Logo image
Logo image

Laihdu näkemättä nälkää noudattamalla kolmea helppoa vinkkiä

2 minuuttia
Ruokien oikea yhdisteleminen voi olla erittäin tärkeää laihtumisen kannalta, ja mikä vielä tärkeämpää, kilojen pitämiseksi poissa.
Laihdu näkemättä nälkää noudattamalla kolmea helppoa vinkkiä
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Jos olet päättänyt pudottaa painoasi terveellisellä tavalla näkemättä nälkää, saatat ihmetellä kuinka se onnistuu. On olemassa useita erilaisia dieettejä, joista osa on kiistanalaisia ja osa ei toimi kaikkien kohdalla. Laihtuminen voi kuitenkin onnistua ilman kitudieettejä muutaman yksinkertaisen keinon avulla.

Tästä artikkelista löydät 3 helppoa vinkkiä, jotka auttavat laihtumaan terveellä tavalla ilman nälkää.

Laihtuminen näkemättä nälkää on mahdollista

Laihtumiseen liittyy yksi yleinen harhakäsitys: se yhdistetään yleensä vain rasvan ja kalorien rajoittamiseen, pienempiin annoskokoihin ja suurempaan liikunnan määrään. Vaikka nämä ovatkin hyviä yleisohjeita, painon pudottamiseen liittyy kuitenkin monia muitakin tekijöitä.

Tärkeintä on pudottaa painoa hitaasti ja terveellä tavalla, sekä omaksua hyvät rutiinit, jotta paino pysyisi poissa pitkällä aikavälillä. Tällä tavalla tavoitepainon saavuttaminen vie enemmän aikaa, mutta tulokset ovat pysyviä eivätkä kilot tule takaisin korkojen kera.

Liian vähäinen syöminen ei ole koskaan hyvä vaihtoehto, sillä keho on fiksu. Näin toimimalla edistät vain rasvan varastoitumista ja lisäät näläntunnetta.

Kolme yksinkertaista vinkkiä laihtumiseen

Kaikista painonpudotuskonsteista suosittelemme näitä kolmea helppoa vinkkiä, jos haluat laihtua terveellä tavalla näkemättä nälkää niillä voi saada yllättävän hyviä tuloksia.

1. Vesi ja omenaviinietikka

Some figure

Pelkkä veden ja omenaviinietikan yhdistelmä voi auttaa laihdutuksessa hämmästyttävällä tavalla.

 • Tämä lääkitsevä juoma kiihdyttää aineenvaihduntaa, mikä johtaa lisääntyneeseen energiankulutukseen ja kalorien palamiseen.
 • Vesi ja etikka alentavat verensokeria. Tämä ei ainoastaan ehkäise monia terveysongelmia, vaan hillitsee myös makeanhimoa ja edistää ruoansulatusta.
 • Omenaviinietikka edistää rasvan ja myrkkyjen poistumista elimistöstä.

Ainekset

 • 1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa
 • 1 lasillinen vettä (200 ml)

Ohjeet

 • Juo tätä seosta kolme kertaa päivässä puoli tuntia ennen jokaista pääateriaa.

2. Ruokayhdistelmät

Some figure

Ruokien yhdistämisellä on suuri merkitys laihtumisen kannalta; jotkut ruoat lihottavat yhtä aikaa syötyinä. Tämän huomioiminen auttaa myös ruoansulatusongelmissa ja taistelee nesteturvotusta vastaan.

Esimerkiksi seuraavia ruokia ei tulisi yhdistää keskenään:

 • Erilaiset proteiinit samalla aterialla: liha, kala, kananmunat, palkokasvit. Yksi annos proteiinia jokaisella aterialla riittää, ja eläin- ja kasviperäistä proteiinia tulisi vuorotella.
 • Maitotuotteet tulisi syödä erikseen; ne eivät sovi hyvin yhteen muiden ruokien kanssa.
 • Jälkiruoat: sekä hedelmät että kaikenlaiset makeiset lihottavat ja häiritsevät ruoansulatusta, jos ne syödään aterioiden yhteydessä.
 • Proteiini on parempi syödä kasvisten kanssa: Hampurilainen ja ranskalaiset eivät ainoastaan sisällä runsaasti kaloreita, vaan niissä on myös huono yhdistelmä proteiinia ja hiilihydraatteja. Lihan kanssa tulisi aina syödä annos kasviksia.

3. Fiksut illalliset

Some figure

Aamiainen ja lounas ovat hyvin tärkeitä aterioita, mutta laihtuakseen on kiinnitettävä huomiota illalliseen. Iltasyömiset muuttuvat yleensä helpommin rasvaksi.

Muista kaksi tärkeää asiaa:

 • Syö illallinen ajoissa: Suosittelemme syömään illallisen viimeistään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. Paras ajankohta on ennen kello kahdeksaa illalla. Pyri syömään runsaammin muilla pääaterioilla, eli aamupalalla ja lounaalla.
 • Nauti vain kevyt illallinen. Vähennä hiilihydraattien määrää (leipä, pizza, pasta, perunat) illalla, sillä niissä on liikaa energiaa. Syö niiden sijaan mieluummin proteiinia ja kasviksia.

Voit kuitenkin lisätä pienen määrän runsasproteiinisia viljoja, kuten kvinoaa, kauraa tai hirssiä. Vehnäjauhot voi esimerkiksi korvata kikhernejauhoilla pannukakuissa ja muissa leivonnaisissa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296.
 • Yoshida Y, Simoes EJ. Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Curr Diab Rep. 2018 Apr 18;18(6):31.
 • St-Onge MP. Sleep-obesity relation: underlying mechanisms and consequences for treatment. Obes Rev. 2017 Feb;18 Suppl 1:34-39.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.