Mitä on visagismi?

Visagismista on tullut tärkeä osa täydellisen meikin saavuttamista. Mistä tässä tekniikassa on kyse? Ota selvää lukemalla tämä artikkeli!
Mitä on visagismi?

Viimeisin päivitys: 01 tammikuuta, 2023

Visagismi on keksitty termistä “visage“, joka tulee ranskasta ja tarkoittaa “kasvoja“, kun taas latinalainen jälkiliite “ismo” tarkoittaa “oppia“. Pohjimmiltaan voimme sanoa, että visagismi perustuu kasvojen yksityiskohtaiseen tutkimukseen, jonka tarkoituksena on löytää sen vahvuudet ja korostaa niitä meikillä.

Se on muotimaailmassa laajalti käytetty tekniikka, sillä sen avulla jokainen voi käyttää itselleen parhaiten sopivia vaatteita, muokata hiustyyliään oman fysiognomian mukaisesti ja meikata tavalla, joka korostaa henkilön parhaita puolia. Katsotaanpa tarkemmin mistä tässä tekniikassa on kyse.

Mitä on visagismi?

On olemassa yleisiä ominaisuuksia, jotka luokittelevat kasvot soikeiksi, pyöreiksi, neliömäisiksi ja niin edelleen. Tämä on visagismin perusta.

Tässä yhteydessä visagismia käytetään analysoimaan kasvojen jokaista komponenttia ja arvioimaan, kuinka niitä voitaisiin parantaa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämän tekniikan on keksinyt Claude Juillard ja sen tarkoituksena on tutkia kasvojen muotoja sekä mittasuhteita kokonaisuutena, jotta meikki voidaan persoonallistaa.

Sen tarkoituksena on korostaa jokaisen yksilön ominaisuuksia ja kauneutta. Siksi tekniikka sisältää silmät, kulmakarvat, ripset, nenän, poskipäät, suun, leuan sekä meikattavan henkilön hiukset ja vartalon.

visagismi
Visagismi ottaa huomioon kasvojen erityispiirteet. Näin ollen meikkiä voidaan käyttää korostamaan hyviä puolia ja häivyttämään ei-toivottuja piirteitä.

Visagismi ja kasvojen muodot

Kasvojen muoto voidaan luokitella useisiin luokkiin ottaen aina huomioon sen ominaisuudet. Kasvot voidaan myös jaetaan kolmeen eri vyöhykkeeseen:

  • Älyvyöhyke, joka mitataan hiusrajasta kulmakarvoihin, ts. otsa.
  • Tunnevyöhyke, joka ottaa huomioon etäisyyden kulmakarvoista nenän tyveen.
  • Herkkyysvyöhyke, joka ulottuu nenän tyvestä leukaan.

On tärkeää muistaa, että puhumme aina yleisellä tasolla ja että seuraavat luokitukset voivat vaihdella enemmän tai vähemmän.

Soikeat kasvot

Tämäntyyppiset kasvot ovat mittasuhteiltaan ihanteelliset. Monet alan ammattilaiset pyrkivät saavuttamaan tuloksen, joka jäljittelee tämäntyyppisiä kasvoja. Soikeille kasvoille sopivat kaikenlaiset meikit.

Pyöreät kasvot

Nimensä mukaisesti nämä kasvot muodostavat lähes täydellisen ympyrän, joka säteilee hellyyttä ja herkkyyttä. Meikkiä luodessa pyritään käyttämään tekniikoita, joiden avulla kasvot tuodaan lähemmäksi soikeita kasvoja. Tässä käytetään varjostusta ja korostusta. Pyöreitä kasvoja tulisi varjostaa ohimolta ja leusta. Samoin otsan ja silmien ulkoreunojen varjostuksessa on suositeltavaa käyttää tummempaa sävyä.

Neliönmuotoiset kasvot

Tässä tapauksessa henkilön leuka ja otsa ovat luonnostaan hyvin kulmikkaat. Ajatuksena on pehmentää näitä piirteitä levittämällä varjoja otsalle ja leualle. Keskitymme siis pehmentämään kasvojen kulmikkuutta. Meikin ulkoasun tulee olla pyöreä.

Pitkänomaiset kasvot

Näissä kasvoissa, joita kutsutaan myös suorakaiteen muotoisiksi kasvoiksi, on neliömäinen leuka ja ohimo. Lisäksi otsan ja leuan välinen etäisyys on merkittävä. Hyvän meikin tavoitteena on varjostaa ohimoita ja leukaa.

Kolmion muotoiset kasvot

Tässä leuka on selvästi otsaa leveämpi. Varjostusta käytetään usein leuan keskialueella ja otsan sivuilla. Vastaavasti alaleuan sivuja korostetaan ja poskipunaa lisätään ympyrämäisin liikkein poskipään yläosaan.

Käänteinen kolmio

Tämänkaltaisten kasvojen muoto on täysin päinvastainen: otsa on leveä, kun taas leuka on kapeampi. Tässä tapauksessa kulmakarvoja korostetaan ja niille annetaan kaarimainen muoto.

Kasvojen elementit ja visagismi

Kuten edellä mainittiin, kasvot koostuvat eri elementeistä, ja jokaisella niistä on omat ominaisuutensa.

Otsa

Otsa voi olla leveä tai kapea. Joka tapauksessa hiuksia käytetään otsan mittojen tasaamiseen. Jos otsa on korkea, sen peittämiseen käytetään otsatukkaa, joka peittää osan sen pinta-alasta.

Mitä tulee meikkiin, on suositeltavaa olla varovainen tähän kasvojen osaan levitettävän korostusaineen määrän kanssa. Tummempien sävyjen käyttäminen tällä alueella pienentää lasvojen mittasuhteita.

Päinvastoin, kapeaa otsaa on korostettava leveämmän illuusion luomiseksi. Vaaleammat sävyt ja ohuet kulmakarvat ovat myös hyvä tapa muokata otsan ilmettä sekä mittasuhteita.

Nenä

Tämä on yksi kiistanalaisimmista kasvojen elementeistä, koska valitettavasti kauneusstandardit luovat ihanteellisen nenän, joka todella harvoilla ihmisillä on luonnostaan. Mikäli sinulla on pieni nenä, käytä keskellä vaaleita sävyjä.

Henkilö, jolla on leveä nenä, tulisi varjostaa nenää kulmakarvoista nenän päähän. Aquiline-nenän osalta, joka kaartuu alaspäin, suositellaan varjostamaan nenän kärkeä.

Leuka

Joissakin leuoissa on syvennys, joka dominoi kasvojen yleisilmettä. Jos näin on, alueella voidaan käyttää tummempaa peitevoidetta. Toisaalta pitkänomaisissa kasvoissa, joissa on usein varsin kapea leuka, täytyy käyttää korostuskynää. Leveä leuka taas tarvitsee tummempia sävyjä tasoittaakseen kasvojen mittasuhteita.

visagismi
Visagismin periaatteiden soveltamiseksi kasvojen meikkaamisessa on otettava huomioon keskeiset elementit, kuten leuka, nenä ja otsa.

Visagismi ja sen merkitys meikin luomisessa

Monet saattavat ajatella, että visagismi vain yhtenäistää kasvojen tyylejä ja piirteitä ja että tämän vuoksi ihmisten yksilöllisyys katoaa. Tällä tekniikalla pyritään kuitenkin vain tutkimaan kasvoja yksityiskohtaisesti ja tarjoamaan henkilölle parhaiten sopivan meikin. Oletko valmis kokeilemaan yllä mainittuja vinkkejä?


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.