Laihduta tämän ananas-inkiväärismoothien avulla

Tämän ananas-inkiväärismoothien ominaisuudet pitävät vatsamme täynnä ja sen termogeeniset ainesosat tekevät siitä loistavan laihdutukseen samalla kun se huolehtii terveydestämme.
Laihduta tämän ananas-inkiväärismoothien avulla

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tämä ananas-inkiväärismoothie on mahtava laihdutukseen, koska sen ainesosat ovat vähäkalorisia, mutta täynnä ravintoaineita. Parasta on se, että se pitää sinut täynnä pitkän aikaa, ja lisäksi se on herkullista!

Tulet huomaamaan, että oikea yhdistelmä ainesosia on kaikki mitä vaaditaan makunystyröidesi ja kehosi ilahduttamiseksi. Sitä voidaan nauttia välipalana aterioiden välissä, lounaan kanssa tai aamiaisen korvikkeena kerran viikossa.

Muista, että sinun ei koskaan pitäisi korvata isompia aterioitasi tällä tai millään muullakaan smoothiella. Vaikka se onkin täynnä ravintoaineita, tarvitsee kehosi paljon muutakin.

Seuraavaksi kerromme sinulle kaiken ananaksen ja inkiväärin hyödyistä. Kun olet lukenut siitä mitä ne tekevät sinulle, löydät reseptin, jolla voit valmistaa smoothien.

Ananaksen hyödyt

ananasmehu

Tämän ananas-inkiväärismoothien ensimmäisessä ainesosassa on paljon C-vitamiinia ja kuituja ja hyvin vähän kaloreita. Kupillinen tuoreita ananaksia (150 g) on terveellinen lisä mihin tahansa aamiaiseen. Se on myös täydellinen välipala iltapäivällä.

Ananas on mahtava hedelmä laihdutuksessa, koska se on rasvaton ja siinä on vähän kaloreita: kupillisessa ananasta on noin 80 kaloria. Siten se on kaikki mitä tarvitset pitääksesi energiatasosi vakaana ja häiritsevän nälän tunteen poissa.

 • Ananas sisältää viidenneksi eniten vettä kaikista hedelmistä. Sen nettopainosta on vettä jopa noin 87 %. Se tarkoittaa sitä, että se auttaa sinua pysymään nesteytettynä kuumina päivinä ilman että sinun täytyy turvautua keinotekoisesti makeutettuihin juomiin.
 • Lopuksi, ananas sisältää entsyymiä nimeltä bromelaiini, joka on hyväksi ruoansulatukselle.

Muista, että hyvä ruoansulatus ehkäisee kuona-aineiden ja myrkkyjen kerääntymisen, jotka voi aiheuttaa tulehdusta ja lisäkiloja.

Inkiväärin hyödyt

inkivääri

Olemme tämän ananas-inkiväärismoothien toisen ainesosan suuria faneja, koska se ei lisää yhtään kaloreita. Lisäksi inkivääri on termogeeninen ainesosa. Se tarkoittaa sitä, että se kohottaa kehon lämpöä ja auttaa parantamaan aineenvaihduntaa, eli se polttaa rasvaa enemmän.

 • Inkivääri voi myös saada sinut tuntemaan olevasi täynnä, mikä tarkoittaa sitä että se vähentää kaiken kaikkiaan ruoan kulutusta. Siitä syystä sitä pidetään luonnollisena ruokahalun pienentäjänä. Luonnolliset ruokahalun pienentäjät ovat turvallisia ja niillä ei ole sivuvaikutuksia.
 • Inkivääri ehkäisee kortisolia. Kortisoli on steroidihormoni, jota tarvitsemme energian säätelyyn ja liikkumiseen. Suuret kortisolitasot kuitenkin lisäävät keskivartaloon kerääntyvän rasvan määrää, mikä johtaa painonnousuun.
 • Inkiväärin syöminen laskee myös kolesterolitasoa, isoa liikalihavuuden tuottajaa. Inkivääri auttaa merkittävästi vähentämään veriheran kolesterolia. 

Viimeisenä, inkivääri on hyväksi ruoansulatukselle kaiken kaikkiaan. Se auttaa säätelemään liikkeitä vatsassa ja suolistossa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:  Inkiväärivettä tyhjään vatsaan – 7 hyötyä

Ananas-inkiväärismoothie

ananas-inkiväärismoothie

Tässä meidän ananas-inkiväärismoothiemme resepti. Tulet huomaamaan, että se on erittäin yksinkertainen, halpa ja herkullinen. Parasta on se, että siihen tarvitaan vain muutama ainesosa, mikä tarkoittaa sitä että sitä voi tehdä milloin vain haluaa.

Chia-siemenet lisäävät ravintokuitua, Omega-3 -rasvahappoja sekä proteiinia smoothieen. Näiden siementen antioksidantit taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja ehkäisevät solujen vaurioitumista.

Aivan kuin siinä ei olisi vielä tarpeeksi, on sinun hyvä tietää että chia-siementen hiilihydraatit ovat kuituja. Siispä niiden syöminen jättää sinulle kylläisen tunteen, auttaa sinua vähentämään painoasi ja säätelemään ruoansulatustasi.

Ainesosat

 • Kupillinen tuoretta ananasta (150 g)
 • 1 tl raastettua inkivääriä
 • Kupillinen vettä (250 ml)
 • 1 tl chia-siemeniä

Valmistus

 • Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.
 • Sekoita kaikki yhdessä suurella nopeudella, kunnes rakenne on pehmeää.
 • Kaada smoothie laseihin ja juo välittömästi saadaksesi kaiken irti ravintoaineista.

Voit makeuttaa smoothieta hunajalla, mikäli koet ananaksen liian hapokkaaksi. Emme kuitenkaan suosittele sitä. Inkivääri yleensä tasapainottaa hapokkuutta.

Tämä ananas-inkiväärismoothie tulisi juoda heti valmistuksen jälkeen. Ananas hapettuu ajan myötä ja siitä tulee vähemmän tehokas vapaita radikaaleja vastaan taistelemisessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Attari V. E, Mahdavi A. M, et al. A systematic review of the anti-obesity and weight lowering effect of ginger (Zingiber officinale Roscoe) and its mechanisms of action. Phytotherapy Research. Abril 2018. 32 (4): 577-585.
 • El-Shazly S, Ahmed M. M, et al. Physiological and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas colossus) juice in male Wistar rats. Food Science and Biotechnology. Octubre 2018. 27 (5): 1429-1438.
 • Gupta, C., & Prakash, D. (2014). Phytonutrients as therapeutic agents. Journal of Complementary and Integrative Medicine. https://doi.org/10.1515/jcim-2013-0021.
 • Ma Y, Olendzki B, et al. Single-component versus multicomponent dietary goals for the metabolic syndrome: randomized trial. Annals of Internal Medicine. Febrero 2015. 162 (4).
 • Mayo Clinic. Weight loss: choosing a diet that’s right for you. Junio 2020.
 • Pavan R, Jain S, et al. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology Research International. Diciembre 2012: 976203.
 • Phytonutrients. https://www.webmd.com/diet/guide/phytonutrients-faq#1.
 • Piña o ananá, beneficios y propiedades nutricionales. https://www.botanical-online.com/pina.htm.
 • Propiedades medicinales del jengibre. https://www.botanical-online.com/medicinalsgengibre.htm
 • Saravanan, G., Ponmurugan, P., Deepa, M. A., & Senthilkumar, B. (2014). Anti-obesity action of gingerol: Effect on lipid profile, insulin, leptin, amylase and lipase in male obese rats induced by a high-fat diet. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6642

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.