Mistä tiedät, että kyseessä on kestävä rakkaus?

Vaikka ajattelisitkin, että rakkaus riittää tekemään suhteesta kestävän, totuus asiasta on kuitenkin se, että lisäksi tarvitaan anteliaisuutta, hyväksyntää, kunnioitusta ja turvaa.
Mistä tiedät, että kyseessä on kestävä rakkaus?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jokainen haluaa löytää sellaisen rakkauden, joka on “se oikea”. Jokainen haluaa löytää sellaisen rakkauden, joka saa ihmisen loistamaan, kuten myös sellaisen suhteen, jossa ei ole tilaa epäilyksille. Ihmiset haluavat tietää, että he ovat sellaisen kumppanin kanssa, joka rakastaa ja kunnioittaa heitä. Mutta mistä tiedät, että kyseessä on kestävä rakkaus? Tähän aiheeseen perehdymme tässä artikkelissa.

Jotkut uskomukset saattavat saada tämän hyvin idealistisen rakkauskäsityksen monimutkaistumaan. Nämä saattavat saada aikaan hyvin vaikeita tilanteita, ja lisäksi ne laittavat meidät sellaisiin tilanteisiin, joista seurauksena on todella paljon kipua.

Yksi tälllaisista virheistä on sen uskominen, että tarvitaan vain rakkautta, ja että rakkaus yksinään saa suhteen kestämään. Tämä ei nimittäin ole totta. Tarvitaan nimittäin paljon muitakin aineksia, jotta kyseessä olisi menestyksekäs ja kestävä rakkaus.

Elämäni rakkaus on ehdoton ja antelias

 

Oikeanlainen rakkaus ei tuomitse.

Kyllä, on totta, että elämäsi suuren rakkauden tulee olla ehdotonta. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen ei koskaan tuomitse sinua. Elämäsi rakkaus ei tule satuttamaan sinua sanoillaan, ja hän käyttää niitä motivoidakseen sinua – ei hidastaakseen sinua.

Näin ei käy edes kaikkein huonoimpina hetkinä, ja tämä tarkoittaa niitä hetkiä, jotka tuovat esille huonoimmat puolesi, ja jotka saavat sinut kohdistamaan kaikki turhautumisesi ja inhosi siihen ihmiseen, joka rakastaa sinua kaikkein eniten.

Elämäsi rakkaus tulee pysymään rinnallasi kaikkien elämäsi jaksojen aikana huolimatta virheistäsi ja epäonnistumisistasi. Ennen kaikkea kuitenkin on tärkeää, että molemmilla teillä on sama suhde. Parisuhteessanne ei siis ole yhtä, joka antaa toiselle enemmän kuin toinen hänelle. Olet tietoinen siitä, että rakkaudessa anteliaisuus on hyvin tärkeää. Jos asia vähenee väsymyksen, tottumusten tai mukavuuden vuoksi, kaikki tulee olemaan turhaa.

Rakkaus on niin antelias, että se on aina valmis keksimään ratkaisuja niihin konflikteihin, jotka saavat ihmisen uupumaan. Jokaisessa suhteessa on erilaisuuksia, keskusteluja ja ongelmia. Nämä ovat asioita, joista täytyy puhua ja joista tulee neuvotella, jotta saataisin aikaiseksi ratkaisu.

Kommunikointi suhteessa on aivan ensiarvoisen tärkeä asia. Mikä tahansa voi tuhota sen, mitä on rakennettu. Tämä käsittää ne asiat, jotka pidät sisälläsi – ne, joita et sano silloin, kun sinun pitäisi, ja jotka saattavat päästä ulos paljon myöhemmin ja sitten tuhota suhteenne.

Kaikken tärkein asia on tämä: jos se tuottaa kärsimystä, se ei ole rakkautta

 

Oikea ja kestävä rakkaus ei aiheuta kärsimystä.
Sinun tulee ymmärtää, että elämäsi rakkaus ei tule saamaan aikaan kärsimystä. Joskus kuitenkin, johtuen liikkeestä ja sokeudesta, saatat antaa tämän tapahtua. Sitten väität, että “tämä johtuu siitä, että hän rakastaa minua niin suunnattomasti”.

