Liikuntalajeja miehen sukupuolielämän parantamiseen
Miehen sukupuolielämään vaikuttavat erilaiset sisäiset ja ulkoiset tekijät. Hallittavissa olevista tekijöistä testosteronilla on kuitenkin neurologinen tehtävä.
Mainittu hormoni säätelee erilaisia aineita, joilla voi myös olla suora vaikutus henkilön energisyyteen, kolesteroliin sekä luiden ja lihasmassan tilaan. Näistä hyödyistä nauttiminen edellyttää kuitenkin sitä, että kyseinen hormoni on sopivalla tasolla. Vaikka testosteronitasoon voidaan vaikuttaa eri tavoin, liikunta on yksi tehokkaimmista keinoista lisätä testosteronia. Täältä löydät liikuntalajeja miehen sukupuolielämän parantamiseen.
Mitä on testosteroni ja mihin se vaikuttaa?
Testosteroni on steroidinen sukupuolihormoni, jota on kaikilla nisäkkäillä ja muillakin eläimillä. Ihmisillä sitä on sekä miehillä että naisilla, mutta miehillä tasot ovat yleensä korkeammat. Testosteronia muodostuu kiveksissä ja munasarjoissa.
Miehillä testosteronin tehtäviä ovat muun muassa seuraavat:
- Seksuaalisen halun ylläpito
- Rustojen muokkaaminen
- Lihaskasvun säätely
- Siemennesteen tuotto
Testosteronitason normaali vaihteluväli on laaja, sillä taso riippuu muista tekijöistä. Miehillä arvojen tulisi olla 280–1100 nanogrammaa desilitraa kohti (ng/dL), kun taas naisilla arvot ovat väliltä 15 ja 70 ng/dL.
Sinua voi kiinnostaa myös: Kuusi tapaa lisätä testosteronia
Liikuntalajeja miehen sukupuolielämän parantamiseen
Kuten alussa mainittiin, liikunta on yksi keino nostaa testosteronitasoa, mikä voi puolestaan parantaa miehen sukupuolielämää.
Saatat nyt miettiä, mikä on kaikkein hyödyllisin liikuntalaji tässä mielessä. Vastaus on se, että tällaisia liikuntalajeja on onneksi monia. Alla mainitut lajit pystyvät vaikuttamaan henkilön sukupuoliviettiin.
1. Uinti
Uinnin hyödyt eivät ole mikään salaisuus: se harjoittaa eri lihasryhmiä ja auttaa vammoista toipumisessa. Kaikki eivät kuitenkaan hyödynnä tätä lajia seksielämänsä parantamisessa. Uiminen kolme kertaa viikossa puoli tuntia kerrallaan parantaa miehen seksuaalista suorituskykyä erityisesti yli 60-vuotiailla miehillä.
2. Juoksu
Tutkimuksissa on osoitettu, että elämäntapamuutokset, mukaan lukien liikunnan (kuten juoksun) harrastaminen, voivat pienentää erektiohäiriön riskiä noin 50 %:lla. Juoksun yksi etu on se, että vauhti voidaan sovittaa henkilön ikään ja kestävyystasoon.
3. Tennis
Ulkotenniksen harrastamisesta saadaan kaksinkertainen hyöty: lajin vaatimaa toistuvaa juoksentelua täydentää saatu auringonvalo. Yhdysvaltain kansallisessa lääketieteen kirjastossa julkaistun tutkimuksen mukaan D-vitamiini on yhteydessä testosteronin lisääntymiseen, minkä seurauksena miehen sukupuolielämä paranee.
Käy lukemassa myös: 8 luonnontuotetta miehen seksuaalisen halun lisäämiseksi
4. Spinning
Spinning eli sisäpyöräily auttaa osaltaan parantamaan miehen suorituskykyä intiimin aktin aikana ja myös pienentämään verenkiertoelimistön ongelmia. Koska se pienentää valtimoiden kaventumisen riskiä, henkilö pystyy välttämään erektio-ongelmat, sillä veri kiertää kunnolla sukupuolielimiin.
