Logo image
Logo image

Näillä nikseillä eroon silmäpusseista

3 minuuttia
Päästäksesi eroon nesteiden kertymisen aiheuttamasta turvotuksesta ja silmäpusseista, on sinun lisättävä päivittäin nauttimasi veden määrää, sillä tämä huuhtoo turvotusta aiheuttavat kuona-aineet elimistöstä ja virkistää oloa.
Näillä nikseillä eroon silmäpusseista
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Silmäpussit johtuvat alaluomen turvotuksesta, joka voi johtaa nesteiden ja kuona-aineiden kertymiseen tälle herkälle alueelle. Silmäpussien muodostuminen aiheutuu usein stressistä, väsymyksestä tai elimistön epätasapainosta. On luonnollista, että haluat eroon silmäpusseista.

Miksi silmäpusseista kannattaa päästä eroon?

Kun silmänympäryksissä tapahtuu muutoksia, vaikuttaa se nopeasti itseluottamukseen, sillä silmät vetävät katseen puoleensa välittömästi. Voit tuntea olosi rupsahtaneeksi, ja pelätä muiden pitävän sinua rättiväsyneenä. Älä huoli, silmäpusseista voi päästä eroon nopeasti ja ilman kalliita voiteita tai hoitoja. Tämän artikkelin ohjeilla voit häivyttää silmäpusseja luonnollisin keinoin.

Syö vihanneksia illalliseksi ja vältä suolaa päästäksesi eroon silmäpusseista

Some figure

Suurin osa kasviksista toimii diureetteina eli nesteen poistajina; ne ehkäisevät nesteturvotusta kasvoilla, nilkoissa ja vatsan seudulla. On tärkeää välttää nesteiden kertymistä, mikäli kärsit näkyvistä silmäpusseista.

Poista ylimääräinen suola ruokavaliostasi ja noudata vähäsuolaista ruokavaliota. Suola kerryttää helposti nesteitä kudoksiin ja johtaa turvotukseen. Vältä valmisruokia ja -kastikkeita, jotka sisältävät usein säilöntäaineena runsaasti suolaa, myös tietyt juustot ovat hyvin suolaisia. Valmista ruokasi alusta alkaen itse ja käytä maustamiseen vain pieni hyppysellinen merisuolaa. On erityisen tärkeää välttää suolaisia aterioita iltaisin, sillä aineenvaihdunnan hidastuessa suola aiheuttaa helposti sivuvaikutuksia.

Nuku oikeanlaisessa asennossa: pidä pää aina koholla muuhun vartaloon verrattuna

Some figure

Kohota pääsi muutama sentti muuta kehoa korkeammalle, näin varmistat nesteiden ja muiden yhdisteiden vapaan kierron, eikä nesteitä pääse pakkautumaan kasvojen kudoksiin. Älä nuku mahallasi, sillä tämä voi johtaa turvotukseen. 

Pese kasvot kylmällä vedellä aamuisin

Jos et ole nukkunut hyvin, näkyy se kasvoiltasi seuraavana aamuna. Pirskottele kylmää vettä kasvoille ja etenkin silmien iholle ja taputtele kasvot kuivaksi – älä hankaa ihoa tai käytä lämmintä vettä, sillä tämä voi pahentaa turvotusta. Alhainen lämpötila supistaa verisuonia ja ehkäisee ärsytystä ja turvotusta.

Juo riittävästi vettä päivän aikana

Silmäpussit johtuvat pitkälti nesteiden kertymisestä, joten on tärkeää pyrkiä poistamaan näitä nesteitä kudoksista. Usko tai älä, mutta lisänesteiden nauttiminen poistaa haitallisia nesteitä kudoksista ja huuhtoo ne pois.

Juo siis paljon vettä päivän aikana (vähintään 2 litraa) ja voit heittää hyvästit silmäpusseille. Jos vesi ei maistu, makeuta se appelsiinilla tai sitruunalla, tai yrtein ja tuorein marjoin. Voit myös nauttia enemmän tuorepuristettua mehua ja teejuomia. Vältä kuitenkin liiallista kofeiinia.

Kiinnostuitko makuvesistä? Lue: 8 kotitekoista vitamiinivettä

Käytä kamomillaa silmäluomilla

Kamomilla on luonnollinen tuote, jota voidaan käyttää monin eri tavoin. Sillä on antibioottinen, puhdistava vaikutus ja se on tehokas tulehdusta hillitsevä aines. Kamomilla rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa, ja se soveltuu ihanteellisesti silmäpussien poistamiseen.

Tee näin:

  • Valmista kupillinen rentouttavaa kamomillateetä ja kun teestä on jäljellä enää muutama jäähtynyt siemaus, kasta kaksi vanulappua teehen ja aseta ne silmille.
  • Anna teen vaikuttaa silmillä 5-10 minuuttia. Kasvosi hehkuvat hoidon jälkeen varmasti.

Suositeltua lukemista: Nämä teet auttavat ruoansulatusongelmiin

Uusiokäytä teepussit päästäksesi eroon silmäpusseista

Some figure

Aivan kuten edellisessä esimerkissä, voit hyödyntää teetä silmäpussien hoidossa. Voit käyttää tähän mitä tahansa teepusseja, kunhan niitä on kaksi. Tee näin:

  • Kun tee on valmis, aseta kaksi käyttämääsi pussia jääkaappiin ja anna niiden jäähtyä.
  • Kun olet varma siitä, että pussit ovat jäähtyneet kunnolla, aseta ne silmille muutamaksi minuutiksi kuvan osoittamalla tavalla. Asetu makuulle ja rentoudu.
  • Poista pussit ja huomaat heti, miten kirkkaalta ja hyvinvoivalta iho näyttää.

Klassinen kurkkuhoito

Kurkkuviipaleet ovat ikivanha ja lyömätön keino silmäpussien hoitoon. Kurkku sisältää runsaasti kosteuttavaa vettä ja rauhoittavia ainesosia. On tärkeää käyttää viileitä kurkkuviipaleita.

  • Poistaaksesi silmäpussit kymmenessä minuutissa, sinun tulee vain leikata pari paksua siivua kurkusta ja asettaa ne jääkaappiin viilenemään.
  • Kun viipaleet ovat viilenneet, aseta ne silmille 5-10 minuutin ajaksi.

Kasvosi saavat raikkaan, heleän ilmeen ja pussien turvotus laskee. Tunnet olosi taas viehättäväksi ja energiseksi.

Tämän artikkelin vinkit auttavat ehkäisemään myös tummia silmänalusia – ongelma, joka on yleinen etenkin kiireisillä ihmisillä.

Noudata näitä ohjeita ja saat tuloksia nopeasti. Nämä luonnolliset hoitokeinot eivät sisällä haitallisia tai ärsyttäviä kemikaaleja, eikä sinun tarvitse tuhlata rahaa kalliisiin hoitoihin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Allevato, M. A. (2007). Ojeras. Act. Terap. Dermatol., 30, 202–209.
Manejos de las ojeras ¿ Admirarlas o tratarlas ? Ojeras. (n.d.).
4 secretos para eliminar las ojeras. (n.d.), 30.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.