmäinen askel toipumisen tiellä. Ole luottavaisin mielin ja pidä yllä uskoa siihen, että kykenet vielä nauttimaan elämästäsi, joka on kaunis kaikkine myötä- ja vastoinkäymisineen. Kun säilytät positiivisen asenteen, kaikki on mahdollista!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näillä vinkeillä voit olla onnellisempi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näillä vinkeillä voit olla onnellisempi

Jos haluat olla onnellisempi ja elää iloisempaa elämää, muista että onnen avaimet ovat sinun käsissäsi. Kerromme, miten löydät ne.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.