Miten silikoni poistetaan lasista ja muilta pinnoilta

Silikoni on yksi yleisimmin käytetyistä liimoista. Opi puhdistamaan rumat silikonijäämät ikkunoista ja kodin tavaroista.
Miten silikoni poistetaan lasista ja muilta pinnoilta
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto.

Viimeisin päivitys: 24 toukokuuta, 2023

Kun kodin korjaushankkeet on saatu päätökseen, käytetyistä materiaaleista jää usein jälkiä. Näistä jäljistä kannattaa pyrkiä eroon, jotta et pilaa työn esteettisyyttä. Siksi kerromme tässä artikkelissa, miten silikoni poistetaan lasista ja muilta kodin pinnoilta.

Jäljelle jääneen tiivisteen poistaminen ehkäisee myös tapaturmia, varsinkin jos perheessä on pieniä lapsia, jotka voivat laittaa sitä suuhunsa. Silikoni nimittäin sisältää metanolia, joka on voimakas myrkky.

Miksi silikonia käytetään kodin korjauksissa?

Silikonin käytännöllisyys tekee siitä yhden suosituimmista liimoista kodin pikku korjauksissa. Lisäksi tämä liima erottuu edukseen monien toimintojensa ansiosta: se tiivistää, liimaa ja eristää.

Ongelma syntyy, kun silikonia pääsee ei-toivottuihin kohtiin, kuten ikkunaan, puupinnoille, kankaille ja jopa iholle. Ihanteellisinta olisi suojata tai peittää alueet, joiden lähellä työskentelet, sekä käyttää käsineitä.

Jos vahinko on kuitenkin käynyt, käsittele se ennen kuin se kuivuu, sillä myöhemmin silikoni on vaikeampi poistaa.

Miten silikoni poistetaan lasista?

On olemassa useampi tapa poistaa silikoni lasista. Turvallisuuden vuoksi operaation aikana on parasta käyttää käsineitä, suojanaamaria ja suojalaseja sekä tuulettaa huone.

1. Terää käyttäen

  1. Työnnä terä, kuten veitsi tai ruuvimeisseli, silikonin alle. Tarkoituksena on saada kerrostumaa rikkoutumaan niin paljon kuin mahdollista.
  2. Levitä liiman irrotusainetta irrottamisen lopussa. Kunnioita valmistajan ilmoittamaa odotusaikaa, mikä on yleensä noin 5 minuuttia.
  3. Kaavi pehmenneet jäämät pois lastalla.
  4. Puhdista pesuaineella. Sekoita saippuaa lämpimään veteen ja hankaa sienellä.
Silikonipyssy.
Silikonipistoolit ovat erittäin hyödyllisiä, mutta huolimattomuus voi aiheuttaa roiskeita alueille, joihin emme sitä haluaisi.

2. Lämmin vesi ja alkoholi

Hiero kostealla liinalla tiivistetahraa ja yritä pehmentää sitä. Työnnä muutaman minuutin kuluttua muovikorttia tai lastaa silikonin alle poistaaksesi irronneet jäänteet. Kasta liina lämpimään veteen, jossa on alkoholia, ja puhdista sillä pinta.

3. Valkaisuaine tai kloori

Hankaa silikonia valkaisuaineella tai kloorilla. Jos silikoni on tarttunut esimerkiksi ikkunaan, se homehtuu ajan myötä. Estä se käyttämällä tätä menetelmää.

4. Liuotin

Levitä liuotinta eli tinneriä ja odota , että silikoni irtoaa. Nopeutat prosessia, jos raaputat aluetta kostealla liinalla.

Älä unohda käyttää suojavarusteita, kun käsittelet tinneriä. Tämä on yksinkertaisin menetelmä, mutta aineen käsittely vaatii äärimmäistä varovaisuutta.

Miten silikoni poistetaan käsistä?

Kun käsittelet tällaista liimaa ilman käsineitä, se tarttuu hyvin todennäköisesti käsiisi. Miten se poistetaan?

  1. Hiero välittömästi käsiä muovipussin sisällä irrottaaksesi silikonia mahdollisimman paljon.
  2. Suihkuta alkoholia käsiin ja jatka hieromista.
  3. Pese lopuksi saippualla ja vedellä.
Silikoni poistetaan käsistä saippualla.
Älä anna ajan kulua, jos käsissäsi on silikonia. Mitä nopeammin poistat sen, sitä vähemmän ongelmia siitä aiheutuu.

Miten silikoni poistetaan keraamisista laatoista?

Ylimääräisen silikonin poistaminen keraamisista laatoista on välttämätöntä, jotta estetään homeen muodostuminen ja jotta tila näyttää hyvältä.

Poista ensin suurin osa kostutetulla partaterällä. Loppu silikoni irtoaa nopeasti, jos levität siihen jauhon ja veden seosta. Odota, että se kuivuu, ja silikonijäämät tarttuvat siihen. Kaada vettä päälle, ja niin saat poistettua jäljellä olevan silikonin.

Liuotinaineiden riskit silikonin irrottamisessa

Jos käytät helpointa ja nopeinta tapaa eli liuotinta, sinun on ehdottomasti oltava tarkkana ja suojata itsesi hyvin, jotta ainetta ei pääse iholle. Yhdysvaltain taudintorjuntakeskus (CDC) suosittelee henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttämistä, jos kemikaalien käyttö on väistämätöntä, mukaan lukien silikoni.

Ihokosketus voi aiheuttaa tilapäisiä tai pysyviä vaurioita. Vaikutukset voivat vaihdella kuivasta tai halkeilevasta ihosta värimuutoksiin ja haavoihin. Meksikon kansallisen autonomisen yliopiston kemian instituutti nostaa ihotulehduksen yhdeksi yleisimmistä terveysriskeistä, jotka liittyvät kosketukseen liuottimien kanssa. He lisäävät, että iho tulee alttiiksi infektioille ja allergisille reaktioille.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka toteuttaa edullinen sisustus keittiössä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka toteuttaa edullinen sisustus keittiössä

Ei väliä, vaikka budjettisi olisikin pieni! Tänään annamme vinkkejä siihen, kuinka toteuttaa edullinen, uusi sisustus keittiössä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.