Mitkä ovat fytoterapian hyödyt?

Fytoterapiaa käytetään nykyään laajalti lieviin vaivoihin, sillä ihmiset yrittävät välttää liiallista lääkkeiden syöntiä. Tutustutaanpa tarkemmin fytoterapian hyötyihin!
Mitkä ovat fytoterapian hyödyt?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Fytoterapia eli kasvilääkintä on tärkeä aihe, sillä yhä useampi ihminen etsii nykyään keinoja hoitaa vaivojaan täysin luonnollisilla tuotteilla. Kasvit ovat tietenkin iso osa tätä. Mitkä siis ovat fytoterapian hyödyt?

Esimerkiksi kasvihaudukkeen juominen saattaa parantaa ruoansulatusta, lievittää nesteturvotusta tai jopa rauhoittaa kovan vatsakivun. Kuten näet, fytoterapia on varmaankin jo läsnä elämässäsi.

Mitä fytoterapia on?

Kuten artikkeli “Origins and situation of phytotherapy in Chileosoittaa, fytoterapia on kasvien käyttöä lääkinnällisiin ja terapeuttisiin tarkoituksiin.

Tämä kasviperäisten tuotteiden käyttö on nykyään melko suosittua, koska niillä ei ole paljon sivuvaikutuksia ja koska kestävä kehitys on saamassa yhä suurempaa jalansijaa.

Fytoterapia on kasvien käyttöä terapeuttisiin tarkoituksiin

Aromaterapia, homeopatia ja Bachin kukkaterapia kaikki ovat fytoterapian osa-alueita.

Fytoterapian hyödyt

Bachin kukat ovat yksi fytoterapian muoto. Nämä kasviuutteet hoitavat tehokkaasti esimerkiksi stressiä, kertoo artikkeli Effectiveness of Bach’s floral therapy against the academic stress in first-year Stomatology students.

Kuten voit nähdä, fytoterapialla on monia hyötyjä. Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin niihin kaikkiin sekä siihen, kuinka siitä voi olla apua juuri omiin tarpeisiisi.

Fytoterapia ei sisällä vaarallisia kemikaaleja

Luontaistuotteiden etsimisen tarkoituksena on välttää liiallista lääkkeiden käyttöä lievien sairauksien hoitamisessa. Ne ovat keholle paljon hellävaraisempia. Itselääkintä ei koskaan ole hyvä idea, mutta fytoterapian aloittaminen kannattaa.

Fytoterapia on taloudellinen vaihtoehto

Kaikki tietävät, mitä yskänlääke maksaa apteekissa. Miksi et valitsisi sen sijaan inkiväärihauduketta, joka myös voi rauhoittaa epämukavaa oloa tehokkaasti? Fytoterapia on monesti paljon taloudellisempi vaihtoehto ja kaikkien saatavilla. Sinun täytyy vain tietää mitä tarvitset vaivasi hoitoon.

Ei juuri sivuvaikutuksia

Tämä kolmas hyöty on syy siihen, miksi monet lääkärit suosittelevat fytoterapiaa syöpähoitoa läpikäyville ihmisille hoitojen oheen. Se voi nimittäin auttaa vähentämään hoitojen aiheuttamaa pahoinvointia sekä parantamaan oloa ja mielialaa, erityisesti mitä tulee sairauden käsittelyyn.

Fytoterapiakasveja on saatavilla kapselien, voiteiden ja eteeristen öljyjen muodossa. Kuuntele aina lääkärisi mielipidettä, sillä lääkäri voi auttaa valitsemaan kaikkein tehokkaimman menetelmän juuri sinun tilanteeseesi. Älä käytä mitään ennen lääkärin mielipidettä.

Fytoterapian hyödyt uusissa hoidoissa

Kasveja käytetään monissa lääkehoidoissa

Kasveilla on monia hyvin tunnettuja ominaisuuksia, joiden vuoksi ne ovat ihanteellinen vaihtoehto kaikenlaisten sairauksien hoitoon.

Vaikka luontaishoitoja ja lääkkeitä pidetään usein omina kategorioinaan, monet uusista lääkehoidoista pitävät nykyään sisällään aromaattisia ja lääkinnällisiä kasveja. Niiden monet terveyshyödyt ovat siis tosiasia, kun niitä käytetään tieteessäkin.

Kasvien kasvattaminen itse

Voit kääntyä tiettyjen yritysten puoleen löytääksesi oikeat ainekset, jotka auttavat sinua saamaan sen mitä tarvitset hyötyäksesi fytoterapiasta. Vaihtoehtona on tietysti myös aina kasvattaa kasvit itse.

Kun kasvatat kasvit itse, sinulla on kaikki mitä tarvitset valmistaaksesi eteerisiä öljyjä aromaterapiaa varten. Se voi tuntua vaikealta, mutta se vaatii vain vähän harjoittelua. Mieti kaikkia sen tuomia mahdollisuuksia: säästät rahaa ja sinulla on käytössäsi aina sellaista öljyä kuin tarvitset.

Nyt kun tunnet fytoterapian hyödyt, miksi et kokeilisi sitä? Näin voisit ehkä lakata syömästä niin paljon lääkkeitä esimerkiksi närästykseen, flunssaan tai muihin lieviin vaivoihin. Älä suotta epäröi, vaan anna lääkekasveille mahdollisuus.

Tulet yllättymään niiden kyvystä parantaa oloa tai lievittää kipua ilman sivuvaikutuksia. Moni ihminen hyödyntää fytoterapiaa ja saa sillä erittäin hyviä tuloksia.

Aloita yksinkertaisella reseptillä, esimerkiksi valmistamalla jokin omavalintainen eteerinen öljy. Joka tapauksessa voit aina hankkia vaikka Bachin kukkia stressin tai ahdistuksen hoitoon. Testaa niiden hyötyjä!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gallegos-Zurita, Maritza. (2016). Las plantas medicinales: principal alternativa para el cuidado de la salud, en la población rural de Babahoyo, Ecuador. Anales de la Facultad de Medicina77(4), 327-332. Recuperado en 05 de julio de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832016000400002&lng=es&tlng=es.
  • Zambrana Álvarez, Teresita. (2005). Beneficios de la fitoterapia. Revista Cubana de Plantas Medicinales10(2) Recuperado en 05 de julio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962005000200001&lng=es&tlng=es.
  • AVELLO L, MARCIA, & CISTERNAS F, ISABEL. (2010). Fitoterapia, sus orígenes, características y situación en Chile. Revista médica de Chile138(10), 1288-1293. https://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872010001100014
  • Estrategia de la OMS sobre medicina tradicional 2014-2023. Organización Mundial de la Salud. https://www.who.int/topics/traditional_medicine/WHO-strategy/es/.
  • Maceo Palacio, Omar, Ramos Guevara, Kenia, Maceo Palacio, Alberto, Morales Blanco, Ileana, & Maceo Palacio, Maricel. (2013). Eficacia de la terapia floral de Bach contra el estrés académico en estudiantes de primer año de estomatología. MEDISAN17(9), 4064-4072. Recuperado en 20 de junio de 2020, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1029-30192013000900002&lng=es&tlng=es.
  • Pabón, Ludy C y Rodríguez, Martha F y Hernández-Rodríguez, Patricia (2017). Plantas medicinales que se comercializan en Bogotá (Colombia) para el tratamiento de enfermedades infecciosas. Boletín Latinoamericano y del Caribe de Plantas Medicinales y Aromáticas, 16 (6), 529-546. [Fecha de consulta 20 de junio de 2020]. ISSN: 0717-7917. Disponible en: https://www.redalyc.org/pdf/856/85653615002.pdf.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.