Mutta muista, että kuka tahansa, joka rakastaa sinua, ei tule manipuloimaan sinua päähänpistojensa vuoksi. Hän ei tule saamaan oloasi tuntumaan oloasi alistuvaksi. Hän ei käytä sinua saadakseen omaa hyötyä, ikään kuin sinulla ei olisi ollenkaan arvoa.

Hän ei myöskään tule valehtelemaan sinulle. Kuten jo sanoimmekin, viestintä on tärkeää, ja sen ohella ovat tärkeitä myös vilpittömyys, ymmärrys ja kunnioitus.

Tällä tavalla kestävä rakkaus on sinulle tukena. Sen ohella turvallisuudentunteesi kasvaa. Pelko, epäilys ja epävarmuudet eivät ole olemassa tässä suhteessa. Jos ne ilmaantuvat, syynä saattaa olla se, että elämäsi rakkaus ei vielä ole tullut eteesi.

Tämän kaiken vuoksi on tärkeää, että avaat silmäsi. Älä anna itsesi lähteä epärealististen odotusten matkaan. Ole tietoinen itsekkäistä asenteista, jotka satuttavat enemmän kuin miltä vaikuttaa.

Kestävä rakkaus rakennetaan pikkuhiljaa

 

Kestävä rakkaus rakentuu vähitellen.

Joskus kriisit tapahtuvat erilaisten asioiden vuoksi. Tässä saattaa olla kyseessä seksi, parisuhteen kipinän poissaolo tai vaikkapa turhautuminen muutokseen.

Tämä on normaalia. Rakastuminen on vaihe, joka saa perhoset ilmaantumaan vatsaan. Se myös tekee ihmisestä hyvin aktiivisen. Kun se menee ohitse, tulet olemaan rennommassa suhteessa, joka on paljon rauhallisempi, ja epäilemättä kaikki on muuttunut.

On tarpeen arvioida tätä tilannetta. Älä aloita syyttelyä, sillä suhteessa kumpikin osapuoli muuttuu. Rakkaudesta tulee kypsempi, mutta se ei kuitenkaan muutu huonommaksi. Kyseessä on itse asiassa aivan tämän vastakohta.

Kestävä rakkaus on sellainen, jossa nautitaan kaikista suhteen vaiheista. Ihmiset, jotka rakastavat, viestivät toisilleen sekä tietävät kuinka nauttia siitä henkilöstä, joka rinnalla on.

Joskus me haluamme kaiken menevän nopeasti, ja tämä saattaa saada aikaan sitä, että silmille laitetaan vaaleanpunaiset lasit. Kypsässä rakkaudessa on tarpeen mennä hitaasti ja rauhallisesti. Tulisi nauttia jokaisesta hetkestä. Tämä on elämäsi kestävä rakkaus.

Rakkaus ja rakastuneena oleminen voivat sekoittua, ja tuloksena voi olla epäilystä siitä, onko todella syytä uskoa, että kyseessä on se elämän suuri rakkaus. Erota nämä kaksi asiaa, ja pidä mielessäsi, että rakkaus on välttämätöntä, jotta voisit nauttia täysipainoisesta parisuhteesta.

Artikkelin kuvat ovat taiteilija Ofra Amitin maalaamia.

Pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Beauregard, M., Courtemanche, J., Paquette, V., & St-Pierre, É. L. (2009). The neural basis of unconditional love. Psychiatry Research – Neuroimaging. https://doi.org/10.1016/j.pscychresns.2008.11.003
  • Bonilla-Algovia, Enrique & Rivas-Rivero, Esther. (2018). Mitos del amor romántico en una muestra de futuros y futuras docentes || Romantic love myths in a sample of trainee teachers. Revista de Estudios e Investigación en Psicología y Educación. 5. 113. 10.17979/reipe.2018.5.2.3624.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.