Logo image
Logo image

Kysy itseltäsi nämä 8 kysymystä ennen kuin ryhdyt parisuhteeseen

4 minuuttia
Kysy itseltäsi nämä 8 kysymystä ennen kuin ryhdyt parisuhteeseen
Viimeisin päivitys: 13 joulukuuta, 2018

Olet kuullut tämän jo monta kertaa: jotta ihminen voisi olla onnellinen uudessa suhteessa, on välttämätöntä päästä yli menneisyydestä sekä ennen kaikkea rakastaa itseään. Tällä kertaa käsittelemme kahdeksaa tärkeää kysymystä, jotka sinun kannattaa esittää itsellesi ennen kuin ryhdyt parisuhteeseen.

Uuden suhteen aloittaminen voi olla haasteellista, ja näin on etenkin silloin, kun taaksesi katsoessasi näet joukon epäonnistuneita parisuhteita. Jos olosi on lannistunut, ja mikäli olet varuillasi uuden ihmisen kanssa, on hyödyksi miettiä niitä tapoja, joita sinulla on ensimmäisiä treffikertoja koskien.

Tällä kertaa mietimmekin kahdeksaa sellaista kysymystä, jotka sinun kannattaa itsellesi esittää suhteen alussa. Näiden avulla voit varmistaa seuraavan parisuhteesi olevan onnellisempi, terveempi ja pitkäkestoisempi kuin edelliset suhteesi.

Kysy itseltäsi nämä kysymykset ennen kuin ryhdyt parisuhteeseen

1. Oletko valmis uuteen parisuhteeseen?

Parisuhde vaatii aikaa ja energiaa, jotta se voisi toimia. Varmista siis, että nykyinen elämäntyylisi saallii sen, että voit aloittaa uudessa parisuhteessa sataprosenttisesti.

Oletko juuri aloittanut uudessa työssä, tai oletko tehnyt äskettäin päätöksen jonkin unelmasi tavoittelemisesta? Oletko jonkin perheesi sisäisen kriisin keskellä? Tällainen muutoksen hetki ei välttämättä ole se paras ajankohta sille, että ryhdyt parisuhteeseen, jos et siihen täysillä pysty.

Odota siis, että elämän myrskyt menevät ohitse ennen kuin kutsut toisen laivan kulkemaan vesilläsi.

2. Oletko todella päässyt yli entisestä kumppanistasi?

Some figure

 

Jotta voisit vastata aikaisempaan kysymykseen, sinun tulee kysyä itseltäsi tätäkin. Ja jos vastauksesi on kielteinen, et ehdottomasti ole vielä valmis aloittamaan uudessa suhteessa.

Jos edellisestä kumppanista ei vielä olla päästy ylitse, tuloksena on epäonnistuminen, ja lisäksi nämä tilanteet ovat mahdollisesti erittäin vahingollisia uuden kumppanin itsetunnolle ja tunteille. Kukaan ei pidä siitä, että hän tulee kakkoseksi, eikä kukaan sitä myöskään ansaitse.

Paras tapa päästä ylitse entisestä kumppanista on tehdä työtä itsensä eteen. Selvitä siis, mikä meni pieleen edellisessä suhteessa. Tällä tavalla saat tietoosi sen, mitä sinun tulee muuttaa omassa elämässäsi, jotta voisit ryhtyä menestyksekkääseen uuteen suhteeseen.

Lue aiheesta lisää: 8 asiaa sinun ja kumppanisi tulisi tietää rakkaudesta

3. Mikä toimi ja mikä ei toiminut aikaisemmissa suhteissasi?

On monia syitä sille, miksi jokin aikaisempi suhteesi ehkä epäonnistui. Onkin tärkeää, että teet listan niistä asioista, jotka eivät olleet kunnossa, kuten esimerkiksi etäisyys, luottamus tai rehellisyys.

Tämä auttaa sinua löytämään ratkaisuja objektiivisesti. Toisaalta myös myönteiset osat suhdetta, eli ne terveet ja toimivat, ovat tärkeitä asioita ajateltavaksi.