5. Kuntosali
Kuntosaliharjoittelu auttaa miehen sukupuolielämän parantamisessa positiivisten tuntemusten kautta. Tällä tarkoitamme sitä, että tiettyjä harjoituksia tekemällä keho vahvistuu ja tämän myötä itsetunto nousee, mikä kasvattaa itseluottamusta ja tätä myötä seksuaalista suorituskykyä.
6. Painonnosto
Painonnosto aiheuttaa lihassäikeissä pieniä repeämiä, jotka sitten myöhemmin korjautuvat. Repeämien korjaamiseksi elimistö syntetisoi proteiineja. Testosteronin tehtävänä on lisätä biokemiallisia signaaleja lihaskudokselle avustaakseen kyseisessä synteesissä.
Tässä mielessä voidaan todeta, että mitä enemmän tai raskaampia painoja nostetaan, sitä enemmän testosteronia keho tarvitsee.
7. Jooga
Joogan harrastaminen kumppanin kanssa vahvistaa sidettä, edistää rentoutumista ja on hauskaa ihan uudella tavalla, mikä lähentää pareja. Eri tekniikat yhdistävät toisiinsa kehon, mielen ja hengityksen, mikä parantaa miehen sukupuolielämää.
Valitse itsellesi mieluisin laji parantaaksesi sukupuolielämääsi
Ehdottamiamme liikuntalajeja ei tarvitse harrastaa ylettömästi parantaakseen sukupuolielämäänsä – niitä tulee vain harrastaa säännöllisesti. Testosteronitaso tulisi pyrkiä pitämään ihanteellisten viitearvojen sisällä, jotta seksuaalinen suorituskyky pysyisi hyvänä.
Voit valita myös muita lajeja, esimerkiksi kesällä lentopallon rannalla, jos haluat nauttia myös auringon hyödyistä. Jos sinulla on jokin rajoittava terveysvaiva, joka saattaa estää näiden lajien harrastamisen, on parasta käydä lääkärin luona riskiarvioinnissa ja laatimassa paras liikuntarutiini juuri sinulle.
Mainitut seitsemän urheilulajia ovat vieläkin tehokkaampia, kun pidetään mielessä myös muut hyvät tottumukset, kuten riittävä lepo, stressin vähentäminen ja prosessoitujen elintarvikkeiden välttäminen ruokavaliossa. Parempi yleisterveys merkitsee suurempaa sukupuoliviettiä.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Tirabassi G, Sudano M, Salvio G, Cutini M, Muscogiuri G, Corona G y Balercia G. La vitamina D y la función sexual masculina: un estudio transversal y longitudinal. Int J Endocrinol. 2018. Disponible en: 10.1155/2018/3720813. PMID: 29531528; PMCID: PMC5817208.
- Corona G, Rastrelli G, Maseroli E, Forti G y Maggi M. Función sexual del hombre que envejece. Mejores prácticas e investigación. Endocrinología clínica y metabolismo. 2013.
- Velasco G, Domínguez M, Hernández E, Correa J, Triana H, García A, Peña J, Izquierdo M, Cadore E, Hackney A y Ramírez R. Efectos agudos de intervalo de alta intensidad, protocolos de ejercicio de resistencia o combinado sobre las respuestas de testosterona-cortisol en individuos inactivos con sobrepeso. Physiol Behav. 2018. Disponible en: 10.1016 / j.physbeh.2018.06.034. Publicación electrónica del 22 de junio de 2018 PMID: 29940266.
- Riachy R, McKinney K y Tuvdendorj D. Varios factores pueden modular el efecto del ejercicio sobre los niveles de testosterona en los hombres. J Funct Morphol Kinesiol. 2020. Disponible en: 10.3390 / jfmk5040081. PMID: 33467296; PMCID: PMC7739287.
- Vingren J, Kraemer W, Ratamess N, Anderson J, Volek J, Maresh C. Fisiología de la testosterona en el ejercicio de resistencia y entrenamiento de los elementos reguladores ascendentes. Sports Med. 2010.
- Maiorino MI, Bellastella G, Esposito K. Lifestyle modifications and erectile dysfunction: what can be expected? Asian J Androl. 2015 Jan-Feb;17(1):5-10. doi: 10.4103/1008-682X.137687. PMID: 25248655; PMCID: PMC4291878.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.