Miksi rintoihini koskee ja niitä polttaa?

Rintojen kipu ja polttava tunne voi johtua useista eri syistä. Sulkeaksesi pois mahdolliset vakavammat terveyshaitat sinun tulisi käydä lääkärillä. Tässä artikkelissa kerromme kuitenkin mahdollisista syistä, jotka voivat aiheuttaa tämän epämukavuuden tunteen rinnoissa. Rintojen kipuun ja polttavaan tunteeseen voi olla syynä hormonit, kasvu tai allergiat.

Kerromme myös muutamista luonnonmukaisista hoitokeinoista ja luonnonlääkekasveista, joiden avulla voit yksinkertaisesti hoitaa itseäsi ilman riskejä sivuvaikutuksista.

Lihaskipu

Toisinaan naisten kärsiessä rintojen kivusta, todellisuudessa kipu onkin itse asiassa lihaksessa. Tätä esiintyy etenkin nuorilla tytöillä, mutta se ei suinkaan ole ainoastaan tämän ikäluokan ongelma, vaan tätä voi tapahtua missä iässä tahansa.

Kipu voi johtua esimerkiksi liikunnallisesta lihasharjoituksista rintakentän alueella. Nuorilla tytöillä kipu voi johtua myös siitä, että ne ovat vielä kehitysvaiheessa, ja kasvaessaan rinnat voivat aiheuttaa epämukavuutta.

Lääkärin tulisi olla se henkilö, joka sulkee pois kaikki muut terveysongelmat. Jos lääkäri vahvistavaa sen, että kipu liikunnasta johtuvaa, voit sisältää luonnonmukaista magnesium -lisää ruokavalioon.

Polttava tunne

Polttava tunne rinnoissa voi johtua allergisesta reaktiosta esimerkiksi tiettyihin vaatteiden pesuaineisiin, deodorantteihin, tai muihin tuotteisiin jotka ovat suorassa kosketuksessa ihoon. Siksi kannattaa ensin miettiä mitä tuotteita olet käyttänyt, ja etsiä sitten luonnollisempia ja hellävaraisempia vaihtoehtoja.

Suosittelemme käyttämään luonnonmukaista vaatteidenpesuainetta ja alkoholittomia deodorantteja. Jos tunnet edelleen poltetta, voit käyttää aloe veraa rauhoittamaan sitä.

 Aloe-vera

Kuiva iho

Ihosi on alttiimpi tällaisille ongelmille jos se on hyvin kuiva. Tästä syystä suosittelemme kosteuttamaan ihoa, etenkin nännien alueilla, jonkinlaisella kasvisöljyllä, kosteusvoiteella tai karitevoilla. Varmista että kyseessä on luonnonmukainen tuote, joka ei aiheuta allergiaa.

Kuukautisia ennen

Polttava tunne tai kipu aina ennen kuukautisia on varma merkki hormonaalisista ongelmista. Tässä tapauksessa puhu gynekologisi kanssa, joka osaa antaa oikean diagnoosin sen mukaan mitä oireita sinulla on.

Sellaiset luonnonlääkkeet kuten helokkiöljy, siveydenpuun marjat, väinönputki, perulainen ginseng ja salvia  kannattaa pitää mielessä.

Raskauden aikana

Yksi raskauden ensimmäisistä oireista on kipu ja polttava tunne rinnoissa, mistä syystä sinun tulisikin selvittää raskauden mahdollisuus. Tämä johtuu veren lisääntyneestä kierrosta rintojen alueella, etenkin nännien alueella, ja kun elimistösi tottuu tähän tunteeseen, epämukavuuden tunteella on taipumus heikentyä.

Voit rauhoittaa epämukavaa tunnetta tekemällä uutetta kehäkukkatiivisteestä ja levittää sitä rintakehälle.

raskaus-1

Rintatulehdus

Jos tunnet kipua ja polttoa imetyksen aikana, on hyvin mahdollista, että sinulla on rintatulehdus, toisin sanoen mastiitti. Rintatulehduksessa rintarauhanen on tulehtunut ja sen muita oireita on kuume ja väsymys.

Voit hoitaa rintatulehdusta valmistamalla uutteen timjamitiivisteestä ja levittämällä sitä päivittäin nänneille ja niiden ympärille vaikkapa vanulappua apuna käyttäen. Anna uutteen kuivua iholle. Voit myös ottaa C-vitamiinia ja kittivahapohjaisia lisiä.

Rintasyövän ehkäisy ja estäminen

Ei välttämättä pidä hätääntyä, mutta mikäli sinulla on jatkuvaa rintojen kipua ja polttoa ilman näennäistä syytä, olisi syytä ottaa yhteys lääkäriin, jotta voit sulkea pois syövän mahdollisuuden.

Voit myös tehdä omatoimisen rintojen tutkinnan. Seiso peilin edessä ja tunnustele koko rintojen alue, hitaasti, syvään ja pyörivin liikkein tunnustellen. Pyri kattamaan rintojen alue kokonaisuudessaan kainaloja unohtamatta. Tee sama molemmille rinnoille. Jos havaitset pallomaisia tai muita kummallisia muotoja, ota yhteys lääkäriin välittömästi mahdollisen sairauden pois sulkemiseksi.

Toinen rintasyövän merkki on nännistä erittyvä neste, joka on veren värinen tai keltainen. Tämän pitäisi olla hälytysmerkki.

Kuvat – itmpa ja ilyoungko

Kategoriat: Kauneus Tags:
UUTISIA VERKOSSA