Jos sinun on vaikeaa tunnistaa se, mikä menneissä suhteissasi on ollut hyvää, katso ympärillesi ja mieti sitä, mitä olet oppinut toisten ihmisten suhteista. Päätä sitten, mitä asioita haluat saada uudesta parisuhteesta.

4. Minkälaista suhdetta etsit?

Toisin sanoen tämä kysymys koskee sitä, kuinka vakavan haluat uuden suhteesi olevan. Kyseessä on elintärkeä kysymys oman hyvinvointisi kannalta, kuten myös kumppanisi hyvinvoinnin kannalta.

Haluatpa sitten hauskan hetken tai pitkäaikaisen ja vakaan suhteen, asia on sellainen, jonka suhteen tulisi olla selkeä.

Mikä sitten tilanteesi onkin, sinun tulee puhua vastauksestasi mahdollisen uuden kumppanisi kanssa ennen kuin ryhdyt parisuhteeseen hänen kanssaan. Tämä tulee estämään sen, että tuhlaat aikaasi, ja puhumalla asiasta pääsette molemmat selville tilanteesta.

5. Onko toisella samat arvot kuin sinulla?

Some figure

 

Vain se, että jollakin on sama maku elokuvia, kirjoja, ruokaa tai aktiviteetteja koskien ei tarkoita sitä, että hän olisi juuri sinua varten se täydellinen kumppani. Sinun tulee kaivaa tässä asiassa syvemmälle.

Onko toisella samat uskomukset kuin sinulla? Emme tässä tarkoita vain uskontoa tai politiikkaa, vaan myös sitä, kuinka ihminen kohtelee toisia ja kuinka hän katsoo maailmaa.

Onko toinen intohimoinen sen suhteen, mitä hän tekee? Jos haluat rakentaa elämääsi toisen kanssa, mitä hän haluaisi opettaa lapsilleen? Onko tämä sitä, mitä sinäkin lapsillesi opettaisit?

On tärkeää, että pidät nämä asiat mielessä uuden suhteen alussa.

6. Mitä haluat uudelta suhteelta?

Ehkäpä etsit nyt tukea, tai kenties haluat vain seuraa, tai sitten tosirakkautta. Saatat etsiä parasta ystävää tai haluta vain “pitää hauskaa”. Nämä asiat tulee selvittää ennen kuin aloitat uudessa suhteessa.

Tämä on ainoa tapa saada selville, tuletko olemaan suhteessa oikeiden syiden vuoksi ja onko kumppanisi kykenevä antamaan sinulle sen, mitä todella haluat parisuhteeltanne.

7. Rakastatko itseäsi?

Some figure

 

Tämä saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta totuus on, että et voi rakastaa toista ihmistä, jos et ensin rakasta itseäsi.

Jos et tunne olevasi rakkauden arvoinen, saatat kieltäytyä rakkaudesta, jota toinen yrittää antaa sinulle. Tämä voi ilmetä töykeytenä, joka on sekä loukkaavaa että lopulta hyvin turhauttavaa kumppanisi kannalta.

8. Haluatko todella olla uudelleen parisuhteessa?

Oletko tajunnut, että sinulla on ollut paljon parisuhteita, tai oletko päätynyt siihen pisteeseen, että sinun täytyy saada erojen aiheuttamat rasitteet poistettua harteiltasi? Tarvitsetko sitä, että olisit aivan yksin jonkun aikaa?

Jos näin on, ehkäpä sinun kannattaisi seurata vaistoasi ja tehdä juuri näin.

Mieti näitä kysymyksiä, jotta voisit selvittää sen, onko olosi todella valmis. Jos näin on, siitä vaan! Tärkeintä on se, että tuntuu hyvältä.

Älä hoputa sydäntäsi jos oikeasti tarvitset aikaa parantumiseen, itsesi kanssa olemiseen, pohtimiseen sekä itseesi paremmin tutustumiseen.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.