Mitkä ovat kuntopyörän edut?

Aerobinen liikunta lisää keuhkojen ja sydämen kapasiteettia, kun liikunta on säännöllistä. Tämä on yksi kuntopyörän suurista eduista. Lue lisää täältä.
Mitkä ovat kuntopyörän edut?
Leidy Mora Molina

Tarkistanut ja hyväksynyt: sairaanhoitaja Leidy Mora Molina.

Viimeisin päivitys: 03 huhtikuuta, 2023

Jos olet päättänyt, että on aika alkaa treenata, suosittelemme tutustumaan kuntopyörän etuihin. Voit käyttää sitä joko kotonasi tai mennä kuntosalille.

Kuntopyörä toimii simulaattorina, koska se toistaa tavallisen pyörän toimintaa, mutta ilman tarvetta liikkua eteenpäin. Yleensä se vahvistaa jalkoja, polttaa kaloreita, pudottaa painoa, parantaa sydän- ja verenkiertojärjestelmää ja pitää muutenkin kropan kunnossa.

Kuntopyörän edut keholle

Ihannetapauksessa sinun tulisi aloittaa 20 minuutin kuntopyöräharjoittelulla 3-6 kertaa viikossa. Lisää asteittain 5 minuuttia, kunnes saavutat ihanteellisen 40-60 minuutin kokonaiskeston.

Jos harjoittelet tunnin ajan, voit polttaa noin 500 kaloria. Tämä on painava syy tutustua kuntopyörän etuihin.

1. Joustavuus

Pyörällä on kyky mukautua fyysisiin ominaisuuksiisi. Jos olet aloittelija, huomaat, että on olemassa yksinkertaisia rutiineja, joilla voit aloittaa.

Jos vastustasosi taas on korkeampi, voit säätää sen kehosi vaatimuksiin. Pyörästä löytyy monta eri nopeutta ja vastusta.

Kuntopyörän edut.
Tämän laitteen suuri etu on, että se mahdollistaa harjoittelun kotona ja tarjoaa siten mukavuutta.

2. Positiivinen energia

Jos harrastat kuntopyöräilyä säännöllisesti, saat paljon itseluottamusta. Se auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa ja sitä kautta vapauttamaan hormoneja, kuten endorfiineja ja serotoniinia.

3. Mukavuus

Jos olet liian kiireinen tai et löydä mitään, mikä motivoisi sinua käymään kuntosalilla, on helppo hankkia kuntopyörä ja käyttää sitä kotona. Kotona voit tehdä rutiineja katsellessasi sarjoja tai kuuntelemalla suosikkimusiikkiasi.

4. Ei ikärajaa

Ikä ei ole rajoituksena kuntopyörällä treenatessa, sillä tässä on rutiineja, jotka mukautuvat jokaiseen ikään. Tärkeintä on tunnistaa kehosi ominaisuudet ja mukauttaa ne laitteeseen.

5. Vähentää kehon epämukavia tiloja

Kuntopyörää käytettäessä keho saa lisää vastustuskykyä ja voimaa. Istumapainotteisella elintavalla on kielteisiä seurauksia, kuten lihaskrampit ja alaselkäkipu. Huomaat, kuinka säännöllinen harjoittelu vähentää epämukavuutta ja loukkaantumisten todennäköisyyttä.

6. Painonpudotus

Kuntopyörä auttaa sinua polttamaan paljon kaloreita ja laihtumaan. Vartalosi kiinteytyy ja vahvistat alaraajojen lihaksia.

Kun pystyt työskentelemään 60 minuuttia laitteella, poltat jopa 500 kaloria. Muista, että monipuolisen ja terveellisen ruokavalion tulisi olla mukana tämän edun saamiseksi.

7. Vahva sydän

Kuntopyörän etuihin kuuluu sydän- ja verisuonijärjestelmän vahvistuminen. Tavoitteena on kehittää sydämen toimintakykyä samalla, kun verenpaine pysyy tasapainossa. Parasta on, että tämä pyörä vähentää mahdollisuuksiasi saada aivohalvaus.

8. Vahvat nivelet

Säännöllinen polkeminen edistää ruston, luiden päitä peittävien kiinteiden, mutta joustavien kudosten venymistä. Ajan myötä tällainen venytys saa nivelesi vahvistumaan, pysymään suojattuina ja terveinä.

Muista oikea asento kun kuntopyöräilet, sillä muuten et tule saamaan tätä etua.

Polven nyrjähdys.
Toipumisvaiheessa olevat polvivammaiset voivat käyttää pyörää kuntoutukseen.

Tee ostoksessa oikea valinta, niin saat kaikki kuntopyörän edut

Kuntopyörien laajasta mallivalikoimasta erottuu kaksi. On matala malli, joka tuo kehon lähemmäs maata. Istuin muotoutuu alaselän ympärille ja polkimet ovat edessä. Poljet melko avoimissa kaarissa ja eteenpäin.

Toinen vaihtoehto on pystypyörä. Se on eniten käytetty, koska sen avulla voit mukauttaa istuimen haluamaasi korkeuteen.

Myös käyttötiheys kannattaa ottaa huomioon, sillä jos aiot tehdä perusharjoituksia, niin yksinkertainen malli palvelee sinua. Mutta jos haluat mennä vähän pidemmälle kuntopyörän kanssa, valitse monipuolisempi, sellainen, joka sisältää digitaalisia ohjelmia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Carmichael, C., & Burke, E. (2006). BICICLETA. Salud y ejercicio (Vol. 1). Editorial Paidotribo. https://books.google.com/books?hl=es&lr=&id=v4wfwZJzE30C&oi=fnd&pg=PA1&dq=Burke+E,+Carmichael+C.+Bicicleta,+salud+y+ejercicio.+Tercera+edici%C3%B3n.+Espa%C3%B1a:+Editorial+Paidotribo%3B+2004.&ots=rMvyNPKGpt&sig=hYidu33dwNmFH7GvwgU_HAW1dME
  • Lee, C. W., & Cho, G. H. (2014). Effect of stationary cycle exercise on gait and balance of elderly women. Journal of physical therapy science26(3), 431-433. https://www.jstage.jst.go.jp/article/jpts/26/3/26_jpts-2013-403/_article/-char/ja/
  • Poveda Suárez, N. E. (2016). Bicicleta estática ergonómica para aplicación de la actividad deportiva en el gimnasio de la Escuela Superior Politécnica del Chimborazo (Master’s thesis, Riobamba: Universidad Nacional de Chimborazo, 2016.). http://dspace.unach.edu.ec/handle/51000/3163
  • Spencer-Gardner, L., Eischen, J. J., Levy, B. A., Sierra, R. J., Engasser, W. M., & Krych, A. J. (2014). A comprehensive five-phase rehabilitation programme after hip arthroscopy for femoroacetabular impingement. Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy22, 848-859. https://link.springer.com/article/10.1007/s00167-013-2664-z

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.